یکی از انواع گردشگری، گردشگری تاریخی است که در این نوع سفر مسافران به تماشا و بازدید از آثار و سایت های تاریخی می پردازند. کشور ایران یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در جهان است. دلیل این موضوع هم وجود شهرهای تاریخی زیاد با قدمت بالا در این کشور است. شما به هر شهری در ایران سری بزنید می توانید چندین اثر تاریخی را پیدا کنید و زمانی را به تماشای آنها بپردازید. تعداد زیادی از این آثار تاریخی امروزه در لیست آثار ملی ایران ثبت شده و تحت حمایت سازمان گردشگری ایران قرار گرفته اند. یکی از شهرهای ایران که برخی از آثار تاریخی ایران را در خود جای داده است شهر انار در استان کرمان نام دارد. این شهر از قدمت بالایی برخوردار است و بسیاری از آثار تاریخی این استان را در خود دارد. از جمله این آثار می توان به ارگ انار، یخدان، بادگیر مهدوی، بقعه امامزاده محمد صالح، خانه ابوالحسنخانی و کاروانسرای شاه عباسی اشاره کرد. اگر می خواهید به این شهر سفر کنید و از آثار تاریخی آن دیدن کنید بهتر است اطلاعاتی در مورد آنها داشته باشید پس پیشنهاد می کنیم مجله مستر بلیط را دنبال کنید. در این بخش به سراغ کاروانسرای شاه عباسی انار می رویم و به توضیحاتی درباره آن می پردازیم.
معرفی کاروانسرای شاه عباسی انار
کاروانسرا ها یکی از اماکن اقامتی بودند که در سراسر ایران و به ویژه در نزدیکی شهرها و در بین راه ها ایجاد می شدند. ایران به سبب قرار گرفتن در موقعیتی استراتژیک، همیشه یکی از مهم ترین مسیرهای ارتباطی شرق با غرب جهان بوده است و یکی از مهم ترین راه های بازرگانی جهان باستان، یعنی جادۀ ابریشم از ایران عبور می کرد و اگر در گذشتۀ این مرز و بوم بنگریم، همواره شاهد تأکید دولت ها و حکومت های با ثبات بر امنیت و گسترش راه و راه داری، به سبب اهمیت نظامی، منافع ارزندۀ اقتصادی، تأمین رفاه اجتماعی، و… در این ناحیه هستیم. به همین منظور تأسیسات میان راهی مختلفی مانند میل ها، کاروانسراها، پل ها، برج ها، راهدارخانه ها، و چاپارخانه ها ساخته شد. به خصوص در دوران صفویه این گونه بناها بسیار ساخته شد که یکی از آنها کاروانسرای شاه عباسی انار است. اگر چه ساختمان اصلی آن در دوران صفویه ساخته شده است ولی در دوران قاجار مورد ترمیم و مرمت قرار گرفت و قسمت هایی نیز به آن اضافه شد.
معماری کاروانسرای شاه عباسی انار
اوج هنر معماری کاروانسرا در ایران در دوران صفویه رخ داده است و در این زمان ساخت کاروانسراها به بلوغ خود رسید و کاروانسراهایی کامل ساخته شد. معماری کاروانسرا در هر منطقه ای از نوع اقلیم آن سرچشمه می گرفت و بر اساس آب و هوایی که هر منطقه داشت معماری آنها نیز تغییر می کرد. مثلا در مناطق گرم و خشک مرکزی کاروانسراها به صورت حیاط دار ساخته می شدند و در مناطق کوهستانی نیز به صورت سرپوشیده بودند. از آنجایی که این کاروانسرا در منطقه ای گرم و خشک قرار دارد از معماری حیاط دار تبعیت کرده و دارای حیاطی مرکزی است که دیگر المان های آن در سراسر حیاط چیده شده اند. این کاروانسرا از بخش های مختلفی مثل حجره ها، اصطبل، کریاس و راهروی ورودی تشکیل شده است. کریاس کاروانسرای انار، دارای یک گنبد بزرگ است که زیر گنبد، با تزئینات آجری، کاربندی شده است در طرفین کریاس، دو اطاق مستطیل شکل در دو طبقه بنا شده که آن را به عنوان شاه نشین می شناسند.
سفر به انار را می توانید از طریق اتوبوس انجام دهید و برای خرید بلیط اتوبوس می توانید از طریق مستر بلیط اقدام کنید.
راه های دسترسی به کاروانسرا
دیدن این بنا می تواند خیلی هیجان انگیز و جذاب باشد و برای اینکه بتوانید از آن دیدن کنید باید به شهر انار سفر کنید.
بازدید از کاروانسرای شاه عباسی
بازدید از این مکان دارای شرایط خاصی نیست و می توانید در هر زمانی از آن دیدن کنید. البته باید این موضوع را مد نظر داشته باشید که در حال حاضر این بنا به عنوان سفره خانه مورد بهره برداری قرار دارد. و در زمان دیدار آن می توانید ناهار و یا شام نیز میل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید