روستای کلوان

روستای کلوان؛ تاریخچه + راه های دسترسی

در این قسمت از مجله مستر بلیط می خواهیم درباره روستای کلوان اطلاعاتی را در اختیار تان قرار دهیم، از این رو اگر علاقه مند به تفریح و گردش در مناطق سرسبز هستید؛ انتهای مطلب همراه ما باشید.

روستا گردی همیشه از جذابیت های سفر بوده است و اکثر طبیعت گردان همواره در مسیر رسیدن به جذابیت های طبیعت، از روستاها گذر کرده اند. روستای کلوان یکی از زیباترین و خوش آب‌ و هوا ترین روستاهای استان البرز و شهر کرج است که با زیبایی بی مانند خود، هر بیننده ای را مات مبهوت می کند.

تاریخچه روستای کلوان

این روستا تاریخچه ای بسیار کهن دارد اما در سال های اخیر بسیار مورد توجه طبیعت‌ دوستان و گردشگران واقع شده و علت آن هم خاص بودن و شگفت انگیز بودن طبیعت آن است. در واژه نامه کلوان به معنی قلعه‌ بان است، اما در زمان گذشته به مکان هایی که در ارتفاعات بلند قرار می گرفتند، کلوان می گفتند.

از گذشته تا کنون افراد معنا های مختلفی برای کلوان در نظر گرفته اند، برای مثال برخی افراد بر این باور اند که کل به معنی بز کوهی است؛ پس منطقه کلوان حتما بز های کوهی زیادی داشته است و به همین علت آن را با این نام می شناسند.

تاریخچه

نقشه و معرفی بخش های مختلف

روستای کلوان وسعتی بیش از ۱۰۰۰ هکتار دارد و در نزدیکی کوه کهار با ارتفاعی بیش از ۴ هزار متر واقع شده است. این ویژگی بی نظیر باعث شده است که در روزهای آفتابی، کهار سایه خود را روی روستا بیاندازد و یک چشم انداز فوق العاده ایجاد کند. برای دیدن این ویژگی بی نظیر بهتر است هر چه زودتر بلیط اتوبوس کرج را خریداری کنید و راهی این شهر شوید، مطمئنا با دیدن این طبیعت بکر و زیبا شگفت زده خواهید شد.

در فصل زیبای بهار، شکوفه های درخت سیب و گیلاس زیبایی خاصی به فضای روستا می بخشند. از گونه های گیاهی بیشمار در این روستا استفاده های زیادی می شود، سر سبزی گیاهان، گلهای وحشی و درختان بلند قامت نیز در این روستا زیبایی بی همتایی به مناظر اطراف داده است. تعدادی رودخانه از میان روستا کلوان گذر می کنند و این روستا را به یک بهشت کم یاب تبدیل کرده اند.

این رودخانه ها در بهار پر آب می شوند و زیبایی روستا را چندین برابر می کنند. دو رودخانه در کلوان جاری هستند و آب شرب و آب کشاورزی ساکنان روستای کلوان و روستاهای نزدیک آن را تامین می کنند. آب این رودخانه ذلال و خنک و شدت آن نیز بسیار زیاد است، به حدی که اکثر مردم روستا به ناچار شیر آب را مدتی باز می گذارند تا لوله ‌های آب دچار آسیب نشوند. رودخانه ها و چشمه های روستای کلوان نیز خود نوعی جاذبه محسوب می شوند و ماندن در روستا را برای گردشگران و افراد بازدید کننده لذت بخش تر می کنند.

این روستا مکان های گردشگری زیادی از جمله حمام قدیمی، آسیاب قدیمی کلوان و دو منطقه سپید گل و نوبند دارد که از دیگر زیبایی های روستای کلوان هستند و با دیدن آن ها شوکه خواهید شد. اگر قصد سفر دارید و می خواهید بلیط های تان را به صورت آنلاین بخرید؛ پیشنهاد می کنیم بلیط های خود را از سایت معتبر مستر بلیط با یک قیمت فوق العاده خریداری کنید و از سفر تان لذت ببرید.

خانه های قدیمی روستای کلوان که قدمتی بیشتر از یک قرن دارند، از گل و چوب ساخته شده اند و با سقف چوبی و ایوان کوچک و ساده جزء جذابیت های تاریخی و گردشگری کلوان محسوب می شوند. مردمان خون گرم و مهمان نواز این روستا از گردشگران استقبالی بی نظیر به عمل می آورند.

شغل بیشتر مردم روستای کلوان مرغداری، دامداری، پرورش زنبور، کشاورزی، پرورش ماهی و پرورش چوب تر است. همچنین وجود رودخانه کرج باعث شده است که مرکزی برای پرورش ماهی قزل آلا در روستا ایجاد شود که هر سال بیشتر از 200 کیلو ماهی در این مکان تولید می شود.

شرایط بازدید از روستای کلوان

شرایط بازدید

همان طور که گفته شد، روستای کلوان کرج در دامنه کوه واقع شده است و آفتاب به صورت مستقیم روستا را پوشش نمی دهد و در تمام فصل های سال آب و هوای خنک و خوبی دارد اما آب و هوای آن در فصل زمستان بسیار سرد و برفی است. از این رو پیشنهاد می شود برای بازدید از روستای کلوان، در فصل های تابستان و بهار به آن جا بروید.

راه های دسترسی به روستای کلوان

رسیدن به روستای کلوان تقریبا راهی پر پیچ و خم دارد و باید از روستا های زیاد بگذرید. برای رفتن به آن جا در ابتدا باید وارد جاده چالوس در مسیر کرج شوید و بعد از طی کردن این مسیر به روستای بیلقان می رسید و سپس باید راه روستای سرودار را در پیش بگیرید.

در ادامه راه و طی کردن مسافتی نسبتا کوتاه به روستای وینه و بعد به محله آیینه می رسید، بعد از عبور از آن ها در ورودی روستای ارنگه که در ابتدای روستای آدران واقع شده است، مسیر جاده را پی بگیرید.

در میان راه از روستای خوزنکلا در ابتدای سد کرج عبور می کنید، در ابتدای سد کرج روستای پل خواب و روستای مورود قرار دارند. این مسیر 45 کیلومتر از جاده اصلی را در بر می گیرد و بعد از این مسیر نیز تقریبا 9 کیلومتر تا مقصد فاصله دارید.

بعد از این که از روستای پل ‌خواب گذر کردید و به یک بریدگی رسیدید در سمت چپ به روستاهای ورزن، حرین و نشترود می رسید که تقریبا 500 متر جلوتر از آن ها به سمت چالوس یک جاده فرعی در سمت چپ وجود دارد که روستای سیرا در آن جا قرار گرفته است و بعد از گذر از این روستا به سیدک می رسید. همین راه را که ادامه دهید و کمی جلوتر بروید، تابلوی روستای آیگان را می بینید، کافی است همین مسیر را ادامه بدهید تا به روستای کلوان برسید. شما می توانید بلیط قطار کرج را خریداری کنید و یک سفر راحت را تجربه کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل کرج شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *