روستای سهولان

روستای سهولان

مهاباد شهرستانی از استان آذربایجان است که از طبیعت بکری برخوردار است. در ابتدا با شنیدن مکان این شهر در استان آذربایجان تصور می شود که مردمان مهربان ترک در آن زندگی می کنند، اما یکی از موضوعات جالب درباره آن این است که ساکنین آن کرد هستند. در این بخش از مجله مستر بلیط می خواهیم به یکی از روستاهای زیبا و دیدنی مهاباد سفر کنیم و درباره جاذبه های توریستی، تاریخچه و سایر موضوعات مربوط به آن، به صورت مفصل و کامل صحبت کنیم.

درباره روستای سهولان

روستای سهولان با آب و هوای مطلوب و طبیعت بکر و دست نخورده ای که دارد، یکی از مکان های مورد علاقه گردشگران است. در ماه های گرم سال، آب و هوای دلپذیر و خنک به این روستا می تواند اوقات بسیار خوشی را برای مسافران رقم بزند. در زبان کردی کلمه سهولان به معنای «یخ» که این موضوع به خوبی بیانگر آب و هوای این روستا است. به صورت کلی بیشتر استان آذربایجان غربی را کوهستان ها تشکیل داده اند و به همین دلیل بیشتر شهرها و روستاهای آن، سرد و خنک هستند. البته لازم به ذکر است که این سرما، در فصل تابستان بسیار دلپذیر می شود و به خصوص افرادی که در شهرهای گرم کشور زندگی می کنند، بیشتر از آن لذت خواهند برد. یکی از جاذبه های معروف و دیدنی این روستا، غار سهولان می باشد که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.

در زمان های قدیم زندگی در روستاها کمی مشکل بود، خصوصا روستاهای کم جمعیتی که افراد زیادی نیز از آن ها بازدید نمی کردند. اما با وجود غار تاریخی سهولان شهرستان مهاباد و جذب گردشگران زیاد، اقتصاد و زندگی اهالی روستا کمی نسبت به قبل بهتر شده است. اهالی روستا زندگی ساده و در عین حال دلنشینی دارند. محصولات کشاورزی و غلات مورد نیازشان مانند گندم، عدس و … را با دستان خود می کارند و در فصل برداشت نیز، ثمره کار خود را برداشت می کنند و تا سال بعد آن را ذخیره می کنند و به نوعی آذوقه خود را تهیه می کنند. اهالی روستا در کنار کشاورزی، کارهای دیگری نیز مانند قالی و جاجیم بافی نیز انجام می دهند. با گذر از این روستا می توانید زنان و دختران کرد را ببینید که پشت دار قالی نشسته اند و با هنرمندی وصف ناپذیری رج به رج قالی را می بافند و هنرمندی و ذوق و سلیقه خود را به رخ می کشند. بدیهی است که مردمان روستا، با داشتن مواد غذایی طبیعی و پرورش دام و استفاده از محصولات آن ها، زندگی سالمی دارند و از سلامت زیادی برخوردار هستند. با سفر به این روستا احتمالا شما نیز عاشق زندگی سالم و به دور از هیاهو خواهید شد.

تاریخچه روستای سهولان

اکثر مناطقی که در کشورمان وجود دارند دارای پیشینه تاریخی غنی ای هستند و این روستا نیز از آن ها مستثنی نیست. بر اساس داده های تحقیقاتی تاریخ شناسان، عمر این منطقه 400 سال برآورد شده است. البته غار سهولان که جاذبه گردشگری روستا است، بیش از 30 میلیون سال قدمت دارد.

تاریخچه روستای سهولان

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این روستا مساحت و جمعیت زیادی ندارد، طبق سرشماری ای که در سال 1385 انجام شده است، جمعیت روستا 180 نفر برآورد شده است. در ادامه با مستر بلیط همراه باشید تا جاذبه توریستی و طبیعی زیبای این منطقه یعنی غار سهولان را معرفی کنیم. این غار که بسیار به غار علیصدر شباهت دارد، یکی از جلوه های دیدنی شهرستان مهاباد است. هر ساله گردشگران بسیاری برای یازدید از این جاذبه طبیعی، به این شهرستان سفر می کنند. این غار از مساحت زیادی برخوردار است و حدود 2 هکتار از زمین را به خودش اختصاص داده است. به دلیل اینکه توریست ها و زمین شناسان بسیاری در طول سال از آن بازدید می کنند، وسایلی جهت افزایش امنیت و راحتی بازدید کنندگان در آن ساخته شده است. برای مثال از همان ابتدای غار، نرده هایی وجود دارد که بیانگر این است چه جاهایی برای گشتن، آزاد است. اگر با تورهای گردشگری به این مکان سفر کنید که راهنمای تور به خوبی شما را راهنمایی خواهد کرد و در تمام طول مسیر، در کنار شما خواهد بود و نگرانی ای بابت اینکه چه قسمت هایی از غار را نباید بروید، نخواهید داشت.

اما اگر تنها به این مکان بروید، قضیه کمی تفاوت خواهد داشت. لازم به ذکر است که این غار در رتبه دوم بزرگترین غارهای آبی کشور قرار دارد، بنابراین باید هنگام بازدید و گشت و گذار در آن، مواظب باشید. مردم روستا این غار را با نام لونه کبوتر می شناسند و علت آن نیز لانه های کبوتری است که در آن وجود دارند. فضای درون غار نه تنها از مساحت زیادی برخوردار است، بلکه ارتفاع زیادی نیز دارد، به طوری که میانگین عمق دریاچه 20 متر است و فاصله بین سطح آب تا سقف غار نیز 50 متر باشد. اگرچه در برخی قسمت ها عمق دریاچه به 50 متر نیز می رسد. با توجه به مطالبی که گفتیم، بدیهی است که برای شنا کردن در آب، باید وسایل و مهمات لازم را داشته باشید. بدون لباس غواصی و سایر تجهیزات لازم، اجازه تن به آب زدن را نخواهید داشت. بنابراین اگر قصد لذت بردن کامل از سفر خود را دارید، این نکات را رعایت کنید.

شرایط بازدید از روستای سهولان

شرایط بازدید از روستای سهولان

برای گشت و گذار درون روستا محدودیتی وجود ندارد و هر زمان و روزی که دوست داشتید می توانید سفر کنید. اگرچه برای بازدید از غار سهولان باید زمان را رعایت کنید و در ساعاتی که مشخص شده است، به آن منطقه بروید. بازدید از غار از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر امکان پذیر است، اگرچه برای اطمینان بیشتر می توانید از اهالی روستا نیز سوال کنید. بهتر است کمی لباس گرم نیز همراه خود ببرید چون هوای درون غار به علت وجود دریاچه، کمی سرد است. به یاد داشته باشید که برای وارد شدن به غار باید بیش از 100 پله را رد کنید، بنابراین بهتر است کفش مناسب مانند کفش ورزشی به پا داشته باشید تا با راحتی هرچه تمام تر از این جاذبه، دیدن کنید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

روستای سهولان در فاصله 43 کیلومتری از شهرستان مهاباد قرار دارد. بنابراین شما می توانید با خرید بلیط اتوبوس مهاباد به راحتی به این روستای زیبا بروید و با مردمان دلنشین و مهمان نواز آن بیشتر آشنا شوید. بعد از اینکه به مهاباد رسیدید کافی است وارد جاده مهاباد به بوکان شوید و بعد از کمی رانندگی، به روستا برسید. بعد از بازدید از روستای سهولان می توانید از بوکان نیز بازدید کنید چون این دو روستا تنها 35 کیلومتر با یکدیگر تفاوت دارند.

آدرس:  استان آذربایجان غربی، شهرستان مهاباد، روستای سهولان.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید