گرمای تابستان، ترافیک خسته کننده و زندگی شهری با ریتم تند و از پا در آورنده خود، همه و همه از جمله دلایلی هستند که باعث می شوند تا شهروندان شهرهای بزرگ، حتی برای چند ساعت، آرزوی دوری از شهرهای خود را داشته باشند. تهرانی ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. ساکنین این کلان شهر شلوغ هم به دنبال تکه هایی از طبیعت بکر خدا هستند تا بتوانند چند ساعتی به آن پناه برده و از مشغولیات شهر فرار کنند. پیشنهاد ما در مجله مستر بلیط چشمه آب معدنی خمده در 20 کیلومتری جنوب شهرستان فیروزکوه است. مکانی در فاصله تقریبا دو ساعته از تهران که بازدید از چشمه طبیعی آن در کنار امکان شنا در آب فرح بخش و باغ های میوه سرسبز و رودخانه های پر آب و خروشان و هچنین خنکای هوا، تجربه ای فراموش نشدنی برای شما به ارمغان خواهد آورد. با همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در خصوص چشمه آب معدنی خمده کسب کنید.

تاریخچه چشمه آب معدنی خمده

تاریخچه چشمه آب معدنی خمده

چشمه آب معدنی خمده، این نام را به دلیل همجواری با روستای سرسبز خمده از توابع شهرستان فیروزکوه کسب کرده است. خمده، روستایی زیبا و کوهستانی به شمار می رود که بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. علاوه بر این در سمت شرق روستا و در کنار دیواره کوه، هنوز می توان شاهد آثار و باقی مانده هایی از دیوارهای قدیمی باشیم که احتمالا چیزی در حدود هزار سال از عمر آنها می گذرد. این چشمه تا چند سال قبل در اختیار سپاه پاسداران بود که دیوار کشی و کنترل ورود و خروج افراد توسط این نهاد، مانع حضور گردشگران بود. با پیگیری های انجام شده در سال های اخیر، این چشمه به شورای اسلامی روستای خمده واگذار شد. در حال حاضر کنترل و مدیریت چشمه آب معدنی خمده بر عهده شرکت تعاونی چشمه آب معدنی خمده قرار دارد که توسط اهالی روستای خمده تاسیس شده است. امید می رود که این تعاونی خدمات ارائه شده به گردشگران، به خصوص در زمینه بهداشت و جمع آوری زباله ها را بهبود ببخشد.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

جوشش آب از چشمه خمده در طول سالیان متمادی باعث ایجاد استخری طبیعی در دل کوه شده است که گردشگران را به خود دعوت می کند. آب این استخر اگرچه قابل شرب نیست، اما زلال بوده و حتی می توان آبزیان ریزی را هم در آن مشاهده کرد. لازم به یادآوری است که اگرچه آب چشمه قابل نوشیدن نیست، اما وارد شدن مقدار کمی از آن به بدن در حین شنا، مشکلی ایجاد نخواهد کرد. ساختار طبیعی استخر چشمه باعث شده است که کف و دیواره های آن مانند استخرهای شهری، پوشش مناسبی نداشته باشند. بنابراین در زمان ورود به استخر چشمه، داشتن پوشش برای کف پا را فراموش نکنید. نکته دیگر هوای بسیار تمیز و همچنین کوهستانی بودن منطقه و تابش شدید خورشید در فصل تابستان که می تواند باعث آفتاب سوختگی شود را هم نباید از یاد برد. خنکای زیاد آب باعث می شود که برای تن سپردن به آن مجبور به شکیبایی باشید. به این دلیل اگر تصمیم به شنا در آب این استخر گرفتید باید آرام آرام قدم در آن بگذارید. اما خواص درمانی آب باعث می شود که از تصمیم خود پشیمان نشوید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

آب درمانی

به اعتقاد و تایید بسیاری از پزشکان طب نوین و همچنین متخصصان طب سنتی، آب خنک چشمه خمده برای درمان بسیاری از بیماری ها، مانند سنگ کلیه، دردهای مفاصل و استخوان، زردی، بیماری های پوستی مانند جای زخم و جوش و بسیاری دیگر از امراض مفید است. به همین دلیل با سنگ چینی در اطراف چشمه، امکان استفاده از این آب شفابخش هم برای خانم ها و هم برای آقایان فراهم آمده است.

جغرافیا و آب و هوا

چشمه آب معدنی خمده در فاصله 120 کیلومتری از تهران و از توابع بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه است. روستای خمده که این چشمه در آن واقع شده است، در مسیر رودخانه حبله رود قرار دارد. طبیعت کوهستانی روستا و همچنین وجود رودخانه باعث شده است که خمده آب و هوایی کوهستانی و سرد داشته باشد. به همین دلیل خنکای تابستانی هوا در این منطقه، آن را به مکانی مناسب برای گشت و گذار در فصل گرم تبدیل کرده است.

جاذبه های گردشگری

چشمه آب معدنی خمده بعد از تنگه واشی، به عنوان دومین جاذبه گردشگری شهرستان فیروزکوه شناخته می شود. پیش از این در مورد خود چشمه توضیحات کامل ارائه شده است. درزیر به چند نمونه از جالب ترین جاذبه های مناطق نزدیک به چشمه اشاره می کنیم.

بافت قدیمی

علاقه مندان به مناطق قدیمی، از دیدن بافت روستایی و قدیمی روستای خمده پشیمان نخواهند شد. به خصوص ضلع شرقی روستا که هنوز باقی مانده هایی از آثار هزار ساله در آنجا به چشم می خورد.

ماهیگیری

ماهیگیری

یکی از جاذبه های نزدیک به چشمه آب معدنی خمده، امکان ماهیگیری در رودخانه خروشان حبله رود است که می تواند تجربه تکرار نشدنی را برای شما به ارمغان بیاورد.

غار بورنیک

یکی دیگر از جاذبه های توریستی این منطقه، غار بورنیک محسوب می شود که هنوز بخش های زیادی از مسیرها و طبقات آن ناشناخته مانده است. نکته مهم در زمان بازدید از این غار، جدی گرفتن نکات ایمنی است. به خاطر داشته باشید که بدون همراه داشتن راهنمای مجرب، وارد قسمتهای ناشناخته نشوید.

مسیر خمده تا هرانده

یکی از جاذبه های گردشگری بسیار زیبای نزدیک به چشمه، مسیر روستای خمده تا روستای هرانده است. تمام طول این مسیر از میان باغ های آلبالو، گیلاس، زردآلو، قیسی، گلابی، به، گوجه سبز و سایر میوه ها است. عبور از این مسیر در فصل های بهار و تابستان بسیار مفرح و از یادنبردنی خواهد بود.

شرایط بازدید از چشمه آب معدنی خمده

شرایط بازدید از چشمه آب معدنی خمده

برای بازدید از چشمه آب معدنی خمده دو نکته مهم را باید به خاطر بسپارید. مورد اول آب و هوای کوهستانی منطقه و همچنین سرمای آب چشمه است که باعث می شود تا بهترین زمان برای رفتن به این محل زیبا، فصل های بهار و تابستان (به خصوص تابستان) باشد. مورد دوم زمانبندی استفاده از چشمه است. به منظور فراهم کردن امکان استفاده از چشمه هم برای خانم ها و هم آقایان، زمان استفاده از چشمه به سانس های یک ساعته ای تقسیم شده، که به صورت متناوب و گردشی میان خانم ها و آقایان تقسیم شده است.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

مسیر دسترسی به چشمه آب معدنی خمده در مسیر تهران به فیروزکوه و در امتداد خط آهن فیروزکوه قرار دارد. همراهی و همسفری در کنار قطار تجربه لذت بخشی است که می توانید در این مسیر آن را تجربه کنید. برای رسیدن به این جاذبه زیبا در مسیر تهران به فیروزکوه و بعد از پشت سر گذاشتن رودهن و دماوند و در فاصله کمی از شهرستان فیروزکوه (تقریبا 10 کیلومتر)، با تابلوی زرین دشت روبرو می شوید. بعد از پیمودن 10 کیلومتر در جاده زرین دشت تابلوی روستای خمده را مشاهده خواهید کرد. فاصله تابلو تا چشمه در حدود 5 کیلومتر است. چنانچه می خواهید سفری راحت و آسوده به این چشمه زیبا را تجربه کنید، پیشنهاد ما به شما خرید بلیط اتوبوس  است. اینکار را می توانید با صرف کمترین هزینه مالی و زمانی و با مراجعه به مستر بلیط انجام دهید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *