تپه آناهیتا کجاست؟ گردشگری از جمله فعالیت هائی است که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است. یکی از مزایای گردشگری میزان آلودگی کمتر آن نسبت به دیگر صنایع است. افراد بسیاری در سراسر جهان روزانه به گردشگری مشغول هستند و از آن لذت می برند.
این روزها سفر کردن به یکی از ترند های جهانی تبدیل شده است و هر روز قشر جدیدی به این صنعت می پیوندند. سفر از جمله فعالیت هاییست که سن و جنسیت نمی شناسد؛ از کوچک و بزرگ گرفته تا پیر و جوان همه به نوعی به سفر نیاز دارند. به خصوص امروزه که زندگی شهری و دغدغه های آن باعث شده است این موضوع بیشتر مورد نیاز باشد.
انواع مختلفی از گردشگری وجود دارد که شما می توانید به آن بپردازید، گردشگری تاریخی، گردشگری طبیعی، گردشگری ماجراجویانه، کوله گردی و بسیاری دیگر، از انواع گردشگری هستند. شهر سرعین از جمله مناطقی است که می توانید انواع مختلفی از گردشگری را در آن تجربه کنید.
در این شهر می توانید علاوه بر جاذبه های طبیعی به دیدار از جاذبه های تاریخی نیز بپردازید. یکی از این جاذبه ها تپه آناهیتا است که در این شهر قرار دارد. مجله مستر بلیط سعی در شناساندن جاذبه های شهر های ایران دارد بنابراین به اگر علاقمند به شناختن این آثار هستید این مجله را دنبال کنید.
معرفی تپه آناهیتا
این تپه در شهر سرعین استان اردبیل قرار دارد و قدمت آن به هزاره اول و دوم پ.م بر می گردد. در این تپه باستانی آثاری از یک معبد قدیمی که به احتمال زیاد مربوط به پرستندگان آناهیتا الهه آب می شد، وجود دارد. در این منطقه اشیا و ظروف سفالی به دست آمده است که مربوط به اواخر هزاره اول و دوم قبل از میلاد است.
معبد آناهیتا که در این منطقه وجود دارد سال ها به عنوان مسجد مورد استفاده اهالی بود، بنابر روایاتی که از آن وجود دارد در زیر این تپه و قلعه آن، راه ها و تونل هایی وجود دارد که به میدان گاومیش گلی شهر سرعین منتهی می شود ولی در حال حاضر مسدود است.
تاریخچه تپه آناهیتا
تپه آناهیتا سالها به عنوان محل عبادت و ریاضت پیروان و موبدان دین زرتشت همچنین در دوره ساسانی این معبد و حوالی اطراف آن که ساری قیه ییلاق نام داشت، محل زندگی تابستانی حاکمان ساسانی بود. از آتشکده های باقی مانده در این منطقه از آن دوران می توان به معبد آناهیتا و آتشکده آذرفریق اشاره کرد.
پس از حمله اعراب به ایران این منطقه کم کم رو به افول نهاد به همین دلیل کمتر، اثری از دوران بعد از این حمله در این منطقه ایجاد شده است؛ با این وجود کم و بیش می توان نشانه هائی از آثار مربوط به دورهای سلجوقی، ایلخانی، قراقویونلوها و آق قویونلوها را در این جا مشاهده کرد.
آناهیتا
آناهیتا، ناهید یا اَردَویسور آناهیتا یکی از ایزد بانو های ایران باستان بوده است. از این ایزد بانو به الهه آب یاد می شود و گفته می شود که نگهبان و محافظ تمام آب های موجود در سرتاسر جهان است. به خاطر قدرت بالائی که داشت فره زرتشت به او سپرده شده بود تا از آن محافظت کند.
در اوستا آناهیتا را اینگونه توصیف کرده اند «آناهیتا بانویی زیبا، شکوهمند، خوشاندام، فرهمند، کمربند بر میان بسته، دارای موزههایی که تا قوزک پایش با بندهای زرین، همه آراسته، درخشان و با بالاپوشی پوشیده، آراسته، پرچین و زرین، سپید بازو، آراسته به زیورهای زیبا از جمله گوشوارههای چهار گوش زرین و گردنبند پَنام زرین، گردن زیبا و مقدس، تاج زرین هشت پر بر سر، آراسته به گوهرهایی همچون ستارگان درخشان، روشنایی دارای همه گونه آسانی، آراسته به صد ستارهٔ زرین هشت پاره، گردونه شکل، آراسته با نوارها، زیبا، دارای پنبری برجسته، نیکو ساخته، پوشانده در جامههایی ببرین».
برای سفر به سرعین می توانید بلیط اتوبوس سرعین را از طریق مستر بلیط تهیه کنید.
راه های دسترسی به تپه آناهیتا
این تپه در نزدیکی روستائی به نام کنزق از توابع سرعین قرار دارد. برای اینکه به این مکان بروید باید خود را به این منطقه برسانید. برای رفت و آمد بهتر است از خودرو شخصی استفاده کنید تا راحت تر و بدون دردسر به آنجا برسید. اگر هم تمایل به این کار ندارید می توانید از تاکسی ها درخواست کنید شما را به آنجا ببرند.
بازدید از تپه آناهیتا
موقع رفتن به آنجا بهتر است کفش مناسب برای پیاده روی انتخاب کنید. همچنین بهتر است وسایل ضروری نیز با خود به همراه ببرید. علاوه بر این به دلیل وجود جاذبه های طبیعی که در اطراف آن وجود دارد می توانید ساعاتی را نیز به گردش در طبیعت بپردازید. فقط رعایت دو نکته در این مواقع ضروری است یکی رعایت نظافت و آسیب نرساندن به طبیعت و دیگری خرید سوغاتی از اهالی روستاست.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید