غار مژاره

غار مژاره

ايران دارای تمدن و فرهنگی غنی و نيز محيط طبيعی كم نظير است. ويژگی های طبيعی و فرهنگی متنوع در ايران باعث شده كه اين كشور به لحاظ مكان های ديدنی و جاذبه های توريستی در رديف يكی از ده كشور برتر دنيا قرار گيرد. یکی از جاذبه های طبیعی که می توان گفت در زمره جاذبه های بی نظیر و دست اول قرار می گیرد، غارها به شمار می روند. غار به طور عام به حفره ای زیرزمینی گفته می شود که حداقل با یک دهانه به سطح زمین راه داشته باشد. غار می تواند با صورت طبیعی یا مصنوعی ایجاد شده باشد، اما معمولا وقتی صحبت از غار می شود به ویژه از دیدگاه زمین شناختی منظور انواع طبیعی آن است، گرچه در جاهای مختلف به حفره های دست کند انسان های دوره تاریخی پیشین نیز غار گفته می شود. البته غار ها فقط از لحاظ زمین شناسی اهمیت ندارند، بلکه از لحاظ گردشگری نیز دارای ارزش و اعتبار هستند. در کشور ما نزدیک به 1300 غار وجود دار د که برخی از آن ها به دلیل ویژگی های منحصر به فرد دارای شهرت جهانی هستند. یکی از غارهای ایران که چندان شناخته شده نیست غار مژاره در استان ایلام شهرستان آبدانان نام دارد.

غار مژاره

معرفی غار مژاره

طبیعت گردی می تواند یکی از جذاب ترین انواع روش های سفر باشد که سالانه افراد زیادی به سمت آن کشیده می شوند. در ایران مناطق زیادی وجود دارند که می توانند محل مناسبی برای طبیعت گردی باشند. یکی از آنها شهرستان آبدانان در استان ایلام به شمار می آید که منطقه ای کوهستانی است و در آن جاذبه های طبیعی مختلفی وجود دارد، یکی از این جاذبه ها غار مژاره به شمار می آید. غار مژاره در فاصله 25 کیلومتری دامنه کبیرکوه و در قسمت شرق شهرستان آبدانان قرار دارد و یکی از جاذبه های کمتر شناخته شده آن است. از آنجایی که در پایین دست این غار دشت مژاره قرار دارد، به این نام مشهور شده ولی در اصل نام آن کول هما است. عمر این غار به دوران دوم و سوم زمین شناسی بر می‌گردد که از نوع زمین‌های جوان به شمار می‌آید و در ارتفاع بیش از 1000 متری از سطح دریا در ارتفاعات کبیرکوه آبدانان قابل مشاهده است. به خاطر قدمت و همچنین نمای زیبایی که دارد این غار، همیشه مورد توجه گردشگران و زمین شناسان قرار گرفته است. این غار در بالادست دریاچه‌های دو قلوی سیاه‌گاو قرار دارد و گفته می شود که آب این دریاچه از ارتفاعات پیرامونی و پایین دست غار سرچشمه می‌گیرد. از آنجایی که دمای داخل غار با بیرون آن در حدود 22 درجه اختلاف دارد این محل می تواند مکان مناسبی برای گردش در تابستان به شمار آید.

ساختار و محیط غار

این غار دارای سه حوضچه آبی در فواصل مختلف است که اندازه ورودی غار به 3.5 و طول آن به ۳۵۰ متر می رسد. دیواره‌های غار از سنگ گچی با لایه ‌های براق و رنگ چشم‌ نواز حنایی است که‌ این ترکیب و تنظیم، رنگ‌آرایی و چینش سنگ ‌آویزهای سقف آن چشم هر بیننده ای را به خود معطوف می کند. حوضچه ‌های داخلی غار مژاره به ترتیب ۳۵، ۲۱ و ۱۸ متر می شوند و انتهای غار بسته و پوشیده از لایه‌های گِلی با رنگ قرمز است. این غار زیستگاه پنج نوع خفاش بسیار کمیاب است که شامل بال ‌بلند، دم ‌موشی بزرگ، دم‌ موشی مسقطی، حنائی و موشی‌ کوچک می شود. این موضوع را در کمتر غار دیگری در سراسر ایران می توانید بیابید.

راه های دسترسی به غار

راه های دسترسی به غار

اگر تصمیم دارید این غار را از نزدیک ببنید باید به شهرستان آبدانان سفر کنید که این مار را می توانید از طریق خرید بلیط اتوبوس آبدانان از مستر بلیط انجام دهید. پس از رسیدن به شهر آبدانان باید از ۳۵ کیلومتر به سمت شمال شرق و پس از عبور از روستاهای گُلگُل بالا، گُلگُل‌پائین و سیاه‌گاو و گذر از یک سربالایی سخت و با شیب ۸۰٪ و به طول ۵۰۰ متر به سمت شمال در دامنه زیبای کبیرکوه پس از حدود ۲ ساعت پیاده روی به این غار می رسید.

بازدید از غار مژاره

برای دیدار از این غار نباید به تنهایی اقدام کنید و حتما باید با کمک کوهنورد و یا غارنورد حرفه ای این کار را انجام دهید. زیرا رفتن به داخل غار به تنهایی بسیار خطرناک است و امکان گیر کردن در آن نیز وجود دارد، دلیل این امر نیز ریزش سنگ های داخل غار است.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید