بازار ری

بازار ری؛ معرفی+راه های دسترسی

بازار ری کجاست؟ بازار اصطلاحي پربار و دربرگيرنده ى معاني متعددي در زبان فارسي است. اين واژه در پهلوي واكار، در پارسي باستان آباكاري به معني محل اجتماع، محل خريد و فروش كالا و خوراك و پوشاك، دو رسته از دكان هاي بسيار در برابر يكديگركه غالبا سقفي آن دو دسته را به يكديگر پیوند می دهد، ميدان داد و ستد، كوي سوداگران است.

همچنين آن را مي توان در شرح يك مكان، يك اقتصاد، يك روش زندگي، يك طبقه و نمادي از حيات اسلامي يا خاورميانه اي به كار برد. بازار به عنوان يك پديده از همان ابتدا قابل توجه بوده و شناخت و بررسي آن روز به روز هم گسترده تر شده است، تا جايي كه در همه ى شهرها به خصوص شهرهاي سنتي اين مكان قلب شهر را تشكيل مي دهد.

بازارها چه در گذشته و چه امروز جزو مکان هایی بودند و هستند  که از ارکان اصلی شهر محسوب می شوند. اهمیت آنها باعث شده است که مکانی را به صورت اختصاصی برای آنها در نظر بگیرند. بازارهای سنتی در ایران که از گذشته به جای مانده است بر اساس ساختار هر شهر ساخته می شد.

معماری این بازارها که اکثرا سرپوشیده بودند بر اساس اقلیم هر منطقه انجام می گرفته است. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ بازار ری رفته ایم تا اطلاعاتی جامع در مورد این مکان به شما رائه بدهیم.

درباره بازار ری

معرفی بازار ری

بازار ری میراثی از زمان صفویه و دارای دو راسته بازار است، محل طلاقی این دو چهارسوق را تشکیل می دهد. این بازار که در نزدیکی حرم شاه عبدالعظیم قرار دارد به بازار شاه عبدالعظیم نیز شهرت دارد.

در این بازار انواع مختلفی از محصولات را می توانید بیابید. از انواع پوشاک گرفته تا لوازم مذهبی در این بازار یافت می شود. راسته جنوبی بازار به حرم مطهر شاه عبدالعظیم می رسد و مخصوص فروش لوازم مذهبی است. چه در گذشته و چه امروز در این بازار انواع مختلفی از داروهای گیاهی و سنتی، ادویه جات و پوشاک به فروش می رسد.

در دوران صدر اعظمی امیر کبیر و به دستور ایشان این بازار به صورت کامل مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت. البته در دوره های مختلفی بازسازی هایی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شهر ری و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “ری” را مطالعه نمایید.

معماری بازار ری

معماری بازار ری

این بازار مانند دیگر بازارهای سنتی ایران از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این اجزا شامل راسته های مختلف، تیمچه، سرا و کاروانسرا می شود. هر یک از این  بخش ها کاربری خاصی را داراست. مصالح به کار برده شده در ساخت این بازار گچ، آجر، خشت و گل است.

این بازار از شمال به جنوب و به سمت حرم شاه عبدالعظیم کشیده شده است. این بازار از راسته های فرعی مختلفی تشکیل شده که هر راسته به صنف خاصی متعلق است. سقف این بازار گنبدی شکل و با آجر ساخته شده  است و دارای تزئینات زیادی نیست.

کتیبه های بازار ری

کتیبه های بازار ری

در  این بازار دو کتیبه وجود دارد که در آن موضوعات مهمی نظیر موقوفات آن آورده شده است. خط این کتیبه ها نستعلیق و دارای دوازده سطر هستند. هر سطر در داخل یک قاب بازوبند شده است و در ابتدای هر دو کتیبه عبارت « یا اباعبدالله مظلوم» به چشم می خورد.

بازار جدید ری

در کنار این بازار یک بازار جدید بنا شده است که به علت نزدیکی به این بازار و برای همخوانی با آن، برای طراحی آن از معماری بازار سنتی الهام گرفته شده است. این بازار در ضلع غربی حرم شاه عبدالعظیم با مساحتی برابر با 2000 مترمربع و در سه طبقه ایجاد شده است. یکی از طبقات آن به صورت زیرزمینی ساخته شد.

بسیاری از افراد که قصد سفر به شهر ری را دارند برای خرید بلیط قطار تهران از روش آنلاین استفاده می کنند. خرید آنلاین با استفاده از مستر بلیط خریدی امن، ارزان و سریع را برای شما به همراه می آورد.

بازار جدید ری

بازدید از بازار ری

برای بازدید از بازار ری نیازی به پرداخت هزینه نیست، در این بازدید علاوه بر تماشای معماری این بازار می توانید لوازم مورد نیازتان و سوغاتی مورد نظرتان را از این بازار تهیه کنید.

دیدار از این مکان یک تیر با دو نشان است. در صورتی که نیاز به خوردن غذا داشته باشید رستوران هائی زیادی در اطراف و داخل آن وجود دارد که می توانید از آنها برای خوردن غذا استفاده کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تهران شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به بازار ری

راه های دسترسی به بازار ری

قرار گیری این بازار در مرکز شهر ری باعث شده است گردشگرانی که قصد دیدار از این منطقه را دارند مشکلی در رسیدن به آن نداشته باشند. اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می کنید باید با استفاده از تاکسی یا اتوبوس خود را به خیابان کاشانی برسانید و سپس با کمی پیاده روی به درب اصلی بازار می رسید. اگر تصمیم دارید با خودرو شخصی به این بروید می توانید خودرو را در یکی از پارکینگ های نزدیک بازار پارک کرده سپس به داخل بازار بروید.

آدرس: استان تهران، شهر ری، خیابان کاشانی، بازار ری
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *