بقعه شيخ پير محمد

بقعه شيخ پير محمد

استان ايلام از طرف جنوب به خوزستان و كشور عراق، از مشرق به لرستان و قسمتی از خوزستان و از شمال به استان كرمانشاه از مغرب به كشور عراق با طول مرزی ٤٢٥ كيلومتری و در بين ٤٥ درجه و ٤٤ دقيقه و ٤٨ درجه و ١٠ دقيقه طول شرقی از نصف النهار گرينويچ، ٣٠ درجه و ٥٨ دقيقه تا ٣٨ درجه و ١٥ دقيقه عرض شمالی از خط استوا واقع شده است. مساحت كل استان حدود ١٩٠٤٤ كيلومتر مربع كه قسمت های عمده آن كوهستانی و دارای معادن غنی، شكارگاه های حفاظت شده، پوشش گياهی مناسب و جنگل های انبوه است. استان ايلام دارای ١٠ شهرستان است و به خاطر زيبايی های طبيعی فراوان به عنوان عروس زاگرس يا سرزمين رنگ ها شناخته می شود. فصول سال در ايلام چنان به هم آميخته اند كه نقاط گرمسيری و سردسيری به معتدلش در آغوش همديگرند. شهرستان آبدانان يكی از شهرهای استان ايلام به شمار می رود كه در شرق استان واقع و دارای مختصات جغرافيایی 32.25 تا 32.15 عرض شمالی و 47.6 تا 48.10 طول شرقی قرار گرفته است. در این شهرستان جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد که یکی از آنها  بقعه شيخ پير محمد نامیده می شود.

معرفی بقعه شيخ پير محمد

معرفی بقعه شيخ پير محمد

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد بقعه شيخ پير محمد اطلاعاتی را برای شما گردآوری کرده ایم که با شما به اشتراک می گذاریم. جاذبه های مذهبی از مهم ترین جاذبه های گردشگری به شمار می روند که سالانه افراد زیادی را به سمت خود می کشانند. ایران کشوری است که در آن می توان امامزاده های زیادی را پیدا کرد که یکی از بقعه شيخ پير محمد به شمار می رود. بقعه بابا پیرمحمد در پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر آبدانان و در حد فاصل روستاهای «پشت قلعه» و «انصار» واقع شده است. این بقعه در زبان محلی به « اوپیر ممد» مشهور است و که اهالی روستای انصار در جنوب آن سکونت دارند، خود را از نوادگان این امامزاده می دانند و شجره نامه ای در دست دارند که به استناد آن خود را به جابر انصاری، صحابی مشهور پیامبر نسبت می دهند. مضمون این شجرنامه از سه بخش تشکیل شده است: بخش اول در حمد و سپاس خدای سبحان و پند و اندرز، بخش دوم در ذکر نسب و سرگذشت بابا پیر محمد و در پایان آن تاریخ 720 هجری نوشته شده، بخش سوم که به صورت حاشیه ای در پایان شجرنامه آمده، دارای تاریخ 759 هجری است.

معماری بنای بقعه

معماری بنای بقعه

بنای بابا پیر محمد دارای پلانی مستطیل شکل است و ابعادی برابر با 9.75 در 11.90 متر دارد. کشیدگی آن در جهت شمالی – جنوبی و از دو قسمت اتاق ورودی و اتاق مقبره (گنبدخانه) تشکیل شده است. درب ورود بنا در ضلع شمالی و در محور اتاق ورودی و گنبدخانه قرار دارد. سطح داخلی بنا حدود 70 سانتی متر پایین تر از سطح بیرونی است. در داخل اتاق مقبره ضریح به گونه‌ی معمولی وجود ندارد و به جای آن بر فراز قبر اتاقکی گنبددار ساخته شده است. در هر یک از اضلاع شرقی و غربی نمای بیرونی دو تاق نمای عمیق و بلند و دو تاق نمای کوچکتر در طرفین دیده می شود. در قسمت غربی ضلع شمالی بنا پلکانی وجود دارد. بنای بابا پیر محمد گنبدی دو پوش دارد که گنبد بیرونی به صورت رک و دوازده ضلعی و گنبد داخلی به صورت نیم کره است. جهت قبله در بنا 22 درجه به سمت غرب متمایل است. این بنا از قلوه سنگ و گچ ساخته شده و یا مرمت هایی که هر چند سال یک بار توسط اهالی محل در آن انجام می شود وضعیت ظاهری آن تقریبا سالم و ارتفاع آن در حدود 14 متر است. این بقعه به وسیله قبرستانی قدیمی که در حال حاضر توسط اهالی محل نیز مورد استفاده قرار می گیرد، احاطه شده است. بعضی از سنگ قبرهای قدیمی این قبرستان دارای نقش و نگارهایی مانند نقش انسان سوار بر اسب در حال شکار و انسان های در حال رقص هستند.

راه های دسترسی به بقعه شيخ

راه های دسترسی به بقعه شيخ

برای اینکه از این بقعه زیارت کنید، باید خود را به شهرستان آبدانان در استان ایلام برسانید. برای رفتن به آبدانان می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس آبدانان را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید و سپس با خودروهای نقلیه عمومی به این محل بروید. اگر با خودرو شخص سفر می کنید باید به پنج کیلومتری جنوب شرقی شهر آبدانان بروید و از طریق جاده آسفالته آبدانان به دهلران خود را به این محل برسانید.

بازدید از بقعه شيخ پير محمد

زیارت امامزاده در همه زمان ها ممکن است و نیازی نیست در زمانی خاص به آنجا بروید، بهترین فصل برای سفر به شهرستان آبدانان فصل بهار و پاییز به شمار می رود.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید