فیروزآباد یکی از شهرستان های استان فارس به شمار می رود که دارای جاذبه های گردشگری بسیار زیاد است. مرکز این شهرستان، شهر فیروزآباد به شمار می رود و از شمال به شهرستان کوار و شهرستان شیراز و از جنوب به شهرستان قیر و کارزین و از شرق به شهرستان جهرم و شهرستان خفر و از غرب به شهرستان فراشبند و شهرستان کازرون منتهی میشود. این شهرستان قطب اصلی گلاب و گل محمدی در ایران محسوب می شود و در میمند این شهرستان باغ های گل محمدی فراوانی وجود دارد. ارتفاعات کوه پادنا در این شهرستان از شمالی غربی به جنوب شرقی کشیده و باعث به وجود آمدن آب و هوایی معتدل در این منطقه شده است. این شهرستان از قدمتی بالا برخوردار است و این را می توان از آثار تاریخی به جای مانده در آن مشاهده کرد. شهر فیروزآباد نیز به عنوان شهر ملی دستبافتهای عشایری به ثبت رسیده است و از صنایع دستی شهرستان می توان به گلیم، جاجیم، گبه و قالی اشاره کرد. از میان جاذبه های گردشگری این شهرستان می توان به قلعه دختر، سنگنگاره پادشاهی اردشیر بابکان، سنگنگاره پیروزی اردشیر بر اردوان، کاخ اردشیر بابکان، اردشیرخوره (شهر گور) و … اشاره کرد. یکی از جاذبه های طبیعی منحصر به فرد این شهرستان گنبد نمکی کنارسیاه نام دارد.
معرفی گنبد نمکی کنارسیاه
گنبدهای نمکی یکی از اسرارآمیزترین پدیده های زمین شناسی و مورفولوژی در دنیا به شمار می روند. این گنبد های از بهترین دیاپیرها به شمار می روند. حدود 200 گنبد نمکی در جنوب کوه های زاگرس و خلیج فارس وجود دارد و سنگ های آن ها به نام سری یا سازند هرمز نام گذاری شده اند. در گنبدهای نمکی جنوب ایران که در قاعده ستون چینه شناسی زاگرس قرار دارد، فرو چاله ها، چشمه ها از متداول ترین پدیده های کارستی به شمار می آیند. استان فارس از نظر گنبد های نمکی مقام اول را دارد و یکی از این گندهای نمکی در شهرستان فیروزآباد قرار دارد و با نام گنبد نمکی کنارسیاه شناخته می شود. این منطقه در 45 کیلومتری غرب فیروزآباد قرار دارد.
به طور کلی منطقه عشایر نشین و جمعیت ساکن آن بسیار اندک است که در روستاههای کوچک پراکنده بوده و به کشت گندم، جو و کمی نخل اشتغال دارند. این منطقه از نظر اقلیمی گرم و خشک و دارای پوشش گیاهی کم تراکمی است. هیچ مرکز صنعتی در منطقه وجود ندارد و مهم ترین مرکز جذب نیروی کار منطقه پالایشگاه گاز در دست احداث آغار- داالن در جنوب فراشبند است. این منطقه از نظر مرفولوژی دو چهره کاملا متفاوت را داراست، یکی دشت فراشبند که دارای امتداد شمال شرقی، جنوب غربی است و بقیه را کوهستان های نسبتا مرتفع تشکیل می دهد. کهنسال ترین سنگ هایی که در این منطقه بیرون زدگی دارند سنگ های سری هرمز هستند که بصورت گنبدهای نمکی با نام های کنار سیاه و جهانی در این منطقه رخنمون دارند.
ساختار و محیط اطراف گنبد نمکی
مساحت گنبد نمکى کنارسیاه ۶/۳۴ کیلومتر مربع و تعداد ۲۶۳۳ آبفرو چاله با قطر بزرگتر از یک متر بر سطح گنبد مشاهده شده است. مساحت کل آبفروچاله هاى گنبد ۸/۱۲ کیلومتر مربع و درصد مساحت آبفروچاله ها به کل مساحت گنبد ۹/۳۶ درصد است. تعدادی آبراهه فصلی در اطراف گنبد نمکی دیده می شود و همچنین در یال جنوب غربی تاقدیس آغار، سه چشمه به نام نارک، کنار سیاه و منگرک وجود دارد. از ویژگی های منحصر به فرد گنبد نمکی فیروزآباد، خاک روی آن و هم چنین درخت هایی به شمار می رود که در ارتفاعات بالای این گنبد واقع شده است. این عوامل باعث شده است که گنبد نمکی کنار سیاه گردشگران زیادی را از سراسر کشور به خود جلب می کند. اگر می خواهید در مورد چگونگی رسیدن به این محل اطلاعات کامل را کسب کنید به ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط مراجعه کنید.
راه های دسترسی به گنبد نمکی
برای اینکه به این محوطه بروید و بتوانید از این گنبدهای نمکی دیدن کنید، می توانید بلیط اتوبوس فیروزآباد را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید و خود را به شهر فیروزآباد برسانید. پس از آن می توانید با وسایل حمل و نقل عمومی به این محوطه بروید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید، باید از جاده آسفالته فیروزآباد – جم – عسلویه خود را به این محل برسانید.
بازدید از گنبد نمکی کنارسیاه
برای دیدار از این گنبد نیازی به پرداخت هزینه نیست و به صورت رایگان می توانید از آن دیدن کنید. در اطراف این محوطه امکانات رفاهی خاصی وجود ندارد به همین خاطر باید وسایل مورد احتیاجتان را با خود ببرید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید