آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

آرامگاه شیخ زاهد گیلانی، یکی از جاذبه های خاص و مکان های زیارتی است که با معماری بی نظیر و قدمت کهنی که دارد، در لاهیجان جای گرفته و میزبان مسافران و گردشگران از سراسر کشور است. اگر به لاهیجان سفر کردید، فراموش نکنید که برای خود و اطرافیان تان سوغاتی های بی نظیری از جمله کلوچه لاهیجان، چای سبز، برنج ایرانی معطر، نان های محلی، انواع مربا و ترشی، حصیر بافی، بامبو بافی، صنایع چوبی و… تهیه کنید. شهر خوش آب و هوای لاهیجان، جاذبه های طبیعی و تاریخی بیشماری دارد اما در بین آن ها آرامگاه شیخ زاهد گیلانی از اهمیت بالاتری برخوردار است و ما در این بخش از مجله مستر بلیط سعی داریم شما را بیشتر با ویژگی های آن آشنا کنیم، پس لطفاً تا انتها همراه ما باشید.

تاریخچه آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

تاریخچه آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

این آرامگاه محل دفن شیخ تاج ‌الدین ابراهیم معروف به شیخ زاهد گیلانی بوده است. شیخ زاهد گیلانی یکی از عرفا و درویش های مشهور در گیلان بوده است که در سال ۷۰۰ هجری قمری از دنیا رفت و آن را در غرب گیلان، حوالی سیاهورود دفن کردند. به گفته برخی از مردم قدیمی، سال ها بعد در سال ۸۹۲ هجری قمری، سلطان حیدر صفوی یک خواب عجیب می بیند و دستور می دهد این آرامگاه را بنا کنند. پس از اتمام کار جسد شیخ زاهد را به آن آرامگاه منتقل کردند و هم اکنون مردم می توانند برای زیارت و تفریح به آن جا بروند. برخی از پژوهش گران نیز، قدمت و تاریخچه این بقعه قدیمی را به اواخر سده ۹ هجری قمری نسبت داده اند و معتقدند که جسد شیخ از همان ابتدا در آن جا دفن شده است. سر انجام این اثر تاریخی در تاریخ ۵ دی ۱۳۴۷ با شماره ثبت ۸۲۴ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

آرامگاه شیخ زاهد گیلانی در بین مزارع سرسبز چای و برنج جای گرفته و دارای ۱ گنبد هرمی ۸ ترک فیروزه‌ ای رنگ است. زیبایی بی نظیر این آرامگاه قابل وصف نیست و بهتر است خودتان بلیط اتوبوس لاهیجان را تهیه کنید و از نزدیک شاهد این همه هنر و خلاقیت باشید. ساختمان این آرامگاه از داخل به شکل مربع است و در ۳ طرف آن ایوان هایی دیده می شود که در ایوان شمالی، صندوق چوبی شیخ زاهد و قبر سید رضی بن مهدی الحسینی الباشکجانی قرار گرفته اند. بنای بقعه شیخ دارای ۲ اتاق به شکل مربع و مستطیل است که هر کدام ویژگی های خاصی دارند و به گونه ای تزئین شده اند. یکی از اتاق های این آرامگاه تا سقف کاشی شده و قبری به شکل گهواره که مربوط به یکی از دختران تیمور گورکانی است و یک ضریح زیبا دیده می شود. برخی از ایوان های این بنا با کاشی های رنگی به سبک دوره قاجار تزئین شده اند و از رنگ های زرد، سیاه، سفید و آبی برای نقوش روی دیوارها استفاده کرده اند. داخل حرم را با فرش های ۱۲ متری پوشانده اند و تعدادی پشتی برای راحتی افراد نیز در آن جا گذاشته اند. قابل ذکر است که در اطراف این آرامگاه می توانید برای خود چادر مسافرتی برپا کنید، البته خانه های زیادی هم در آن اطراف وجود دارد که اگر بخواهید می توانید شب در آن جا اقامت داشته باشید و با آرامش استراحت کنید. اگر بلیط های سفرتان را از مستر بلیط خریداری کنید و به دیدن این جاذبه تاریخی بروید؛ مطمئنا پشیمان نخواهید شد. در بیرون این ساختمان درختان و گل های زیادی وجود دارد که فضا را به یک باغ زیبا تبدیل کرده اند و می توانید از محوطه تماشایی آن جا نیز لذت ببرید.

شرایط بازدید از آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

شرایط بازدید از آرامگاه شیخ زاهد گیلانی

بازدید از این جاذبه با قدمت، کاملا رایگان است و می توانید همه روزه به صورت ۲۴ ساعته به آن جا بروید. اما از آن جایی که این مقبره در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته است و در مسیر آن سنگ های زیادی وجود دارد، بهتر است از کفش های مناسب کوهنوردی استفاده کنید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آرامگاه شیخ زاهد گیلانی در ۴ کیلومتری لاهیجان، روستای شیخانور یا شیخانه در دامنه کوه و در میان مزارع سبز چای واقع شده است. برای رفتن به این مقبره می توانید با استفاده از خودروی شخصی به آن جا بروید. پس از رسیدن به این شهر زیبا وارد جاده لاهیجان به سمت لنگرود شوید و بعد از رسیدن به میدان شیخ زاهدی که در اول این جاده قرار دارد، در سمت راست جاده در میان کوه های سرسبز و مزارع چای، به راحتی گنبد فیروزه ایی رنگ مرقد را مشاهده خواهید کرد.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. هو پاسخ

    چقدر دلم زیارت درویش بزرگ را میخواهد

    چقدر شیخ زاهد و چقدر حضرت حاج مطهر
    قطب سلسله خاکساریه که در کنار هم و میهمان همند
    را دوست دارم
    ای کاش چون مردان بزرگ طریق میتوانستم
    دل از دنیای دون بکنم
    و مدتها در کنارشان باشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *