سوار شدن به هواپیما

راهنمای سوار شدن به هواپیما در پروازهای داخلی و خارجی

وقتی برای اولین بار بخواهید هوایی سفر کنید، شاید خیلی راجع به نحوه سوار شدن به هواپیما در فرودگاه اطلاعات نداشته باشید. باید بدون استرس تمام مراحل عبور از گیت، دریافت کارت پرواز، تحویل بار و… را با دقت انجام داده و با ورود به سالن انتظار آماده ورود به هواپیما شوید. یادتان باشد که هم در پرواز‌های داخلی و هم در پرواز‌های خارجی از چند ساعت قبل در فرودگاه حضور داشته باشید. بدین ترتیب یک پرواز امن و راحت را تجربه کرده و خیلی سریع به مقصد مورد نظرتان می‌رسید‌. اکنون شاید این سوال برایتان ایجاد شده باشد که نحوه سوار شدن به هواپیما چگونه است؟ در این مطلب همراه ما باشید تا آموزش سوار شدن به هواپیما در فرودگاه و نکات مهم پرواز‌های داخلی و خارجی را بررسی کنیم.

مراحل سوار شدن به هواپیما به صورت گام به گام

بعد از خرید بلیط هواپیما و نزدیک شدن به زمان سفر باید خودتان را برای پرواز آماده کنید. مراحل سوار شدن به هواپیما سفر داخلی با سفرهای خارجی فرق دارد. ابتدا برای ورود به هواپیما باید به موقع در فرودگاه حاضر شوید. سپس از گیت بازرسی عبور کرده و با مراجعه به پیشخوان شرکت‌های هواپیمایی، کارت پرواز خود را دریافت می‌کنید. پس از تحویل بار، نوبت بازرسی نهایی و چک کردن پاسپورت است. در مرحله بعد هم وارد سالن انتظار شده و پس از اعلام بلندگو با عبور از گیت پرواز وارد هواپیما می‌شوید. در ادامه مراحل سوار شدن به هواپیما در فرودگاه برای پروازهای داخلی و خارجی را با جزئیات توضیح می‌دهیم.

چه زمانی باید فرودگاه باشیم؟

برای اینکه بدون عجله و استرس تمام جزئیات سوار شدن به هواپیما در فرودگاه را رعایت کنید، باید چند ساعت قبل پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید. در پرواز‌های داخلی به دلیل عدم نیاز به تشریفاتی مثل پرداخت عوارض خروج از کشور، ۱ تا ۱ و نیم ساعت زودتر از تایم پرواز به فرودگاه بروید اما در پرواز‌های خارجی حتما ۳ ساعت قبل پرواز در فرودگاه حاضر شوید. اکنون ممکن است این سوال برایتان ایجاد شده باشد که راهنمای سوار شدن به هواپیما چگونه است؟

مرحله به مرحله سوار شدن به هواپیما در پرواز داخلی

با اطلاع از نحوه سوار شدن به هواپیما در پروازهای داخلی و رعایت اصول آن می‌توانید خیلی سریع کارهای خود را انجام دهید و وارد هواپیما شوید. پیش از ورود به هواپیما در سفرهای داخلی باید مراحل زیر را طی کنید:

مراحل سوار شدن به هواپیما در سفر داخلی

ورود به فرودگاه

راهنمای سوار شدن به هواپیما سفر داخلی می‌گوید که شما باید به عنوان مسافر بین یک تا یک و نیم ساعت زودتر از زمان پرواز در فرودگاه حاضر شوید تا با بررسی اطلاعات درج شده روی بلیت، نام فرودگاه و شماره ترمینال پروازتان را چک کنید.

ورود به گیت بازرسی

برای تحویل بار باید اطلاعات روی بلیط را چک کنید و به سمت گیت بازرسی بروید. در این مرحله شما از درب امنیتی عبور می‌کنید و چمدان‌ها، کیف دستی، موبایل و وسایل مهم دیگر را روی نقاله قرار می‌دهید تا بازرسی شوند.

مراجعه به پیشخوان شرکت هواپیمایی

بعد عبور از درب امنیتی به همراه بار‌هایتان وارد سالن ترانزیت فرودگاه می‌شوید. در این مرحله باید به کانتر مخصوص ایرلاین خود مراجعه کنید و پس از تحویل بلیط، با توجه به شماره ملی و شماره پرواز، بار‌هایتان را تحویل دهید.

گرفتن کارت پرواز

در این مرحله از آموزش سوار شدن به هواپیما سفر داخلی باید یاد بگیرید که با تحویل بلیط و ارائه کارت شناسایی معتبر، کارت پرواز خود را تحویل گرفته و شماره صندلی و ردیف آن را ببینید.

بازرسی نهایی

قبل از ورود به سالن انتظار باید تلفن همراه، کیف دستی و وسایلی را که همراهتان هستند، از گیت بازرسی عبور دهید. برای رفاه حال شما مسافران، ورود برخی اشیا مانند اشیای تیز و برنده، مایعات با حجم بیش‌تر از 100 میلی لیتر، ابزار آلات و برخی لوازم ورزشی به هواپیما ممنوع است. بنابراین از به همراه داشتن این وسیله‌ها خودداری کنید.

ورود به سالن انتظار

در این مرحله می‌توانید با ورود به سالن انتظار فرودگاه تا زمان پرواز استراحت کنید. فقط یادتان باشد نزدیک گیت پرواز خودتان باشید تا بعد از اعلام بلندگو خیلی سریع کارت پرواز را تحویل داده و از گیت رد شوید.

ورود به هواپیما

در این مرحله ۲۰ دقیقه قبل از بلند شدن هواپیما از بلندگو اعلام می‌کنند که باید کارت پرواز را تحویل بدهید و از گیت پرواز عبور کنید تا سوار هواپیما شده و روی صندلی خود بنشینید.

رزرو هتل ارزان

گام به گام سوار شدن به هواپیما در پرواز‌های خارجی

در پرواز‌های خارجی از ۳ ساعت قبل برای بازرسی، تحویل بار و چک این در فرودگاه حضور داشته باشید. در ادامه مراحل سوار شدن به هواپیما سفر خارجی را کامل توضیح داده‌ایم:

مراحل سوار شدن به هواپیما در سفر خارجی

ورود به فرودگاه

از روی بلیط هواپیما می‌توانید اسم فرودگاه و شماره ترمینال را پیدا کنید. اگر به ترمینال اشتباهی بروید، از پرواز جا می‌مانید. پس حتما اطلاعات روی بلیط را با دقت چک کنید.

عبور از گیت بازرسی

در این مرحله باید از بازرسی درب ورودی عبور کرده و چمدان و بارهای دیگر را روی نقاله قرار دهید. بعد از بازرسی بدنی وارد سالن اصلی شده و بار‌های خود را تحویل می‌گیرید.

مراجعه به پیشخوان شرکت هواپیمایی

در این مرحله از آموزش سوار شدن به هواپیما سفر خارجی باید با بررسی تابلو اعلانات، شماره کانتر را از روی مشخصات پرواز پیدا کنید. در مرحله بعد باید به سالن چک این بروید تا پاسپورت و بلیط خود را به ماموران انتظامی نشان دهید و در صورت نیاز بازرسی بدنی شوید. در فرودگاه امام خمینی می‌توانید یک روز تا ۹۰ دقیقه قبل پرواز از سرویس Check in به‌صورت آنلاین استفاده کنید. سپس با مراجعه به کانتر، پاسپورت خود را تحویل دهید و همه بارها را وزن کنید. شاید لازم باشد مطابق با مصوبه ایرلاین مورد نظر، مبلغی را به عنوان اضافه بار هم بپردازید.

بازرسی پاسپورت

در این مرحله باید رسید پرداخت عوارض خروج از کشور را به همراه کارت پرواز به بازرس تحویل دهید. بعد از بررسی مدارک، مهر خروج روی پاسپورت شما‌ زده می‌شود.

بازرسی نهایی و ورود به سالن انتظار

بعد بررسی پاسپورت و دریافت کارت پرواز می‌توانید وارد سالن انتظار شوید و با استفاده از تابلو اعلانات، شماره بلیط را با کارت پرواز تطبیق دهید. در صورت اعلام نام شرکت هواپیمایی، مقصد و ساعت پرواز باید با تحویل کارت پرواز به سمت هواپیما بروید. در نهایت با کمک مهماندار صندلی خود را پیدا کنید.

نکات و قوانین مهم پرواز‌های داخلی و خارجی

قبل پرواز‌های داخلی و خارجی باید بدانید جزئیات سوار شدن به هواپیما چگونه است. جزئیات سوار شدن به هواپیما سفر داخلی عبارتند از:

  • سعی کنید بین یک تا یک و نیم ساعت قبل از پرواز با مدارک لازم در فرودگاه حضور داشته باشید.
  • به همراه داشتن‌ اشیای ممنوعه مثل ناخن گیر، لوازم نوک تیز و… ممنوع است.
  • مدارک خود را داخل یک کیف دستی قرار دهید تا در صورت نیاز برای عبور از گیت، آن‌ها را به مامور بازرسی نشان دهید.
  • معمولا برای پرواز‌های داخلی، ارائه بلیط هواپیما و کارت شناسایی معتبر کافی است.
  • در صورت تعویق یا لغو پرواز از طریق تماس با ایرلاین مورد نظر از وضعیت نهایی پرواز مطلع شوید.
  • نرخ بلیط سیستمی برای نوزاد، کودک و بزرگسال متفاوت است و خریدار باید هنگام وارد کردن اطلاعات مربوط به رده سنی با دقت عمل کند.
  • در صورت کنسلی بلیط مطابق با قوانین ایرلاین، بخشی از هزینه پرداخت شده به عنوان جریمه برداشته می‌شود.

اکنون وقت آن رسیده که با جزئیات سوار شدن به هواپیما سفر خارجی هم آشنا شوید:

  • قبل پرواز، ارز مورد نیاز کشور مقصد را تهیه و مدارک شناسایی خود را آماده کنید.
  • همراه داشتن پاسپورت برای تمام سفر‌های خارجی و ارائه ویزا برای سفر به بعضی کشور‌ها ضروری است.
  • سعی کنید ۳ ساعت قبل زمان پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.
  • به میزان بار مجاز در پرواز‌های خارجی توجه کنید.
  • وسایل ضروری مانند مدارک، پول نقد، موبایل و… را در یک کیف دستی کوچک قرار دهید و آن‌ها را با خود به داخل کابین ببرید.
  • پرداخت عوارض خروج از کشور را فراموش نکنید‌.
  • برای کاهش زمان انتظار در فرودگاه می‌توانید خدمات چک این را به‌صورت آنلاین انجام دهید.

این موارد تنها برخی از قوانینی هستند که باید در پروازهای خارجی و داخلی رعایت کنید. با مراجعه به سایتی که از آن بلیط را خریدید و سایت شرکت هواپیمایی مورد نظر می‌توانید از قوانین بیش‌تری مطلع شوید.

تجربه متفاوت سفر با مِستربلیط

در این مطلب به طور کامل بررسی کردیم که مراحل سوار شدن به هواپیما چگونه است. راهنمای سوار شدن به هواپیما در فرودگاه برای پرواز‌های داخلی و خارجی فرق دارد. البته مراحلی مانند عبور از گیت بازرسی، تحویل بار، دریافت کارت پرواز و… در بین تمام سفر‌ها مشترک هستند. با توجه به لزوم بررسی پاسپورت و ویزا، روند بازرسی سفر‌های خارجی کمی بیش‌تر طول می‌کشد.

از این رو مسافر در پرواز خارجی نسبت به پروازهای داخلی باید زودتر در فرودگاه حاضر شود. در سفر‌های داخلی برخلاف سفرهای خارجی، ارائه بلیط هواپیما و کارت شناسایی معتبر کافی است. اگر شما هم بلیط هواپیما به مقصد دلخواهتان را رزرو کردید، اکنون برای حضور در فرودگاه و سوار شدن به هواپیما آماده هستید.

سوالات متداول

آیا مراحل سوار شدن به هواپیما در پرواز‌های داخلی و خارجی متفاوت است؟

بله به دلیل بازرسی پاسپورت و ویزا، نحوه سوار شدن به هواپیما سفر داخلی با سفر خارجی متفاوت است.

چه مدارکی برای سوار شدن به هواپیما لازم است؟

برای پرواز داخلی به بلیط هواپیما و کارت ملی احتیاج دارید. برای پرواز خارجی هم باید ویزا، پاسپورت، رسید پرداخت عوارض خروج از کشور و حواله ارز مسافرتی را به همراه داشته باشید.

اگر از پرواز جا ماندیم چه کار کنیم؟

در صورت جا ماندن از پرواز بلافاصله با ایرلاین یا شرکت هواپیمایی تماس بگیرید. در صورت سیستمی بودن بلیط ممکن است که بخشی از مبلغ پرداختی به حساب شما بازگشت داده شود. اما این مورد قطعی نیست و به قوانین هر ایرلاین مرتبط است.

اگر فوبیای پرواز داریم چه کار کنیم؟

برای غلبه به فوبیای خود ابتدا با تماشای فیلم‌های پرواز شروع کنید و داخل هواپیما از تکنیک‌های تنفسی و راهکار‌های روانشناس کمک بگیرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *