ساختمان شهربانی میرجاوه
4 بهمن 1399 1 خرداد 1403

ساختمان شهربانی میرجاوه

ساختمان های قدیمی امروزه یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری هر شهر و منطقه ای هستند. این ساختمان ها گاهی عمری به اندازه قدمت شهر دارند و گاهی بیشتر از آن. مهم نیست آنها را برای چه کاری استفاده می کردند، همینکه دارای معماری خاص و عمر بالایی باشند کفایت می کند. شهر میرجاوه که در مرز شرقی ایران قرار دارد و از اهمیت استراتژیک برخوردار است، آثار تاریخی متعدد و گوناگونی دارد هر یک از دوره تاریخی خاصی به یادگار مانده اند. این آثار تاریخی امروزه به عنوان جاذبه های گردشگری میرجاوه شناخته می شوند و سالانه تعداد زیادی از گردشگران از آنها دیدن می کنند. برخی از افراد تنها به خاطر دیدار از آنها به این منطقه سفر  می کنند و هدف اصلیشان بازدید از آثار تاریخی میرجاوه است. قرار گیری این ناحیه در مرز شرقی ایران یکی از جذابیت های این شهرستان است. این شهر از سمت شرق با کشور پاکستان مرز مشترک دارد. میرجاوه در 84 کیلومتری شهر زاهدان قرار دارد و تا نقطه مرزی 11.5 کیلومتر فاصله دارد و گذرگاه مرزی دو  کشور ایران و پاکستان بر کفه دشتی خشک و عریان قرار دارد، با این حال، کمترین فاصله آخرین خانه های میرجاوه تا مرز پاکستان و ایران به به کمتر از یک  کیلومتر می رسد و حتی زمین های محدوده زراعی آن در فاصله چند ده متری خاک پاکستان قرار دارد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد ساختمان شهربانی میرجاوه که بنایی قدیمی به شمار می رود اطلاعاتی را در اختیار شما قرا می دهیم تا در صورت سفر به این شهر به دیدن آن بروید.

معرفی ساختمان شهربانی میرجاوه

معرفی ساختمان شهربانی میرجاوه

از آنجایی که شهر میرجاوه در مرز ایران و پاکستان قرار دارد، یکی از اصلی ترین مسیر های تجارت این دو کشور است. این موضوع باعث شده بود که رفت و آمد زیادی در این شهر صورت پذیرد و بیشترین مبادلات از این طریق انجام گیرد. وجود خط آهن هندوستان در این منطقه اهمیت آن دو چندان شده است و در زمان پهلوی اول حق حاکمیت این منطقه به صورت کامل به ایران واگذار شد. در همین زمان ساختمان های اداری متعددی در این شهر ساخته شد که یکی از این ساختمان ها، ساختمان شهربانی میرجاوه بود. این بنا در دوران پهلوی اول در شهر میرجاوه ساخته شد و اکنون در خیابان فرخی سیستانی و روبروی ایستگاه راه آن این شهر قرار دارد. این بنا به خاطر اهمیت تاریخی و استراتژیکی که دارد در سال 1378 در لیست آثار ملی ایران آورده شد و مورد حمایت میراث فرهنگی قرار گرفت تا از تخریب آن جلوگیری شود.

معماری ساختمان شهربانی

معماری ساختمان شهربانی

این ساختمان دارای نقشه ای مستطیل شکل است و مساحتی برابر  ۴۲۵۹ متر مربع با زیر بنای ۴۰۰ متر دارد. این بنا را از مصالحی نظیر خشت و آجر ساخته اند و از بخش های متعددی مانند حیاط، اتاق های ساختمان، موتور خانه، انبار و … تشکیل شده و جدیدا مورد مرمت قرار گرفته است. این بنا را به صورت عمارتی در وسط حیاط ساخته اند و برای ساخت ستون هایی که در بنا به کار رفته است از آجر استفاده کردند. در اطراف و سر تا سر بنا می توان پنجره های مستطیل شکل و عمودی را مشاهده کرد، برای ورود به بنا باید از چند پله بالا رفت سپس به درب اصلی رسید. ایوان کوچک و زیبایی روبروی درب ورودی قرار دارد که به وسیله سقفی پوشش داده شده است و سقف به وسیله چهار ستون، که دو عدد آنها در دیوار قرار دارند، نگه داشته می شود.

اگر قصد سفر به میرجاوه را دارید می توانید از اتوبوس استفاده کنید و خود را به اسن شهر برسانید. بهترین روش خرید بلیط اتوبوس نیز به صورت آنلاین و از طریق مستر بلیط است، با این کار خریدی امن و سریع را به خودتان هدیه می دهید.

راه های دسترسی ساختمان شهربانی

راه های دسترسی ساختمان شهربانی

اگر تمایل به دیدن این بنا دارید به شهر میرجاوه باید سفر کنید. از آنجایی که این بنا درون شهر قرار دارد، دسترسی به آن به آسانی امکان پذیر است و می توانید به آسانی به دیدن آن بروید. کلیه وسایل قلیه عمومی جهت رسیدن به این محل مناسب هستند، پس از این لحاظ مشکلی نخواهید داشت.

بازدید از ساختمان شهربانی میرجاوه   

در حال حاضر برای تماشای این بنا نیازی نیست که هزینه ای پرداخت کنید و این کار به صورت رایگان نیز امکان پذیر است. دیدن این بنا هیچ شرط خاصی ندارد و همین موضوع کار بازدید از آن را آسان و راحت کرده است.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید