روستای عمرانی

روستای عمرانی؛ تاریخچه + راه های دسترسی

در مناطق کویری گرما و حرارت بالا باعث می شود زمین ها به شوره زارهای بی آب و علف تبدیل شوند. جالب اینجاست که در دل همین مناطق کویری گاهاً دهکده هایی با ساکنین مهربان وخونگرم وجود دارد. یکی از روستاهایی که در قلب کویر قرار گرفته، روستای عمرانی می باشد.

قدمت تاریخی این روستا به قرن ها پیش بر می گردد و بقایای معماری آن زیبایی منحصر به فردی ایجاد کرده است. در حال حاضر کسی در این روستا زندگی نمی کند اما گفته می شود که تا 30 پیش مردمانی در آن زندگی آرام خود را داشته اند.

برای رفتن به روستای باستانی عمرانی، از گناباد به طرف شمال آن خارج شوید، و از مقبره علامه محمدتقی بهلول عبور کرده و سپس بقایای آن را خواهید دید. در حد فاصل 20 کیلومتری شمال گناباد، در حوالی پاسگاه انتظامی، گروه بزرگ معماری روستای عمرانی با حصارها و دژهای ویران شده هویدا می گردد.

این روستا که با نام قلعه عمرانی نیز معرفی می شود تنها یک‌ کیلومتر با جاده اصلی فاصله دارد. جاده اصلی و خاکی آن به هم مرتبط می شوند و در زمان های دور مسافرانی که پیاده یا سواره روانه مشهد می شدند، از این جاده عبور می کردند و برای استراحت به این روستا می آمدند.

در حال حاضر این روستا به یکی از مناطق توریستی شهر گناباد تبدیل شده و گردشگران زیادی برای دیدن آن به این منطقه وارد می شوند. دیدن آثار تاریخی همیشه با هیجان خاصی همراه بوده، حال اگر تصمیم دارید از معماری روستای عمرانی بازدید کنید، بهتر است با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.

تاريخچه

تاريخچه روستای عمرانی

دیرینگی قلعه عمرانی گناباد به دوره سلجوقیان بر می گردد و در زمان سلسله صفویه روستایی بسیار پر رونق بوده است. معماری این روستا نشان دهنده هوش برتر ایرانیان قدیدم در نحوه استفاده از اراضی و بهره بردن از کمترین امکانات و منابع آبی به بهترین شکل ممکن می باشد. مصالح بکار گرفته شده در ساخت خانه های این آبادی، آجر، خشت و گل بوده، به این شکل که دیوارها از خشت و آجر احداث گشته و روی آن را با ملات گل پوشانده اند.

این مصالح باعث می شد که هوای خانه ها در فصل گرم سال خنک باشد و مردم اذیت نشوند. از پشت بام خانه های روستا می توان کوه ها و افق های دور را دید و لذت برد. همین که قدم در پیچ و خم های باقی مانده از خانه ها می گذارید حس گذر در تاریخ کهن ایران به شما دست می دهد.

کویر همیشه ماجراهای زیبایی برای به نمایش گذاشتن دارد. شاید تصویر همه بر این باشد که گرمای کویر موجب زشت و خشن و شدن آن شده باشد درصورتی که زیبایی روستای عمرانی خط بطلانی بر این قضیه می کشد. به خاطر اهمیتی که روستای عمرانی دارد در آخرین روزهای اسفند ماه سال 1387 و پس از آنکه دیگر کسی در آن زندگی نمی کرد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در روستای عمرانی تنها خانه ها نیستند که چشم ها را نوازش می دهند بلکه بقایای مسجد، حمام، یک رباط و دو آب‌ انبار وسیع نیز دیده می شود. قسمت های دیگری همچون: گذرهای پیچ‌ و تاب دار، ساباط‌ ها، خانه ‌ها و بادگیرها نیز وجود دارند.

شرايط بازديد

برای رفتن به گناباد در شهرستان خراسان رضوی وسایل نقلیه مختلفی در دسترس است. می توانید با مراجعه به یکی از وب سایت های قابل اعتماد مثل مستر بلیط، بلیط مقصد خود را قبل از شروع سفر رزرو و خریداری نمایید. چنانچه بلیط را به صورت آنلاین سفارش دهید، مزایایی همچون تخفیف شامل حالتان می شود حتی ممکن است که با تورهای تفریحی نیز مواجه شوید. برای بازدید از معماری روستای عمرانی در گناباد همه روزه حتی در روزهای تعطیل در ساعت 8 صبح تا 13 بعدازظهر و 15 بعدازظهر تا 22 شب می توان اقدام کرد.

انتخاب نوع وسیله نقلیه در سفر به خود شما بستگی دارد، اگر برای رسیدن به مقصد عجله دارید و می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به آنجا برسانید، بلیط هواپیما جوابگوی نیاز شما می باشد. چنانچه قصد دارید در هزینه ها صرفه جویی کنید و حدالمقدور از مسیر سفر نیز لذت ببرید، خرید بلیط اتوبوس گناباد را به شما پیشنهاد می کنیم.

آدرس و نحوه دسترسی با وسايل مختلف

راه های دسترسی به روستای عمرانی

برای اینکه به دیدن از روستای عمرانی می توانید از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و تاکسی استفاده کنید.

آدرس: استان خراسان رضوی – گناباد – مجموعه معماری روستای عمرانی.

ویژگی‌های دیدنی روستای عمرانی

جاذبه های دیدنی روستای عمرانی

صادقانه بگوییم که این قریه در گناباد نمونه بارز یک الگو فوق العاده خاص روستایی در دل بیابان های کویری است که برای باستان شناسان و دوستداران تاریخ بسیار جذاب می باشد.

نکات قابل توجه زیادی در این آبادی وجود دارد مثلا: مردم خانه های خود را هوشمندانه ساخته اند به گونه ای که با جو آنجا سازگاری کامل داشته باشند. آنان از باد، آفتاب، مصالح و مواد موجود، بهترین و کامل ترین زیستگاه کویری را ایجاد کرده اند.

شاید باورش سخت باشد اما در روستای عمرانی و رباط آن، اراضی برای کشت گندم وجود داشته است و یکی از دلایلی که باعث شد مردم در این حوالی به خانه سازی روی بیاوند همین زمین های قابل کشت بود. گذشت زمان موجب گردید که آب خوراکی منطقه کم شود و اهالی از آنجا بروند یا عمرشان را در این روستا به اتمام برسد و آبادی کم کم تخلیه شود و به وضع کنونی دچار گردد.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل گناباد شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. داود فداکار
    داود فداکار
    10 بهمن 1402 در 01:50

    روستای عمرانی پست چی داشته به نام سید حسن رضوی عمرانی گنابادی وچاپر خانه قدیم وپستخانه جدید داشته که آثارش هست