انواع کلاس پروازی در سفر هوایی

آشنایی با انواع کلاس پروازی در سفرهای هوایی

اگر برایتان سوال شده که کلاس پرواز چیست؟ کلاس پرواز رده بندی کیفیت صندلی‌های هواپیما و خدماتی است که مسافر دریافت می‌کند. در واقع هر یک از صندلی‌های هواپیما در ایران دارای رده بندی‌‌های مختلفی هستند که هر کدام از آنها قوانین و مقررات مختلفی دارند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان خرید بلیط هواپیما عبارت اکونومی یا بیزینس یا فرست کلاس را مشاهده کرده باشید، اما منظور از این کلاس های پروازی چیست و چه تفاوت هایی با هم دارند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با کلاس پرواز و انواع آن آشنا شویم. به علاوه قوانین شناسه پروازی و مهم‌ترین نکات در کلاس پروازی را بررسی کنیم.

آشنایی با مفهوم کلاس پرواز

اگر سوار اتوبوس شده باشید؛ قطعا برای‌تان کلمه vip و عادی آشناست. صندلی اتوبوس‌های vip امکانات و خدمات ویژه‌ای را به مسافران ارائه می‌دهند. در حالی که اتوبوس‌های عادی از چنین ویژگی‌هایی برخوردار نیستند.

هواپیما هم مثل اتوبوس دارای چنین خدماتی است. هر کدام از صندلی‌های هواپیما خدمات و امکانات ویژه‌ای دارند. به رده بندی و کیفیت هر کدام از صندلی‌ های هواپیما، کلاس پروازی گفته می‌شود. از این رو به هنگام خرید بلیط هواپیما، حتما به نوع کلاس پروازی دقت کنید. البته ناگفته نماند که کلاس پروازی بیشتر برای پروازهای طولانی مدت اهمیت دارد.

چرا که راحتی و کیفیت صندلی پرواز در این زمینه از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است. فرض کنید قرار است 8-10 ساعت در پرواز و بر فراز آسمان باشید، اینجا است که اهمیت کلاس پروازی متفاوت و امکان استراحت بهتر در طول این مدت برای شما روشن می‌شود. در ادامه مطلب با انواع کلاس پروازی بیشتر آشنا می‌شویم.

انواع کلاس پرواز

همانطور که اشاره شد کلاس پروازی به رده بندی کیفیت صندلی‌ های هواپیما گفته می‌شود. کلاس‌های پرواز به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. حالا بیایید در قالب یک جدول به طور کلی انواع کلاس پرواز را مشاهده کنیم.

انواع کلاس پرواز ویژگی ها
فرست کلاس قیمت بیشتر- فضای راحت تر- خدمات سفارشی
اکونومی کلاس قیمت کمتر – فضای کمتر – خدمات ابتدایی
بیزینس کلاس قیمت بیشتر – فضای بیشتر – خدمات عالی – وقت بیشتر

1. فرست کلاس

فرست کلاس یکی از انواع کلاس‌های پروازی به شمار می‌رود که فضای کلی آن در هواپیما کوچک است؛ اما فضای بین صندلی‌ها فرق می‌کند. در فرست کلاس راحتی صندلی‌های هواپیما در مقایسه با دیگر کلاس‌های پروازی متفاوت است. به طوری که بیشتر مسافران به دلیل راحتی صندلی‌های هواپیما نوع فرست کلاس را برای پرواز انتخاب می‌کنند.

البته ناگفته نماند که تقاضای مسافران برای فرست کلاس کم است. چرا که فرست کلاس در مقایسه با دیگر کلاس‌های پروازی قیمت بیشتری دارد. از اصلی‌ترین ویژگی‌های فرست کلاس می‌توان به خدمات سفارشی آن اشاره کرد. در واقع خدمات و غذاهای فرست کلاس بیشتر بوده و از کیفیت عالی برخوردار است.

کلاس پروازی فرست کلس

2. اکونومی کلاس

اکونومی کلاس در بین مسافران بیشترین تقاضا را دارد. چرا که از قیمت کمتری برخوردار است. این نوع پرواز به پرواز اقتصادی هم می‌شناسند. در این نوع پرواز صندلی‌ها به فاصله کمتری از یکدیگر قرار گرفته‌اند و خدمات آن هم متفاوت است. ارائه خدمات در پرواز اکونومی کلاس هم فرق می‌کند. به طوری که برای پذیرایی مسافران از میان وعده‌های غذایی ساده استفاده می‌کنند.

کلاس پروازی

3. بیزینس کلاس

بیزینس یا تجاری کلاس برای پروازهای طولانی مدت استفاده می‌شود. فضای جانبی این نوع کلاس پروازی برای استراحت بیشتر است. این نوع کلاس پروازی پذیرایی فوق‌العاده کاملی دارد. در نهایت ناگفته نماند که در بیزینس کلاس فرایند check in بسیار سریع انجام می‌شود.

بیزینس کلاس

انواع بلیط هواپیما

بعد از انتخاب کلاس پروازی، بلیط هواپیما در درجه اهمیت قرار دارد. بلیط هواپیما مثل کلاس پروازی از انواع مختلفی برخوردار است. ابتدا بیایید در قالب یک جدول انواع بلیط هواپیما را مشاهده کنیم.

انواع بلیط هواپیما ویژگی ها
بلیط هواپیما چارتری قیمت ارزان – غیرقابل لغو و تغییر – مسیرهای خاص
سیستمی قیمت گران – قابل تغییر – قابل استفاده در همه مسیرها
لحظه آخری قیمت ارزان – غیرقابل لغو – قابل استفاده در بعضی از مسیرها

بلیط هواپیما چارتری

بلیط‌های چارتری توسط آژانس‌های هواپیمایی به فروش می‌رسند. معمولا آژانس‌های هواپیمایی به عنوان چارتر کننده شناخته می‌شوند. این نوع بلیط‌ها در مقایسه با بلیط‌های سیستمی از قیمت کمتری برخوردار هستند. با این تفاوت که در همه مسیرها قابل استفاده نیستند. حتی نمی‌توانید بعد از خرید این نوع بلیط آن را لغو یا کنسل کنید.

بلیط سیستمی

بلیط‌های سیستمی توسط شرکت‌های هواپیمایی بدون هیچ واسطه‌ای به طور مستقیم به مسافران فروخته می‌شود. قیمت بلیط‌ های سیستمی در مقایسه باچارتری بالاست. این نوع بلیط ها با برنامه‌ریزی خاصی به مشتریان فروخته می‌شوند. بلیط‌ های سیستمی برنامه بلندمدتی دارند و شما از چندین ماه قبل هم از سفرتان هم می‌توانید بلیط‌های سیستمی را خریداری کنید.

بلیط لحظه آخری

بلیط‌ های لحظه آخری هم دقیقا مثل بلیط‌های چارتری هستند. با این تفاوت که چارتر کننده چند تا از صندلی‌های باقی مانده را برای پر شدن ظرفیت با تخفیف بیشتر به فروش می‌رساند. بلیط‌های لحظه آخری در مقایسه با بلیط‌های سیستمی و چارتری از قیمت کمتری برخوردار هستند.

انواع شناسه پروازی

همانطور که اشاره شد کلاس‌های پروازی به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. حال شرکت های هواپیمایی هر کدام از این کلاس‌های پروازی را به کلاس‌های نرخی تقسیم بندی می‌کنند. در واقع هر کدام از آن‌ها را با یک کد اختصاصی در بلیط به نمایش می‌گذارند تا انتخاب مسافر را راحت‌تر کنند. شناختن کد اختصاصی هر نوع پرواز به هنگام استرداد یا خرید بلیط کمک فراوانی به مسافر می‌کند.

پیشنهاد می‌شود قبل از خرید بلیط هواپیما مد نظرتان؛ حتما در مورد شناسه‌های پروازی شرکت هواپیمایی اطلاعات کسب کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید. حال بیایید به طور کلی نگاهی به یک سری شناسه نرخ پروازی در بیشتر ایرلاین‌ها بیندازیم:

  • پرواز فرست کلاس: P، A،F
  • پرواز اکونومی: Q، N، S، L، K، M، H، B، Y، O
  • پرواز بیزنس: D،J،C

مهمترین قوانین مربوط به کلاس‌های پروازی

در مورد کلاس‌های پروازی و شناسه پروازی یک سری قوانین خاصی وجود دارد. بد نیست بدانید که شناسه پروازی و کلاس پروازی با همدیگر یک کد اختصاصی ایجاد می‌کنند. این کد حاوی اطلاعات مهمی است که در استرداد و کنسلی بلیط هواپیما اهمیت بسیار بالایی دارد. به عنوان مثال اگر مسافری اقدام به کنسلی بلیط خود کند؛ این کد میزان جریمه مسافر را از بلیط خریداری شده به طور دقیق نشان می‌دهد.

از دیگر قوانین مربوط به شناسه پروازی، می‌توان به قیمت بلیط هواپیما اشاره کرد. در واقع یکی دیگر از عوامل تعیین کننده برای قیمت بلیط هواپیما، شناسه پروازی است. به همین علت بعد از اطلاع پیدا کردن از قیمت بلیط مد نظرتان حتما به شناسه پروازی هم نگاهی بیندازید.

نکاتی که باید در انتخاب کلاس پرواز و بلیط هواپیما به آن دقت کنید!

در انتخاب کلاس پرواز و نوع بلیط هواپیما حتما باید به یک سری نکات دقت کامل داشته باشید تا مشکلی در سفر برای‌تان پیش نیاید. بیایید تا به اتفاق یکدیگر نگاهی به این نکات بیندازیم:

  • کلاس پروازی را به طور هوشمندانه انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر مدت سفرتان طولانی مدت است؛ بلیط فرست کلاس را برای سفرتان انتخاب کنید. اما اگر در مدت زمان طولانی در سفر نیستید، همان بلیط اکونومی برایتان به صرفه‌تر است.
  • حتما در هنگام خرید بلیط هواپیما بعد از انتخاب کلاس پروازی، علائم نرخ شناسه پروازی را به طور کامل بشناسید. چرا که هر کدام از شناسه‌های پروازی نرخ‌های مختلفی دارند.
  • اگر مجبور به خرید بلیط‌های ترکیبی شدید؛ حتما شناسه پروازی آن‌ها را نیز مدنظر قرار دهید.
  • حتما قوانین استرداد و کنسلی هر نوع بلیط هواپیما و کلاس پروازی را قبل از خرید بلیط هواپیما مورد بررسی قرار دهید.

کلاس-پروازی-چیست؟

سخن آخر

همانطور که در این مطلب بررسی کردیم، کلاس‌های پروازی تنوع بسیار زیادی دارند و هر کدام تجربه‌ای متفاوت را برای مسافران به ارمغان می‌آورند. از کلاس اکونومی اقتصادی تا کلاس فرست کلاس لوکس، هر مسافری بر اساس نیاز، بودجه و اولویت‌های خود می‌تواند کلاس پروازی مناسب را انتخاب کند. انتخاب کلاس پروازی، یکی از تصمیمات مهم در هنگام خرید بلیط هواپیما است.

با توجه به تنوع بالای کلاس‌های پروازی و خدمات ارائه شده در هر کدام، بهتر است قبل از خرید بلیط، به خوبی تحقیق کنید و با توجه به نیازها و بودجه خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. اگر در زمان خرید بلیط هواپیما با عدم موجودی بلیط مواجه شدید، می‌توانید با راهنمای رزرو خودکار مِستربلیط، بلیط موردنظر خود را تهیه کنید.

سوالات متداول

1- مهمترین تفاوت کلاس‌های پروازی چیست؟

تفاوت کلاس‌های پروازی در انتخاب نوع صندلی و کیفیت و ارائه خدمات بیشتر است. به عنوان مثال اگر پروازی خدمات خوبی ارائه کند یا از صندلی‌های با کیفیت بالا برخوردار باشد، کلاس پروازی بالایی دارد.

2- کدام کلاس پرواز بهتر است؟

کلاس پرواز فرست یا بیزینس در مقایسه با اکونومی بهتر است. چرا که خدمات زیادی دارند؛ اما  انتخاب کلاس پرواز بستگی به بودجه و سلیقه شما برای سفر دارد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *