کاروانسرای میامی

کاروانسرای میامی

میامی یکی از شهرهای استان سمنان است و قدمت بالایی دارد، که این قدمت تاریخی باعث شده است که آثار تاریخی زیادی در آن به چشم می خورد. شهر میامی در قسمت شرقی استان سمنان قرار دارد و از دو بخش مرکزی و کالپوش و پنج دهستان با نام های میامی، فرومد، کلاته ها در بخش مرکزی و رضوان و نردین در بخش کالپوش تشکیل شده است. این شهرستان از قسمت شمال به استان گلستان، از قسمت شمال شرق به استان خراسان شمالی، از جنوب به بخش بیارجمند، از غرب به بخش بسطام و از جنوب غرب به بخش مرکزی شهرستان شاهرود محدود می شود. آثار تاریخی آن شامل کاروانسرای میامی، یخدان تاریخی، عمارت تاریخی، قلعه میامی، روستای عباس آباد و … می شود که در این بخش از مجله مستر بلیط به تشریح کاروانسرای میامی می پردازیم. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید پس این بخش را از دست ندهید تا اطلاعات کامل و جامعی از این اثر تاریخی به دست آورید و در زمان دیدار از آن بتوانید بازدید تاثیر گذار تر داشته باشید.

کاروانسرای میامی

 

معرفی کاروانسرای میامی

کاروانسرا ها یکی از مهم ترین سازه هایی بودند که در گذشته در ایران بنا می شدند. این اماکن حکم اقامتگاه های بین راهی امروزی را داشتند. اینها اکثرا در راه ها و یا در نزدیکی بازارهای شهرها ساخته می شدند تا مسافرانی که به آنجا سفر می کنند بتوانند مدتی را به استراحت بپردازند. در شهرهای مختلف ایران انواع گوناگونی از آنها ساخته می شد که این موضوع در دروه های تاریخی متفاوتی شکل گرفت. اوج ساخت کاروانسرا در ایران به زمان صفویه بر می گردد که در بسیاری از شهر ها و راه ها کاروانسراهایی برای ارائه خدمات به مسافران ایجاد شد. یکی از این کاروانسرا ها، کاروانسرای میامی در شهرستان میامی است. این کاروانسرا از دوران صفویه به یادگار مانده و  دارای معماری شاخصی است. به جهت اهمیتی که از لحاظ تاریخی داشت در سال 1365 در لیست آثار ملی ایران جای گرفت. از ویژگی های این کاروانسرا می توان به این موضوع اشاره کرد که در طی گذشت سالیان بسیار هنوز سالم است و به تازگی مرمتی بر روی آن انجام گرفته است. در این کاروانسرا کتیبه هایی وجود دارد که نام بانی و تاریخ ساخت بنا را در آنها ذکر کرده اند که این موضوع خود از خصوصیات مهم دیگر این سازه محسوب می شود.

معماری کاروانسرای میامی

معماری کاروانسرای میامی

کاروانسراهای ایران را بر اساس نوع اقلیم منطقه ای که در آن قرار داشتند می ساختند و به چند دسته تقسیم می شدند که شامل کاروانسراهای با حیاط مرکزی، کاروانسراهای سر پوشیده و کاروانسراهای نواحی پست خلیج فارس می شوند. کاروانسرای میامی از نوع کاروانسراهای با حیاط مرکزی است که از خصوصیات معماری کاروانسراها در این منطقه محسوب می شود. این کاروانسرا دارای حیاطی مرکزی و چهار ایوانی است که دیگر اجزای آن در اطراف حیاط چیده شده اند. پلان آن به صورت مستطیل است و در ساخت آن آجر به کار برده اند، همچنین مساحت این کاروانسرا برابر با 5250 متر مربع است. چهار ایوان این کاروانسرا در چهار طرف آن قرار دارد که به عنوان شاه نشین از آنها استفاده می شد. حجره ها نیز در سراسر حیاط قرار دارند و دارای طاق جناغی و یک ایوان یا سکوی کوچک هستند که به زیبایی کاروانسرا افزوده اند. در پشت حجره ها راهروئی وجود دارد که به عنوان اصطبل کاربرد داشته است و مسافران حیوانات خود را در نزدیکی حجره و در راهرو می بستند. در چهار گوشه آن می توان  چهار برج بزرگ، مدور و استوانه ای را مشاهده کرد که مطمئنا به عنوان برج نگهبانی از آنها استفاده می کردند. در دو ضلع آن نیز دو برج کوچک نیز وجود دارد که در مجموع شامل شش برج می شود. درب ورودی در قسمت شمالی بنا قرار دارد و برای ورود به آن ابتدا باید از راهرویی عبور کرد و سپس به داخل حیاط رسید.

اگر تمایل دارید که به شهر میامی سفری داشته باشید، اتوبوس می تواند گزینه امن و به صرفه باشد؛ همینطور خرید بلیط اتوبوس را می توانید به صورت آنلاین انجام دهید که روشی سریع و آسان به حساب می آید.

بازدید از کاروانسرای میامی

بازدید از کاروانسرای میامی

همانطور که در قسمت های قبل هم اشاره کردیم این سازه در شهر میامی استان سمنان قرار دارد. بازدید از این اثر شرایط و قوانین پیچیده ای ندارد و مانند دیگر آثار تاریخی می توانید آن را در ساعت اداری تماشا کنید.

راه های دسترسی

برای اینکه بتوانید این بنا را ببنید باید به خیابان خیابان امام رضا (ع) شهر میامی، که در قسمت غربی شهر قرار دارد، بروید. این کار را هم با خودرو شخصی و هم وسایل حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و تاکسی می توانید انجام دهید و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. دلیل آسانی این رفت و آمد قرار گیری کاروانسرا در داخل شهر میامی است.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید