قلعه پلنگ آباد کجاست؟ پلنگ آباد، روستایی از توابع بخش پلنگ آباد شهرستان اشتهارد می باشد که در استان البرز ایران واقع شده است. شهرستان اشتهارد در 120 کیلومتری تهران و 63 کیلومتری کرج قرار دارد.
مساحت آن متجاوز از ۸۰۰ کیلومتر مربع و در مسیر جاده تهران به استان های غربی ایران واقع است. برای رفتن به این روستای با صفا و بازدید از قلعه پلنگ آباد، می توانید بلیط اتوبوس خود را خریداری کنید و از این سفر به یاد ماندنی نهایت لذت را ببرید.
تاریخچه قلعه پلنگ آباد
شواهد تاریخی موجود در روستای پلنگ آباد و وجود وقف نامه حسن خان و حسین خان سردار متعلق به سال 1254 هجری قمری، نشان می دهد که نام روستای قلیج آباد مشهور به پلنگ آباد از بلوکات اشتهارد به صراحت در آن آورده شده.
این نکته حاکی از اهمیت منطقه پلنگ آباد در دوران تاریخی قاجاریه است. قلعه پلنگ آباد مربوط به سده ۸ و ۹ هجری قمری تا اواخر دوره قاجار است. این قلعه در تاریخ ۱۱ مهر ۱۳۸۳ با شماره ثبت ۱۱۱۳۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف قلعه پلنگ آباد
افراد علاقه مند به گردشگری می توانند برای خرید بلیط های مورد نظر خود، در هر مکان و زمانی با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط به راحتی و با قیمت مناسب اقدام به انجام این کار کنند.
این قلعه دارای 4 برج و ۱ دروازه ورودی در دیوار جبهه غربی بوده که امروزه ۳ برج از 4 برج آن و مقداری از دیوارهای حد فاصل این برج ها باقی مانده است. به غیر از خشت که مصالح اصلی به کار رفته در این قلعه محسوب می شود، از آجر، سنگ، گچ و چوب نیز در ساخت این قلعه استفاده شده است.
آثار موجود در روستای پلنگ آباد به صورت مجموعه ای از قلعه، برج، دروازه ورودی قلعه، خانه های تاریخی روستا، تپه تاریخی و بنای تاریخی امامزاده سه گنبدان است؛ بنابراین به واسطه رابطه موجود میان ساختارهای ذکر شده، قلعه پلنگ آباد نیز اهمیت بیشتری می یابد.
با توجه به این که بنای قلعه حفاظتی با مصالح خشتی است، در برج ها تزیینات چندانی وجود ندارد. اما می توان به کارگیری ابزار زنی گچی در نماهای داخلی و فضاهای مسکونی دروازه ورودی، طاقچه ها و دور تا دور بخاری دیواری را به عنوان تزیینات این قلعه ذکر کرد.
شیوه معماری برج ها و عناصر معماری به کار رفته در بقایای دروازه ورودی قلعه نیز حاکی از ساخته شدن قلعه در دوره قاجاریه است. در گذشته این قلعه، قسمتی از روستای پلنگ آباد را در خود محصور می داشته و کاربری دفاعی و سکونتی برای اشخاص مهم روستا را داشته است. اما امروزه از دیوارهای خشتی قلعه و برج های آن به عنوان دیوار خانه ها استفاده می شود.
شرایط بازدید از قلعه پلنگ آباد
هر ساله افراد زیادی برای بازدید از جاذبه های روستای پلنگ آباد، به این روستا سفر می کنند. برای بازدید از این قلعه ابتدا باید به شهر اشتهارد و بعد به روستای پلنگ آباد بروید. برای دیدن این قلعه ساعت مشخصی وجود ندارد و افراد علاقه مند می توانند در هر زمانی که بخواهند به دیدن آن بروند.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف به قلعه
این قلعه در دهستان پلنگ آباد از توابع بخش اشتهارد شهرستان کرج و در 21 کیلومتری شرق اشتهارد و 54 کیلومتری جنوب غربی کرج، در سمت شمال جاده اشتهارد- کرج واقع شده است.
افرادی که قصد سفر به این مکان را دارند می توانند با هر گونه وسیله نقلیه شخصی و عمومی اقدام به سفر کنند. ممنون از این که تا انتهای مجله مستر بلیط همراه ما بودید.
دیدگاهتان را بنویسید