عمارت صفی‌آباد

عمارت صفی‌آباد

بهشهر امروز شهری است با تاریخی طولانی. دیوار تمیشه، شبه جزیره میانکاله، غار هوتو، آتشکده کوسان و عناصر تاریخی و باستانی دیگر موجود در این شهر هر یک نشان از قدمت این منطقه دارند. بر اساس مدارک موجود و اسناد تاریخی می توان گفت که تمام یا قسمتی از شهرستان فعلی بهشهر با نام های کبود جامه، پنجاه هزار، پنج هزاره، هزار جریب، کلباد، قره طغان معروف بوده است. مؤلف تاریخی طبرستان محمد بن اسفندیار می نویسد: «بعد از آنکه خسرو اول انوشیروان به کمک اولاد سوخرا از جنگ هیاتله فاتح در آمد و قارون پسر سوخرا را ولایت اومیدواره کوه و فری و لفور و آمل داد و او را با خویش به طبرستان آورد، مدتی در تمیشه اقامت نمود و در آنجا عمارت بنا نهاد». با توجه به این گفته ها حتما متوجه شدید که این شهر از قدمتی بالا برخوردار است که همین سبب وجود آثار تاریخی بسیار در آن شده است. این شهر در دوران صفوی و به خصوص شاه عباس یکی از مراکز اصلی اقامت های تفریحی شاه عباس به شمار می آمد. شاه عباس دستور ساخت باغ هایی را در این شهر داد که باعث شد این شهر بیش از پیش دارای اهمیت و ارزش شود. یکی از این باغ ها، عمارت صفی‌آباد نام دارد که در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با آن بیشتر آشنا می کنیم.

معرفی عمارت صفی‌آباد

معرفی عمارت صفی‌آباد

عمارت صفی آباد در شهرستان بهشهر، مرکز شهرستان، قرار دارد و متعلق به زمان صفویه است. این کاخ یکی از کاخ های ساخته شده در زمان صفویان و به دستور شاه عباس اول است. گفته می شود دلیل نام گذاری آن به صفی آباد، علاقه شاه عباس به فرزندش صفی بوده است. باغ های ایرانی یکی از منحصر به فرد ترین سازه های معماری هستند، که کمتر شبیه آنها را در جهان می توانید پیدا کنید و شهره خاص و عام هستند. سال ساخت این بنا را به 1010 هجری قمری تخمین می زنند که در جنوب غرب شهرستان بهشهر (استان مازندران) و در بالاي ارتفاعات منتهي به دشت واقع شده است. این کاخ در دوارن نوه شاه عباس گسترش پیدا کرد. اين كاخ در زمان حمله افغان‌ها آسيب ديد به همین خاطر در زمان نادر شاه تعمير و بازسازي شد و در زمان قاجاريه نيز مورد مرمت قرار گرفت، همچنین در قرن اخير كاملا بازسازی شد. از اتفاقاتی که این بنا پشت سر گذاشته است آتش سوزی حدود 70 سال پیش است، که باعث تخریب قسمت زیادی از آن شد.

معماری عمارت صفی‌آباد

کاخ بر روی تپه ای قرار دارد که چشم انداز آن رو به شهر بهشهر و جنگل های اطراف است، همچنین ارتفاعی برابر با 650 متر از سطح دریا دارد. پلان این عمارت به صورت مربع شکل است و ابعاد آن برابر با 25 در 25 متر می شود. باغی که عمارت در آن قرار دارد به صورت مستطیل شکل و ابعادش حدود 95 در 63 متر است. عمارت در دو طبقه ساخته شده است و ورودی آن در قسمت شمالی قرار دارد و برای وارد شدن به کاخ پنج پله تعبیه شده است. تونل زیرزمینی وجود دارد که این کاخ را به کاخ بهشهر متصل می کند که در مواقع ضروری از آن استفاده می شده است. یکی از ویژگی های جذاب و منحصر به فرد این کاخ چشم انداز 30 کیلومتری آن به شمار می آید. مصالحی که در ساخت آن به کار رفته است شامل سنگ، آجر و گچ می شود.

اگر قصد سفر به بهشهر را دارید اتوبوس می تواند وسیله نقلیه مناسبی برای این سفر باشد، همچنین بلیط اتوبوس بهشهر را می توانید از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید.

راه های دسترسی به کاخ

راه های دسترسی به کاخ

همانطور که گفتیم این بنا در شهر بهشهر استان مازندران قرار دارد. از آنجایی که موقعی که وارد شهر شوید اولین جایی که جلب توجه می کند این کاخ است، پس پیدا کردن آن کار چندان سختی نیست. برای رفتن به سمت این سازه می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و اگر هم با خودرو شخصی به سفر رفته اید باید خود را به شمال غربی این شهر برسانید و خودرو را در نزدیکی آن پارک کنید و بقیه را پیاده بروید.

بازدید از عمارت صفی‌آباد

زمانی که برای بازدید از این بنا نیاز است حدود دو ساعت است. طبیعت اطراف هم می تواند یکی از جاذبه هایی باشد که در زمان بازدید از این بنا به تماشای آن بروید. متاسفانه هنوز بازدید از نزدیک برای این اثر اماکن پذیر نیست و تنها می توانید از بیرون آن را تماشا کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید