اگر اهل طبیعت گردی و گردش در طبیعت باشید می دانید که روستاها یکی از محبوب ترین مقاصد برای طبیعت گردی به شمار می روند. روستا ها با داشتن جاذبه های طبیعی متنوع می توانند مقصدی مناسب برای این نوع از سفر به شمار روند. روستاهای زیادی در ایران وجود دارند که نه تنها به خاطر طبیعتی که دارند افراد زیادی را به سمت خود می کشانند بلکه تاریخ و آثار تاریخی موجود در آنها می تواند برای تعداد زیادی از گردشگران جذاب و تماشایی باشد. دنیای امروزی که غرق در مدرنیته و شهری شدن است، افراد زیادی را نیازمند طبیعت و لذت از طبیعت کرده است. به همین دلیل افراد برای فرار از زندگی شهری و هیاهو و استرس موجود در آن به دل طبیعت پناه می برند که روستا در میان اولویت مردم برای سفر قرار دارند. روستای کلاته آهن یکی از روستاهای استان خراسان رضوی است که در شهرستان طرقبه شاندیز قرار دارد و به جهت جاذبه های گردشگری اش سالانه افراد زیادی به دیدن آن می روند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این مرکز گرشگری اطلاعاتی را در اختیارتان قرار می دهیم تا اگز تصمیم به سفر به آنجا گرفتید بتوانید به طور کامل از تمام قسمت های آن دیدن کنید.
معرفی روستای کلاته آهن
از شهرستان های استان خراسان رضوی که یکی از مهمترین مقاصد گردشگری آن نیز به حساب می آید می توان به شهرستان طرقبه شاندیز اشاره کرد. این شهرستان یکی از مناطق ییلاقی استان به شمار می رود که از آب و هوایی خنک در تابستان برخوردار است و اهالی شهرهای اطراف برای تعطیلات خود به بخش های مختلف آن سفر می کنند. محدودهی این شهرستان از دوراهی طرقبه شاندیز، که عملاً انتهای بلوار وکیلآباد مشهد است، آغاز میشود و از شمال به محور مشهد قوچان محدود میشود و از جنوب با شهرستان نیشابور و از غرب نیز به شهرستان گلبهار همسایه است. یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان، روستای کلاته آهن نامیده می شود که در فاصله ۹ کیلومتری جنوب غربی شهر طرقبه واقع شده است. این روستا از اطراف با روستاهای دهبار، با جاغرق، طرقدر، مایانات و روستای ازغد همسایه است. مردم این روستا در سال 90 جمعیتی برابر با 300 نفر داشته و شغل اغلب آنها دامپروری و کشاورزی است ولی از راه گردشگری نیز درآمد اندکی دارند. محصولات باغی روستا عمدتا سیب، گردو، گیلاس و آلو به شمار می روند.
ساختار و طبیعت روستا
این روستا در حاشیه رودخانه دهبار قرار دارد و این رودخانه باعث بوجود آمدن طبیعتی بی نظیر و بکر در آن شده است. از آنجایی که روستا در دامنه کوه قرار دارد ساختار آن به صورت پلکانی است که زیبایی بی مانندی را در پیش چشم گردشگران به نمایش می گذارد. گرداگرد این روستا را دشت های وسیع و درختان سر به فلک کشیده احاطه کرده است که با وجود رودخانه صحنه هایی شگفت اور و دیدنی را به وجود آورده اند. در دامنه ها و حواشی رودخانه باغات سرسبز و تمشک زارها با گل ها و گیاهان متنوع و در دره ها درختچه های سماق و زرشک چشم اندازی شگفت انگیز را پیش چشم بینندگان خود قرار داده اند. علاوه بر طبیعت زیبای آن می توان به کوره های آهنگری به جای مانده از گذشته در این روستا نیز اشاره کرد. به دلیل وجود بقایای کوره های آهنگری و ذوب آهن از گذشته های دور (بالغ بر ۳۰۰ سال) که ساکنین این منطقه به آن اشتغال داشته اند و دیگر اینکه، به نقل از اهالی محل، به واسطه رنگ قرمز رسوبات باقی مانده در ظروف بعد از جوشاندن آب رودخانه و چشمهی منطقه که به آن قی اطلاق می شود و همرنگی آن با زنگ آهن به روستا کلاته قی و پس از آن کلاته آهن شهرت پیدا کرده است.
راه های دسترسی به روستا
برای اینکه بتوانید از روستا دیدن کنید باید به 9 کیلومتری شهر طرقبه بروید. اگر از طریق مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس کنید می توانید در کمترین زمان ممکن خود را به این منطقه برسانید. پس از اینکه به طرقبه رسیدید با کمک خودرو هایی که به سمت روستا حرکت می کنند به روستا بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید که از همان ابتدا خود را در جاده ای که به این روستا می رسد قرار دهید.
بازدید از روستای کلاته آهن
برای اینکه بتوانید وارد روستا شوید باید هزینه ای را به عنوان ورودی پرداخت کنید. بهترین فصل برای رفتن به این روستا بهار و تابستان است هر چند که اگر در فصل پاییز هم به این روستا سفر کنید با مناظری بی بدیل مواجه خواهید شد. ولی باید در نظر داشته باشید که این منطقه کوهستانی است و مسلما در نیمه دوم سال بسیار سرد می شود.
نظرات کاربران
رصا عبدالله زاده
15 دی 1403 در 07:11من با دوستان هرهفته در دره ها و تپه و کوه های اطراف آن گردش میکنیم و بسیار از مناظر زیبا لذت میبریم .
Notice: Undefined offset: 0 in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
Notice: Trying to get property 'comment_type' of non-object in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
فاطمه امیری
22 دی 1403 در 11:45سپاس از همراهی شما.