همواره از مساجد به عنوان مکان هایی برای ارتباط با ملکوت و کسب آرامش درون یاد شده، اما گذشت زمان، آنها را به جاذبه هایی تاریخی نیز تبدیل کرده است که هر ساله توجه بسیاری از گردشگران و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران اسلامی را به خود جلب می کنند. یکی از قدیمی ترین مساجد ایران، مسجد جامع نائین است که به نام های مسجد جمعه و مسجد علویان نیز شهرت دارد و به دلیل دارا بودن سبک معماری جالب و منحصر به فرد، از اهمیت زیادی برخوردار است. این جاذبه دیدنی، در استان اصفهان و در شهر کویری نائین واقع شده که دارای آب و هوایی گرم و خشک است. اگر می خواهید به شهر تاریخی نائین سفر کنید و تمایل دارید از این بنای نفیس بازدید به عمل آورید، به شما توصیه می کنیم در ادامه با مجله مستر بلیط همراه باشید تا بتوانید اطلاعات مفید و جالبی در مورد آن کسب کنید.

تاریخچه مسجد جامع نائین

بر اساس تحقیقات باستان شناسان، قدمت مسجد جامع نائین به نیمه دوم قرن سوم هجری قمری باز می گردد. برخی نیز بنای اولیه آن را منسوب به دوران حکومت عمر بن عبدالعزیزخلیفه هشتم اموی می دانند.

تاریخچه مسجد جامع نائین

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این بنا با وجود سادگی، بسیار زیبا و در نوع خود بی نظیر است. در نمای آن آجر به کار به کار رفته و با گج بری ها و خطوط اسلیمی فوق العاده ظریف زینت یافته است. این مسجد تاریخی به سبک خراسانی ساخته شده است و گفته می شود که معماران به منظور بنای آن، از مسجد النبی در مدینه منوره الگو برداری کرده اند. مسجد جامع نائین ظاهری به شکل مربع دارد و صحن چهار ضلعی نسبتا کوچکی در مرکز آن واقع شده است. در اطراف حیاط، یک ایوان و چند شبستان با طاق های هلالی و ستون های کوتاه به چشم می خورند. در سردر مسجد، مناره ای بلند و باشکوه به ارتفاع 28 متر قد برافراشته که نمادی از معراج انسان از زمین به سوی آسمان ها است. این مناره دارای قاعده ای به شکل هشت ضلعی منتظم و بنای آن مربوط به قرن هشتم هجری قمری است.

در ضلع جنوبی این بنا محراب زیبایی قرار گرفته که در تزیین آن گچ بری های بی نهایت زیبا و خوش نقشی به کار رفته است. در بالای آن نیز دو کتیبه گچی وجود دارد که آیاتی از سوره های «توبه» و «نمل» با خط کوفی مشجر بر روی آنها نقش بسته اند. در کنار محراب، یک منبر چوبی منبت کاری شده به ارتفاع 5 متر دیده می شود که بر روی آن با خط ثلث آیاتی از قرآن کریم، نام واقف، نام هنرمند و تاریخ ساخت آن که سال 711 هجری قمری محسوب می شود؛ نقش بسته است. یکی از ویژگی های حیرت انگیز این منبر، استفاده از تکنیکی خاص برای اتصال قطعات به شمار می رود، که باعث شده است در ساخت آن حتی یک میخ هم به کار نرود. اگر قصد عزیمت به شهر نائین را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که برای تجربه سفری امن و آرام به تهیه اینترنتی بلیط اتوبوس نائین از سایت مستر بلیط اقدام فرمایید تا در هزینه ها و زمان خود نیز صرفه جویی کرده باشید.

شرایط بازدید از مسجد جامع نائین

شرایط بازدید از مسجد جامع نائین

این جاذبه دیدنی، در بافت قدیمی شهر نائین واقع شده و به صورت تمام وقت، پذیرای تمام بازدید کنندگان و علاقه مندان به تاریخ و تمدن و سبک معماری ایرانی است.

آدرس:  شهر نایین، بلوار مطهری، خیابان مسجد جامع.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *