بخش بسیار مهمی از فعالیت های گردشگری در دنیا مبتنی بر بهره مند شدن از طبیعت است. که در حال حاضر اکوتوریسم نام گرفته است. بنابراین ، چشم اندازها و مناظر زیبای طبیعت مانند سواحل دریاها، دریاچه ها، تالاب ها و غیره از کانون ها و جاذبه های مهم این نوع گردشگری به شمار می روند. برآورد شده است که گردشگری طبیعی تقریباً 27 درصد سفرهای بین المللی را شامل می شود. تالاب ها و دریاچه ها به عنوان یکی از بارزترین زیبایی های خلقت و سودمندترین بوم نظام های طبیعت به شمار می روند. این اکوسیستم های آبی به منزله سرمایه های ارزشمندی هستند، که تنظیم آب های زیرزمینی در محیط پیرامون، تأمین نیازهای حیات وحش و پرندگان، تعدیل خرد اقلیم، شکار، صید پرندگان آبزی و ماهیان و … در گرو حفاظت منطقی از آنهاست. ایران یکی از کشورهایی به شمار می رود که دارای جاذبه های گردشگری بسیاری است و سالانه افراد زیادی که به طبیعت و طبیعت گردی علاقمند هستند از آنها دیدن می کنند. یکی از این دریاچه ها، دریاچه کوکبیه به شمار می رود که در استان مرکزی و شهرستان شازند قرار گرفته است. در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با این پدیده طبیعی بیشتر آشنا خواهیم کرد.

معرفی دریاچه‌ کوکبیه

معرفی دریاچه‌ کوکبیه

شهرستان شازند یکی از شهرستان‌های استان مرکزی ایران به شمار می رود و مرکز آن، شهر شازند است که در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی اراک قرار دارد. این شهرستان با استان‌ های همدان و لرستان هم‌مرز و دارای آب و هوای کوهستانی است. این شهرستان دارای طبیعتی خاص و بسیار زیبا است و در آن می توان جاذبه های گردشگری بی شماری را یافت. یکی از جاذبه های طبیعی این منطقه دریاچه کوکبیه یا شازند محسوب می شود که سالانه افراد زیادی به آنجا سفر می کنند. دریاچه کوکبیه در 5 کیلومتری شهر شازند قرار دارد و در سال های اخیر به عنوان منطقه ای گردشگری مطرح شده یا بهتر است بگوییم در واقع این منطقه به جاذبه ای دیگر برای گردشگرانی که به شازند سفر می کنند، تبدیل شده است. این دریاچه در در ارتقاع تقریبی ۱۸۶۶ متری از سطح دریا قرار دارد و در سال ۹۷ در بانک زمین اراضی ملی به ثبت رسیده است. این دریاچه از طبیعتی بسیار زیبا بهره مند است و هر ساله جمع کثیری از مسافران به این محل می روند و زمانی را به دور از هیاهو و شلوغی شهر می گذرانند.

ساختار و طبیعت دریاچه

ساختار و طبیعت دریاچه

گفته می شود که این دریاچه بر اثر سه دهه بهره برداری شرکت های شن و ماسه از بستر رودخانه ازنا(قره چای) ایجاد شده است به طوری که گودال های بزرگی در ۵ کیلومتری شمال شازند به وجود آمده است. این گودال ها از اواخر سال ۱۳۹۴ به دلیل بارش های مناسب، پیکره آب شیرین عمیقی با عمق متوسط ۱۷ متر و مساحت تقریبی ۱۲۰ هکتار را ایجاد کردند که با توجه به میزان بارش، بر عمق و مساحت آن افزوده می شود. این دریاچه را می توان به سه قسمت تقسیم کرد که شامل حاشیه و مسیر رودخانه ازنا، دریاچه نسبتا کم عمقی با پوشش گیاهی نی و درختان گز در میانه که اکوسیستم خاصی را داراست و دریاچه عمیقی که پوشش گیاهی کم وسعتی را در حاشیه دارد، می شود.

در حال حاضر این دریاچه مأمن امنی برای جانداران گوناگونی است که از آن جمله می توان به پرندگان زادآور (۳۹ گونه) و مهاجر اشاره کرد. غواص گلوسرخ، کشیم گوشدار، کفچه نوک، لک لک سفید، آنقوت، تنجه، مرگوس کاکلی، اردک سرحنایی، اردک بلوطی، اردک سیاه کاکل، سنقر خاکستری و سفید، دلیجه کوچک، ترمتای، درنای خاکستری، پاشلک کوچک، کاکایی ارمنی، کاکایی پالاس، سنگ چشم خاکستری بزرگ، کلاغ نوک زرد و کلاغ نوک سرخ برخی از پرندگانی هستند که در این محل زندگی می کنند. علاوه بر این ها این دریاچه دارای انواع مختلفی از ماهی ها است که کپور ماهیان یکی از آنها به حساب می آیند. در اطراف دریاچه زندگی جریان دارد و حیوانات متعددی، همچون خرگوش اروپایی، روباه، شغال، گرگ، تشی، رودک و خارپشت اروپایی، به واسطه وجود این دریاچه در این ناحیه ساکن هستند.

راه های دسترسی به دریاچه

راه های دسترسی به دریاچه

همانطور که رد بخش های قبلی گفتیم این دریاچه در 5 کیلومتری شمال شهر شازند قرار دارد. بنابراین اگر قصد دیدار از آن را دارید باید در ابتدا راهی شهر شازند شوید که با کمک قطار و خرید بلیط قطار شازند می توانید سفر خود به این ناحیه را آغاز کنید.

بازدید از دریاچه کوکبیه

دیدن این دریاچه رایگان است و نیازی نیست هزینه ای از این بابت بپردازید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این منطقه، دریاچه کوکبیه را از یاد نبرید و سری به این محل نیز بزنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید