تالاب ها و دریاچه ها به عنوان یکی از بارزترین زیبایی های خلقت و سودمندترین بوم نظام های طبیعت به شمار می روند. این اکوسیستم های آبی به منزله سرمایه های ارزشمندی هستند که تنظیم آب های زیرزمینی در محیط پیرامون، تأمین نیازهای حیات وحش و پرندگان، تعدیل خرد اقلیم (میکروکلیما)، شکار، صید پرندگان آبزی و ماهیان و … در گرو حفاظت منطقی از آنهاست. حفظ این نظام های پیچیده اکولوژیك و سود جستن از منابع بی شمار اقتصادی، تفرجگاهی، ژنتیکی و غیره، تنها منوط آشنایی بیشتر با آنها است. دریاچه ها به دلیل چشم انداز زنده طبیعی، محیط زیست با کیفیت چشم گیر و ویژگی های فرهنگی خود از جاذبه های با ارزش گردشگری هستند. در واقع دریاچه ها منابعی مهم برای گردشگری هستند و گردشگری دریاچه نقش بسیار مهمی در توسعه گردشگری دارد. گردشگری دریاچه ای، گردشگری است که نه تنها خود دریاچه بلکه محیط اطراف آن را نیز در بر می گیرد. بنابراین، گردشگری دریاچه ای مجموعه ای است متشکل از دریاچه و امواج آن، زیرساخت ها و امکانات رفاهی و تفریحی در مناطق اطراف آن که از دریاچه، یکی از جاذبه های گردشگری، حمایت می کنند. مجموعه های محیطی که زیر مجموعه گردشگری دریاچه هستند، معمولاً خیلی بزرگ تر و شامل همه مناطق آبخیز هستند که دریاچه را تقویت می کنند. یکی از دریاچه های زیبای ایران که در استان مازندران و شهرستان بابل قرار دارد، دریاچه کامی کلا به شمار می رود.
معرفی دریاچه کامی کلا
شهرستان بابل که در استان مازندران قرار دارد یکی از مراکز گردشگری استان مازندران به شمار می رود. در این شهرستان می توانید جاذبه های طبیعی بی شماری را شاهد باشید که دلیل اصلی مردم برای سفر به این منطقه به شمار می روند. تالاب مرزن آباد، آبشار کلیره (بتلیم)، آبشار حاج شیخ موسی، روستای حمزه کلا شش پل، دریاچه سد شیاده و … برخی از جاذبه های طبیعی این منطقه محسوب می شوند. یکی از دیگر از جاذبه های این شهرستان دریاچه کامی کلا به شمار می رود که دارای زیبای شگفت انگیز و چشم نوازی است و سالانه افراد به همین دلیل به دیدن آن می روند. این دریاچه در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد که در حدود 25 کیلومتری از شهر بابل واقع شده است. روستای کامیکلا از شمال با روستای کاردیلا محدود می شود و در شرق و غربش هم بهترتیب، رودخانه و روستای پلنگدره قرار گرفته است و در جنوب آن هم جنگل به چشم می خورد. این روستا علاوه بر دریاچه کامی کلا دارای جاذبه های طبیعی دیگری نیز است که می تواند محل مناسبی برای گردش به شمار آید. اگر می خواهید به این روستا سفر کنید می توانید بلیط اتوبوس بابل را تهیه کنید و راهی این منطقه شوید و از زیبایی های آن بهره مند شوید.
ساختار و طبیعت دریاچه
این دریاچه که دریاچه ای فصلی است، آب آن از آب شدن برف کوها های اطرافش تامین می شود. به همین دلیل بیشترین میزان آب آن در فصل بهار است و در مرداد ماه به صورت کلی خشک می شود. البته اگر بارندگی زیاد باشد این دریاچه در تمام فصول دارای آب است ولی به ندرت این موضوع پیش می آید. بخشی از دریاچه به رشته کوه های البرز و سمت دیگر آن به جنگل محدود می شود که منظره ای بی نظیر را برای بازدیدکنندگان به وجود می آورد. زمانی که به دیدن آن می روید می توانید فعالیت های گوناگونی را انجام دهید که از آن جمله می توان به کمپینگ، عکاسی از طبیعت، آب تنی و …اشاره کرد. اگر می خواهید بدانید که چگونه به این محل بروید بهتر ات ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.
راه های دسترسی به دریاچه
برای رفتن به این دریاچه باید در ابتدا راهی شهر بابل شوید و از آنجا خود را به روستا کامی کلا برسانید. پس از رسیدن به روستا از جاده ای موسوم به جاده صالحی به سمت دریاچه حرکت کنید. حدود دو کیلومتر جاده خاکی برای رفتن به این دریاچه وجود دارد و پس از آن هم باید در حدود 300 متر پیاده روی کنید.
بازدید از دریاچه کامی کلا
برای دیدار از این دریاچه نیاز نیست هزینه ای پرداخت کنید و می توانید به رایگان از آن دیدن کنید. بنابر تحقیقات مستر بلیط در این محل، امکانات رفاهی چندانی وجود ندارد پس به یاد داشته باشید که کلیه وسایل مورد نیازتان را با خود ببرید تا در آن جا دچار کمبود نشوید. یک روز، زمان مناسبی برای گذران وقت رد این محل محسوب می شود ولی بر حسب تمایلتان می توانید این زمان را انتخاب کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید