خانه استاد کمال الملک

خانه استاد کمال الملک؛ معرفی + راه های دسترسی

خانه های قدیمی یکی از جاذبه های تاریخی و گردشگری هستند که طرفداران زیادی دارند به خصوص اگر صاحب خانه فردی بنام و مشهور بوده و در بین مردم از محبوبیت برخوردار باشد. افراد دوست دارند در مورد زندگی کسی که دوست دارند بیشتر بدانند، دوست دارند بدانند که کجا زندگی می کرده است، چگونه بزرگ شده و چه چیزی می خورده است و اطلاعاتی از این دست.

برای به دست آوردن این اطلاعات بهترین مکان خانه ای است که فرد در آن زندگی می کرده است. استاد کمال الملک که از محبوب ترین نقاشان ایران است، چه شما به هنر نقاشی علاقه داشته باشید و چه علاقه نداشته باشید مطمئنن استاد را می شناسید. این شخص هم در دوران خود و هم امروزه از سرشناس ترین افراد ایران است. شهرستان فیروزه محلی است که خانه استاد کمال الملک را در خود جای داده است و ما در مجله مستر بلیط شما را با این خانه بیشتر آشنا می کنیم.

معرفی خانه کمال الملکمعرفی خانه کمال الملک

این خانه در روستای حسین آباد شهرستان فیروزه استان خراسان رضوی قرار دارد و استاد کمال الملک در سال 1307 در این خانه زندگی می کرد. به نقل از برادر زاده ایشان، این خانه را پنج سال قبل از اینکه به این منطقه بیاید این خانه را خریداری نمود. این خانه در سال های پایان عمر استاد پذیرایش بود و حدود 12 سال، تا سال 1319، در آن زندگی کرد.

استاد کمال الملک بعد از تحقیقاتی که انجام داد روستای حسین آباد را از همه لحاظ برای زندگی مناسب دید به همین خاطر در این محل خانه ای خریداری کرد. این خانه جایی است که استاد در آن چشم از جهان فرو بستند، به همین دلیل در سال 1382 این خانه وارد لیست آثار ملی ایران شد. در زمانی که استاد در این خانه ساکن بود شخصیت های مشهور زیادی به این خانه رفت و آمد داشتند که یکی از این افرد استاد شهریار است.

درباره استاد کمال الملک

محمد غفاری در سال 1226 در خانواده ای هنرمند و سرشناس در شهر کاشان متولد شود. وی تحصیلات ابتدایی را در همان شهر گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل به تهران رفت و وارد مدرسه دارالفنون شد. پس از پایان تحصیلات، مدتی را در دربار به عنوان نقاش گذراند و لقب کمال الملک توسط ناصر الدین شاه به او داده شد.

بعد از ترور ناصرالدین شاه برای ادامه تحصیل به اروپا رفت و مدتی را نیز در آنجا گذارند. زمانی که به ایران بازگشت، با انقلاب مشروطه در ایران مصادف شد. در سال ۱۲۸۹ کمال الملک از وزارت علوم (معارف) درخواست کرد دویست ذرع از اراضی نگارستان و دو هزار تومان پول در اختیار او بگذارد تا به سلیقه خود کارگاه و کلاس نقاشی دایر کند.

این درخواست شروع ساخت هنرستان در ایران بود. کمال‌الملک در سال ۱۳۰۱ از وزارت معارف درخواست بودجه ای برای تأسیس رشته‌های صنایع دستی در مدرسه صنایع مستظرفه کرد و پس از مدتی این مدرسه را ساخت. وی در سال 1319 در خانه نوه دختری خود در گذشت و وصیت کرده بود که او را در خانه خود در حسین آباد دفن کنند که بنا به دلایلی این اتفاق نیفتاد و در نیشابور در کنار مزار شیخ فریدالدین عطار نیشابوری به خاک سپرده شد.

معماری خانه استاد کمال الملک

معماری خانه استاد کمال الملک

معماری و نقشه خانه توسط خود استاد طراحی شده است، به طوری که اتاق کار ایشان به صورت کاملا  نور گیر است. پلان خانه به صورتی است که یک حیاط مرکزی دارد و دو ساختمان در دو ضلع شمالی و جنوبی آن قرار دارد. ضلع جنوبی محل زندگی و کار استاد بود و دارای دو اتاق است.

ساختمانی که در ضلع شمالی قرار دارد از اتاق خدمتکاران و یک تنورخانه تشکیل شده و انبار خانه نیز در این قسمت قرار گفته است. مصالحی که در ساخت این خانه استفاده شده، خشت و گل است که از مصالح مرسوم در منطقه به حساب می آید.

سفر به شهر فیروزه و  دیدار از آثار تاریخی آن را می توانید با کمک اتوبوس و خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط انجام دهید.

راه های دسترسی به خانه کمال الملک

خانه استاد کمال الملک که در روستای حسین آباد قرار دارد در فاصله 25 کیلومتری از شهر فیروزه واقع شده است. برای دیدن  آن می توانید هم از وسایل حمل و نقل عمومی درون استانی و هم خودور شخصی استفاده کنید، که در هر دو صورت به راحتی می توانید خود را به این مکان برسانید.

شرایط بازدید

دیدار از این مکان می  تواند شما را با سبک  زندگی این استاد گرانقدر بیشتر آشنا کند، پس اگر سفری به این منطقه داشتید بازدید از آن را از یاد نبرید. برای دیدن آن نیاز نیست هزینه ای را پرداخت کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل مشهد شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *