روانسر یکی از شهرستان های استان کرمانشاه به شمار می رود و مرکز آن شهر روانسر است. این شهر در دامنه جنوبی کوه هول آور، در مسیر بزرگراه کرمانشاه – پاوه واقع است و تا کرمانشاه در جنوب شرقی آن، 64 کیلومتر و تا شهرستان جوانرود در مغرب آن، 22 کیلومتر فاصله دارد. شهرستان روانسر به عنوان دروازه اورامانات یکی از پرجاذبه ترین مناطق گردشگری استان کرمانشاه است. قدیمی ترین آثار سکونت انسان در اطراف روانسر به دوره پارینه سنگی میانی تا فرا پارینه سنگی باز می گردد که حداقل از حدود ۵۰ هزار سال تا ۱۲ هزار سال پیش را شامل می شود، شهرستان روانسر (نیکور باستانی) در حدود ۵۵ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه و در دامنه کوه یله ور، (کوهستان شاهو) قرار دارد و آب و هوای آن نسبتاً سرد و مرطوب و از میزان بارش سالانه چشمگیری برخوردار است. صرف نظر از باورهای عامیانه درباره وجه تسمیه روانسر، به نظر می رسد به سبب وجود چشمه یا سرچشمه های فراوان در اطراف آن، این شهر را روانسر نامیده اند. در این شهر می توان جاذبه های گردشگری متعددی را شاهد بود که یکی از آنها سراب روانسر به شمار می رود و سالانه افراد زیادی به آنجا می روند.
معرفی سراب روانسر
سفر کردن پدیده ای کهن محسوب می شود که بر بنیاد حرکت و جابه جایی انسان استوار است. سرشت انسان نیز با سفر و آشنایی با سرزمین های دور دست و ساکنان آن آمیخته است. دگرگونی ها و تحولاتی که در قرن 18 و 19 در ساختار اجتماعی – اقتصادی اروپا رخ داد، به تدریج مسافرت های تفریحی را برای آن جوامع امکان پذیر ساخت و کم کم به رشد تکامل صنعت توریسم می افزود. کی از اشکال سفر طبیعت گردی است که در آن افراد به جاذبه های طبیعی سر می زنند و از زیبایی های آن بهره مند می شوند، یکی از این جاذبه های طبیعی می تواند سراب روانسر باشد. سراب روانسر واقع در مرکز شهر روانسر یکی از 50 منطقه نمونه گردشگری استان کرمانشاه محسوب می شود.
محورهای گردشگری، جاذبه های کوهستانی، پوشش گیاهی طبیعی و مصنوع (باغات)، ارتفاعات زیبا و مسیر کوهنوردی از جمله ویژگی های بارز منطقه نمونه گردشگری سراب روانسر است. این پدیده طبیعی در حدود چهل هزار سال قدمت دارد و در ۲۷ اسفند سال ۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت و به عنوان پنجاه و هفتمین اثر ملی به ثبت رسید. سایت پارک دارای بهترین موقعیت از لحاظ دسترسی است به طوری که فقط یک مسیر اصلی برای تمام شهر وجود دارد که دقیقاً از وسط آب و رودخانه می گذرد، که به صورت خطی تمام شهر را به هم متصل می کند و مناطق مسکونی در امتداد آن شکل گرفته اند. سرآب روانسر منشأ اصلی رودخانه قرسوه، یکی از بزرگ ترین و طویل ترین رودخانههای استان کرمانشاه، است.
ساختار و بخش های مختلف سراب
این محوطه از قسمت شمالی به قبرستان تاریخی شهر، از جنوب غربی به بازارچه مرزی و از شرق و جنوب شرقی و غرب نیز به مناطق مسکونی می رسد. در جنوب ادامه دریاچه به شکل رودخانه سیستمی خطی را می سازد که فضاها را به صورت رشته ای تسلسلی به هم پیوند می زند. این محوطه در واقع از سه قسمت کوه، دریاچه و پارک و فضای سبز تشکیل می شود. دریاچه در کنار شریان اصلی شهر قرار گرفته است و شرشر آب های خروشان و صدای دلنواز آب که در فضا پخش می شود مانع شنیدن سر و صدای ماشین ها و همهمه های مردم می شود. صدای خنده و شادی کودکانی که با هياهو پشت سر هم از پله های پيچ در پيچ پارک بالا می روند، فضا را پر می کند و حضور جمع های خانوادگی هم نشاط و شادابی خاصی را به محيط پارک می دهد.
در این پارک می توانید امکانات رفاهی کاملی را شاهد باشید که شامل سرویس بهداشتی، فروشگاه، کافی شاپ، رستوران، نمازخانه، نیمکت، آلاچیق و … می شود. علاوه بر تمام این ها در این سراب امکان قایق سواری برای مسافران و بازدیدکنندگان فراهم است. پوشش گیاهی موجود در این محل به صورت دست کاشت است و شامل چمن گیاهی پوشاننده زمین، علفی با بوته های کوتاه به عنوان صفحه گیاهی می شود. نورپردازی زیبایی در این محوطه موجود دارد که در شب صحنه ای بی نظیر را می آفریند. در این سراب چند نوع پرنده از جمله قو، غاز اوکراینی و آفریقایی، اردک مسکویی نیز نگهداری می شود.
راه های دسترسی به سراب
برای اینکه از این محل دیدن کنید باید در ابتدا با خرید بلیط اتوبوس به شهر روانسر بروید و سپس در آنجا به سمت مرکز شهر بروید. کلیه وسایل حمل و نقل عمومی شما را به این محل می رسانند. آدرس این محل روانسر، بالاتر از شهرک روانسر است.
بازدید از سراب روانسر
برای دیدار از سراب روانسر نیازی نیست هزینه ورودی پرداخت کنید ولی باید برای خدماتی که در آنجا استفاده می کنید هزینه ای را به صورت جداگانه پرداخت کنید. پیشنهاد مجله مستر بلیط به شما این است که در صورت سفر به این شهر از این سراب دیدن کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید