روستای کانی سانان

روستای کانی سانان کجاست؟ معرفی + راه‌های دسترسی

روستای کانی سانان کجاست؟ مریوان شهری کردنشین در غرب کشور است که در استان کردستان واقع شده است و گردشگران از آن به عنوان بهشت غرب یاد می کنند. مریوان یکی از دیدنی ترین شهرهای کردستان است که به دلیل اقلیم و پوشش گیاهی بی نظیری که دارد همواره یکی از انتخاب‌های گردشگران علاقمند به طبیعت است.

استان کردستان همواره به عنوان جایی بسیار سرد و برفی تلقی می‌شود در حالی که شهرهای مختلف آن طبیعتی بکر و چشم‌ نواز دارند. بهترین زمان سفر به این شهر دیدنی فصل بهار است که تمام زمین ها پوشیده از گیاهان هستند و منطقه ای سرسبز را ایجاد کرده که روح زندگی را در دل آدم زنده می کند.

فصل‌ های پاییز و زمستان برای عاشقان برف و سرما بهترین زمان سفر هستند، در این فصول می‌توان منظره ای کاملا سفید و یکدست از برف را مشاهده کرد. مریوان دیدنی های بسیار زیادی دارد از جمله دریاچه زریوار یا زریبار. این دریاچه وسيع ترین دریاچه غرب ایران به شمار می‌رود و به نوعی نماد شهر مریوان است.

علاوه بر این دریاچه، مریوان جاذبه های بسیار دیگری نیز در دل خود جای داده است که از جمله آن می توان به آبشار گویله، دشت بیلو، منطقه تفریحی قمچیان، آبشار سلو و.. اشاره کرد. مریوان چشم اندازهای حیرت انگیز زیادی دارد و بهترین گزینه برای سفر به کردستان است. با مجله مستر بلیط همراه باشید تا به طور کامل به توضیح دیدنی های حیرت انگیز این شهر بپردازیم.

تاریخچه مریوان

تاریخچه مریوان

مریوان شهری تاریخی با بیش از ۱۰۰ سال قدمت است، لازم به ذکر است که این شهرستان از همان ابتدا به این نام خوانده نمی‌شد، در متون  قدیمی از این شهر به عنوان «مهروان» یاد کرده اند. مهروان متشکل از دو واژه ی «مهر»  و «وان» به معنای جایگاه مهر بوده است.

به دلیل وجود محصولات  زراعی و کشاورزی مختلف در این منطقه، عده‌ای که اهل مرو بودند به این شهر آمدند و آن را به عنوان سکونتگاه خود انتخاب کردند و بعد از آن بود که نام آن از مهروان به مرویان تغییر کرد. پس از مدت های طولانی و با گذر زمان مرویان  تبدیل به مریوان امروزی شد.

با بررسی متن های تاریخی می توان به این موضوع پی برد که مریوان همواره در طول تاریخ شاهد درگیری ها و جنگ های زیادی بوده است.  از همان دوره صفویه تا جنگ تحمیلی ۸ ساله با بعثی ها، این شهر همواره یکی از مناطق پر جوش و خروش بوده است و شهیدان بسیاری نیز در طول جنگ ۸ ساله با عراق داده است.

وجود قلعه های متعدد و مستحکم درون شهر و یا اطراف آن یکی از علل مورد توجه بودن آن در طول تاریخ است. یکی از این قلعه ها، قلعه هلوخان است که در دوره صفویه ساخته شده است. این قلعه در بالای کوهی بلند ساخته شد تا مشرف به محیط اطرافش باشد، مدتها بعد در کنار این قلعه مسجدی با آجرهای قرمز رنگ ساختند که به مسجد سرخ مشهور شد.

از آنجا که این منطقه همواره شاهد درگیری های متعدد و تاخت و تاز بوده است، این مسجد و سایر اماکن نزدیک به آن همواره تخریب می شدند و دوباره توسط معماران مرمت و بازسازی می شدند. این تخریب و مرمت پی‌درپی سال‌های زیادی ادامه داشت تا اینکه مسجد به دستور شاه صفی به طور کامل تخریب گردید.

اولین دبستان و دبیرستان در مریوان در سال ۱۳۳۴ شمسی ساخته شد، بعد از آن شهرداری و نهادهای دیگر به راه افتادند تا این شهر به مریوان امروزی تبدیل گردد. مردمان آن به زبان کوردی صحبت می ‌کنند اما از آنجایی که به دلیل جاذبه های زیاد و طبیعت  فوق‌العاده ی کردستان، مریوان همواره پذیرای مسافران بسیاری است، مردمان آن با توریست ها و گردشگران به فارسی صحبت می کنند لذا هیچ نگرانی ای بابت آشنا نبودن با زبان کوردی نداشته باشید.

نقشه و معرفی

نقشه و معرفی بخش های مختلف

روستای کانی سانان یکی از روستاهای مرکزی شهرستان مریوان است که در فاصله ۷ کیلومتری از آن قرار گرفته است. این روستا روبروی دریاچه زریوار قرار دارد. اغلب تورهای گردشگری که برای دیدن جاذبه‌های زیبا به کردستان می روند سری هم به این دریاچه می زنند.

درباره این دریاچه افسانه های مختلفی وجود دارد که مشهورترین آنها وجود شهری مدفون در زیر آب است، اگرچه صحت و درستی آن مشخص نیست. قرار داشتن این دریاچه میان انبوهی از درختان بلوط و جنگل، منظره ای رویایی را پدید آورده است، تصویری که شاید فقط در عکس ها و فیلم ها دیده باشید.

این روستا معماری بسیار جالب و دیدنی ای دارد، جاده‌ای که از وسط روستا می‌گذرد خانه‌های این روستا را به دو دسته تقسیم کرده است. یک دسته خانه هایی که در دل کوه ساخته شده اند و علت شهرت معماری بی‌سابقه ی این روستا هستند، خانه‌ های این قسمت به صورت ردیفی و در کنار هم قرار گرفته اند و هیچ خانه ای روبروی خانه های دیگر ساخته نشده و تمام خانه ها از منظره پیش روی خود لذت می برند.

یکی از مناطق جالب این روستا وجود ۲ قبرستان در آن است، یکی از قبرستان ها در شمال روستا و دیگری در جنوب آن قرار دارد. افراد روستا مردگان خود را به صورت طایفه‌ای در آنها به خاک می سپارند. این روستا به دلیل موقعیتی که نسبت به دریاچه ی زریوار دارد بهترین گزینه برای گردشگران است.

برای رزرو هتل در مریوان می توانید به صورت آنلاین و از طریق مستر بلیط اقدام کنید.

شرایط بازدید

شرایط بازدید از روستای کانی سانان

روستاها از آن دست مناطقی هستند که شما هر زمان بخواهید می توانید برای دیدن آن ها و جاذبه هایشان سفر کنید. مردمان کورد بسیار مهربان، صمیمی و مهمان نواز هستند و با روی گشاده پذیرای مسافران عزیز خواهند بود.

برای اقامت در این روستا هیچ نگرانی ای نداشته باشید، چون در اکثر روستاهایی که در طول سال پذیرای گردشگران هستند اقامتگاه های بوم گردی تاسیس شده و شما می توانید با خیال آسوده در این اقامتگاه‌ها استراحت کنید.

پیشنهاد می شود حتماً چند روزی را در کردستان سپری کنید تا از تمام زیبایی های نفس گیر آن لذت ببرید. توصیه می‌کنیم در سفرتان به کردستان حتماً نان خوشمزه کلانه را امتحان کنید، در این نان از سبزیجات کوهی مخصوص استفاده می شود و شما با خوردن آن می توانید با ذائقه مردم مهمان نواز کرد آشنا شوید.

آدرس و نحوه دسترسی به روستای کانی سانان

بهترین راه برای رفتن به این روستا با اتوبوس و گذر از شهر مریوان است. شما می توانید بلیط اتوبوس مریوان را از مستر بلیط خریداری کرده و سپس از مریوان به این روستای بی‌نظیر بروید.

آدرس: استان کردستان، ۷ کیلومتری غرب مریوان، مقابل دریاچه زریوار، روستای کانی سانان.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید