دریاچه اوان الموت یکی از دریاچه های طبیعی ایران در استان قزوین است که به سبب چشم انداز تماشایی اش شهرت زیادی دارد. وجود جاده مناسب تا کنار دریاچه و امکانات قابل قبول در حاشیه آن، مکانی مناسب را برای تفریح خانواده ها فراهم کرده است.
طبیعت بکر اطراف دریاچه اوان چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند، غیر از گونه های درختی دست کاشت نظیر بید، چنار، تبریزی، سیب، آلبالو، گیلاس، سنجد، فندق و گردو، گیاهان علفی مانند گون، کنگر، شیرین بیان و گونه های مختلف دیگر از خانواده گرامینه و لگو مینیوزه هم در اطراف این دریاچه وجود دارند.
از گیاهان داخل دریاچه هم می توان به نی بن در آب و گیاهان غوطه ور خوشاب و چنگال آبی اشاره کرد که محیط مناسبی را برای پرورش ماهی هایی چون اردک ماهی به وجود می آورند. اگر می خواهید بیشتر با این دریاچه زیبا و دیدنی آشنا شوید، تا انتهای مجله مستر بلیط همراه ما باشید.
تاریخچه دریاچه اوان الموت
با توجه به برخی نظریات و پژوهش ها دریاچه اوان الموت احتمالاً ۵۰۰ سال پیش بر اثر لغزش به وجود آمده است که این لغزش در حال حاضر غیر فعال است. برخی دیگر نیز معتقدند این دریاچه باز مانده دریاچه بزرگی در قدیم است. این دریاچه در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی قرار گرفت.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
دریاچه اوان الموت بیش از ۷۰ هزار متر مربع مساحت دارد و در ارتفاع ۱۸۱۵ متری از سطح دریا واقع شده است. طول آن در طولانی ترین قسمت ۳۲۵ متر و عرض آن ۲۷۵ متر است.
عمیق ترین بخش آن که توسط یک تیم غواصی در ۱۸ مرداد ماه سال ۹۲ با استفاده از ۲ دستگاه دایو کامپیوتر سوانتو اندازه گیری شده است. ۶٫۸ متر با دمای آب ۲۳ درجه سانتی گراد و میدان دید در زیر آب کمتر از ۱ متر است که در جنوب شرقی آن قرار دارد.
بستر دریاچه مملو از لجن و رسوبات ته نشین شده است که حالت چسبندگی بسیاری دارد. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل می شود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای کوشک و آیین است.
در نزدیکی دریاچه اوان الموت، دریاچه دیگری به نام الوبوم وجود دارد که بیشتر مردم از آن بی خبر هستند. این دریاچه به دلیل واقع شدن در موقعیت جغرافیایی کوهستانی، دارای آب و هوایی بسیار خنک به ویژه در تابستان ها است.
همچنین در کنار دریاچه سرویس بهداشتی، محل هایی برای برپایی چادر و فضایی برای پارک خودروها اختصاص یافته است. دریاچه اوان ماهی های زیادی دارد اما فراموش نکنید که این دریاچه در منطقه صید و شکار ممنوع قرار دارد، زیرا شکار بی رویه در سال های گذشته صدمات جبران ناپذیری را به اکوسیستم منطقه و حیات جانداران وارد کرده است.
همچنین رسوبات کف دریاچه و گیاهان موجود در آن یکی از دلایلی است که شنا در اوان را به یک فعالیت پرخطر تبدیل می کند. پس بهترین کار این است که به تابلوهای هشدار دهنده توجه کنید و زندگی خود و دیگران را به خطر نیندازید.
اگر به شهر قزوین سفر کردید پیشنهاد می کنیم با مراجعه به سایت مستر بلیط، بلیط های مورد نظر خود را با بهترین قیمت خریداری کنید. پس از سفر به استان قزوین حتما به دیدن این دریاچه بروید و از امکانات تفریحی آن نیز استفاده کنید.
وسعت بزرگ دریاچه اوان به شما این امکان را می دهد که از زوایای دیگری این زیبایی را تماشا کنید. با این که هنوز امکانات اطراف دریاچه به حد مطلوبی نرسیده اند ولی قطعا قایق سواری یکی از گزینه های انتخابی شما خواهد بود.
با توجه به کوه های مرتفعی که اطراف دریاچه اوان قرار گرفته اند، موقعیتی برای کوه نوردی فراهم شده است. نا گفته نماند که هوای این منطقه کوهستانی به هنگام زمستان چنان سرد می شود که سطح دریاچه یخ می بندد و در کنار جلوه خاصی که به نمایش می گذارد، بستر تفریح دیگری را فراهم می کند. در این فصل، اسکیت بازان می توانند بر روی سطح یخی این دریاچه حرکات شان را به نمایش بگذارند.
شرایط بازدید
در هر فصلی از سال که به دیدن دریاچه اوان الموت بروید، می توانید شاهد زیبایی های بیشماری باشید. برای بازدید در این منطقه و استفاده از امکانات تفریحی آن باید ابتدا هزینه ای را بپردازید.
راه های دسترسی به دریاچه اوان الموت
دریاچه زیبای اوان الموت در نیمه شمالی الموت، در دامنه کوه خشچال، در فاصله ۷۵ کیلومتری قزوین و در میان ۴ روستای اوان، وربن، زوار دشت و زر آباد شهر قزوین قرار دارد. افراد علاقه مند به دیدن این جاذبه طبیعی می توانند با هر گونه وسیله نقلیه و مسافربری از جمله هواپیما، قطار، اتوبوس و خودرو های شخصی به شهر قزوین سفر کنند.
اما اگر به اندازه کافی بودجه برای خرید بلیط هواپیما و قطار را ندارید و یا شهر شما با قزوین فاصله چندانی ندارد، به شما پیشنهاد می کنیم بلیط اتوبوس قزوین را با قیمتی مناسب خریداری نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید