شهرستان فيروزه واقع در شمال غربی خراسان رضوی و به مرکزیت شهری به همین نام از شمال و شرق به بخش مرکزی شهرستان نیشابور، از جنوب به بخش میان جلگه نیشابور، از شمال غربی به بخش سرولایت نیشابور، و از غرب به بخش های مرکزی و مشکان شهرستان خوشاب و بخش مرکزی شهرستان سبزوار، محدود می شود. با توجه به وضعیت طبیعی، بیشتر مناطق شهرستان تحت تاثیر اقلیم بیابانی و کویری قرار دارد. يافته های باستان شناسی قدمت این شهرستان را به دوران پیش از تاریخ می رساند. اما پیشینه شهر کنونی فيروزه كه در گذشته بزغان ناميده می شد به دوران قاجار باز می گردد. حضور استاد كمال الملك هنرمند بزرگ نقاش ايران نیز در اين منطقه، بر اهميت آن افزوده است. این شهرستان از جمله شهرستان هایی است که در آن جاذبه های گردشگری متنوعی اعم از تاریخی، فرهنگی، مذهبی، طبیعی و … یافت می شود. باغ نشاط، خانه استاد كمال الملک، كاروانسرای شورياب، یخدان بحرود، مزار باباپیر، بقعه امام زاده حسن بن زید، آرامگاه خواجه نبی، بقعه امامزاده قاسم فیروزه و … برخی از جاذبه های گردشگری این ناحیه به شمار می آیند. سالانه افراد زیادی با خرید بلیط اتوبوس راهی این شهرستان می شوند و از بخش های مختلف آن دیدن می کنند.
درباره بقعه امامزاده قاسم فیروزه
گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین شکل های گردشگری در سراسر جهان است که سابقه آن مربوط با قرون گذشته است و به طور کلی شامل سفرها و بازدید هایی می شود که اصلی ترین هدف از آ نها تجربه ای مذهبی است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند. طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، هرسال در سراسر جهان 300 – 330 میلیون گردشگر از اماکن مذهبی کلیدی بازدید می کنند. ایران از جمله کشورهایی به شمار می رود که سالانه افراد زیادی در آن به سفر مذهبی می روند. یکی از جاذبه های مذهبی ایران، آستان مقدس امامزاده قاسم محسوب می شود که در استان خراسان رضوی و شهرستان فیروزه قرار دارد. این بقعه در فاصله 17 کیلومتری غرب شهر فیروزه در روستای گرماب واقع شده و بنا بر اقوال، متعلق به ابوجعفر ملقب به ابوالقاسم از انساب مکرم امام موسی کاظم(ع) است. این محل در گذشته منزلگاهی برای کاروانیانی بوده است، که به صورت پیاده از روستا های جنوبی و جنوب شرق نیشابور قصد زیارت شاهزاده حسین اصغر مدفون در بخش سر ولایت نزدیک روستای برزنون را داشتند و از این محل عبور می کردند که در مسیر رفت و برگشت شبی را در جوار این امامزاده بسر می برند.
معماری بنای امامزاده
آستان امامزاده قاسم (علیه السلام) در میان روستای گرماب شهرستان فیروزه واقع شده است و از بنایی با پلان مربعی شکل به همراه محوطه ای دیوار کشیده شده تشکیل می شود. تمام ازاره بقعه را با سنگ گرانیت پوشش داده و دیوارها را گچ اندود نموده اند. بارگاه و گنبد زیبا بر فراز مرقد این امامزاده بزرگوار که به شیوه معماری سنتی ساخته شده و نیز آب گرم جاری در بین آرامگاه امامزاده و مسجد جامع (روستای گرماب) بر شکوه و عظمت این مکان مقدس افزوده است. گرداگرد امامزاده را درختان سرو و کاج سر به فلک کشیده احاطه کرده اند، که زیبایی خاصی به این محل بخشیده است. برای اینکه بدانید چطور می توانید به این محل بروید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.
راه های دسترسی به امامزاده
برای اینکه بتوانید به زیارت امامزاده بروید باید خود را به شهرستان فیروز برسانید و سپس از آنجا راهی روستای گرماب که این امامزاده در آن قرار دارد بروید. برای رفتن به روستا می توانید از وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر استفاده کنید. اگر با خودرو شخصی به سفر می روید می توانید یک راست به سمت روستای گرماب حرکت کنید.
بازدید از بقعه امامزاده قاسم فیروزه
زیارت از آن هیچ شرط خاصی ندارد و می توانید در تمام روزهای سال به آنجا بروید. اگر می خواهید که در زمانی که به زیارت می روید خلوت باشد باید از رفتن در روزهایی که مراسم خاص است خودداری کنید. پس از زیارت هم می توانید زمانی را در روستا و گردش در آن بگذرانید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید