اندیشمک در استان خوزستان واقع شده، و دارای مکان های گردشگری تفریحی زیادیست؛ که یکی از این جاذبه های گردشگری می توانیم به پل صیحه اشاره کنیم. این پل علاوه بر اینکه مکانی تفریحیست، مکان تاریخی هم محسوب می شود و جزوی از آثار به ثبت رسیده شهر اندیمشک است که بازدید از آن خالی از لطف نیست. با مجله مستر بلیط همراه باشید تا تمام اطلاعاتی که راجب این پل نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم.
پل صیحه که با نام آباره عباس خان هم نامیده می شود؛ در اصل کار آبیاری و آبرسانی به مزارع کشاورزی را در گذشته بر عهده داشته است و همچنین در آن زمان که لوله کشی های مدرن آبیاری هنوز اختراع نشده بود، برخی از مهندسان و درباریان ایده ساخت این پل یا همان آباره را دادند؛ که آب را از رودخانه و کانال ها به سمت زمین های کشاورزی راهی کند.
البته همان طور که در مطالب بالاتر اندکی ذکر کردیم، این پل یکی از مکان های تاریخی شهر اندیمشک محسوب می شود و اهمیت زیادی برای مردم بومی دارد؛ اما به دلیل اینکه پل صیحه سن و قدمت زیادی دارد، حدودا تا چند سال قبل به صورت کامل این پل ویران و تخریب شده بود.
قسمت های واضح زیادی از آن به جا نمانده بود؛ تا اینکه سازمان میراث فرهنگی استان خوزستان برای پل صیحه و تمام بناهای تاریخی تخریب شده، تصمیمی گرفت و نصف آن را مرمت و بازسازی کرد اما گفته می شود با وجود بازسازی پل، هنوز برخی از دهانه ها نیاز به ترمیم دارند.
تاریخچه پل صیحه
پل صیحه یا همان آباره عباس خان، متعلق به دوران شاه عباس صفوی است و می توان از روی نام آباره عباس خان متوجه شد که این پل متعلق به زمان شاه عباس صفوی است که چندین قرن پیش بر ایران حکومت می کرد و افتخارات زیادی را برای کشور ایران کسب کرد.
همچنین این آباره در سال ۱۳۷۹ توسط مردم و گردشگران یافت شد و سال ۱۳۸۲ به ثبت ملی ایران پیوست. شاید الان با خود بیاندیشید که تا قبل از سال ۱۳۷۹ مردم بومی هم از این پل آگاه نبودند؟ باید در جواب تان بگوییم که تا قبل از سال ۷۹ که مردم پل صیحه را کشف کنند، فقط افراد بومی آن منطقه، یعنی مردم شهر اندیمشک و شوش، از آن آگاه بودند.
همه چیز درباره شهر اندیمشک
شهرستان اندیمشک در شمال استان خوزستان، در دامنه جنوبی کوه های زاگرس و در فاصله 726 کیلومتری از تهران واقع شده و مرزهای مشترکی با لرستان دارد. شهر اندیمشک در نزدیکی ویرانه های شهر باستانی «لور» (آریتارین) ساخته شد.
همچنین در دوره قاجار، اندیمشک به دلیل ساختن قلعه ای توسط «حاج صالح خان مکری» شکوه و اهمیت بیشتری پیدا کرد و بدین ترتیب به «صالح آباد» و بعد از آن به اندیمشک معروف شد؛ البته تا قبل از اینکه به صالح آباد نامیده شود نام های دیگری از جمله: اری ترین یا اردریکا، لور، قلعه صلح آباد، اندمشن را داشت. شهر اندیمشک همان طور که یکی از شهرهای گردشگری استان خوزستان است، شهریست که از نظر نیروگاه ها، پالایشگاه ها و سد ها مورد توجه زیادی قرار می گیرد.
این شهر علاوه بر اینکه یکی از شهر های مهم استان خوزستان محسوب می شود، یکی از شهرهای بسیار مهم کشور ایران هم به شمار می رود؛ زیرا دارای راه آهن های مهم و سه سد کرخه، دز و بالارود است. البته باید اضافه کنیم که این شهر کارخانه و نساجی های مهمی در خود جای داده است.
آب و هوای شهر اندیمشک
همچنین شهر اندیمشک یکی از پر باران ترین و خوش آب و هوا ترین شهرهای استان خوزستان نیز به شمار می آید. البته اکثر افرادی که درمورد آب و هوای استان خوزستان مطالعه می کنند، این شهر را تقریبا شهری با هوای آلوده می شناسد، اما اگر به آنجا سفر کنید متوجه می شوید که اصلا اینطور نیست.
زبان و طایفه ها
مردم و ساکنان بومی این شهر، تقریبا به سه زبان صحبت می کنند که شامل: لری بختیاری، لری خرم آبادی و زبانی که بیشتر در بین مردم رایج است، لری بالا گریوه ای است.
علاوه بر تمام این تفاسیر راجب این شهر، باید بدانید که اندیمشک طایفه و قبیله های متفاوتی هم دارد که می توان به: بیرانوند، بالا گریوه، میر، قلاوند، عبدولی، رشنو اشاره کرد؛ البته شهر اندیمشک دارای طایفه های زیادتری است اما ما در این مقاله سعی کردیم طایفه های بومی تر را به شما معرفی کنیم. همچنین با مستر بلیط همراه باشید تا در ادامه مسائل نگفته راجب پل صیحه برای شما شرح دهیم.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
جنس پل صیحه تماما از سنگ و آجر و ملات کاه گل است و ۱۲ دهانه بزرگ دارد. این پل علاوه بر اینکه به آب رودها و کانال ها جهت می داد؛ برای انتقال و جا به جایی افراد از روی رود هم استفاده می شد، پل صیحه تقریبا از نظر اندازه، پل بزرگ و قطوری محسوب می شود و بسیار مستحکم و مقاوم است. همچنین دهانه های آن هم به صورت نیم دایره های بزرگ هستند و ستون های پل هم به صورت استوانه ای بنیان گذاری شده اند.
این موضوع را هم بدانید که در گذشته دهانه های پل ها را به صورت نیم دایره می ساختند به این دلیل بود که آب به راحتی از آن عبور کند و همانند دیگر شکل های هندسی، باعث تجمع آب و سیلاب نشود.
شرایط بازدید
پل صیحه یا آباره عباس خان شرایط بازدید مخصوصی ندارد و شما نیز دیگر نیازی نیست هزینه ای برای پرداخت بلیط بپردازید؛ و در هر زمان که مایل بودید می توانید از آنجا با خانواده بازدید کنید.
راه های دسترسی به پل صیحه
این پل در فاصله ۸ کیلومتری شوش و اندیمشک و در استان خوزستان واقع شده است، اما اگر بخواهیم از لحاظ جغرافیایی محاسبه کنیم، این پل به شهر اندیمشک نزدیک تر است و به همین دلیل جزو مکان های گردشگری شهر اندیمشک به حساب می آید.
برای اینکه بتوانید به راحتی از آنجا بازدید کنید، می توانید با خرید بلیط اتوبوس اندیمشک به آنجا بروید؛ یا اگر مایل هستید با بقیه وسایل نقلیه مخصوص، مانند ماشین شخصی به آنجا بروید، محدودیتی ندارد و با هر آنچه که مایل باشید می توانید به آنجا سفر کنید، و از پل صیحه و بقیه مکان های گردشگری شهر اندیمشک بازدید کنید.
اما اگر هنوز با این همه تفاسیر هنوز برای سفر به شهر زیبای اندیمشک مردد هستید، ما به شما اطمینان می دهیم که اصلا از سفر به این شهر بسیار زیبا و تاریخی پشیمان نمی شوید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید