امامزاده محمدصالح انار

امامزاده محمدصالح انار

انار یکی از شهرستان های استان کرمان است که در قسمت شمال غربی این استان قرار دارد. این شهرستان از تاریخی غنی برخوردار است و  آثار تاریخی مختلفی در آن وجود دارد که شامل جاذبه های فرهنگی و همچنین مذهبی می شود. هر چند این شهرستان از دوران قبل از اسلام وجود داشته است ولی در دوران اسلامی نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود. همین اهمیت باعث شده بود که افراد سرشناس زیادی به این منطقه عزیمت کنند و روزگار را در این ناحیه بگذرانند. از جمله این افراد فرزندان امامان بودند که به خاطر شهرت این منطقه راهی آن شده اند و عمری در آن زندگی می کردند. این مسئله باعث شده است که مقبره امامزادگان زیادی در این شهرستان دیده شود که در سراسر آن گسترده شده اند. یکی از این امامزادگان، امامزاده محمدصالح انار نام دارد که در شهر انار واقع شده و سالانه پذیرای زائرین بسیاری است. در این بخش از مجله مستر بلیط اطلاعات کامل و جامعی در مورد این امامزاده گرامی گردآوری کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم. اگر تصمیم دارید روزی به این امامزاده سر بزنید بهتر است این بخش را به هیچ عنوان از دست ندهید.

معرفی امامزاده محمدصالح انار

معرفی امامزاده محمدصالح انار

یکی از انواع سفر، سفر مذهبی نام دارد که به قصد دیدار از اماکن زیارتی صورت می گیرد. این نوع سفر از گذشته های بسیار دور وجود داشته است و می توان قدمت آن را به دوران باستان در ایران دانست. در هر دوره ای مردمی وجود داشتند که به قصد دیدار از اماکن مذهبی و دینی خود، پا در راه سفر می نهادند. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم امامزاده ای در شهر انار استان کرمان وجود دارد که مردم بسیاری برای زیارت آن به این منطقه می روند. این امامزاده با نام امامزاده محمدصالح انار شهرت دارد که نسبت ایشان با پنج نسل به حضرت علی (ع) می رسد. البته در بین مردم محلی این روایت وجود دارد که امامزاده از نوادگان حضرت موسی بن جعفر هستند. گفته می شود که امامزاده محمدصالح (ع) انار همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) قلمداد می‌شده و این موضوع سینه به سینه و در تاریخ شفاهی این منطقه ثبت شده و به امروز رسیده است. افزون بر این، در شماری از کتاب‌ های مربوط به ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال قبل نیز این انتساب مورد تأیید قرار گرفته است. در همین حال اسناد متکوبی نیز وجود دارد که این انتساب را تأیید می‌کند از جمله سندی مربوط به حدود یک قرن پیش که در متن آن امامزاده انار را از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) معرفی کرده اند. این سند مُهر حدود ۵۰ تن از بزرگان و علمای انار در آن دوره را دارد. لازم به ذکر است که ساختمان اولیه این امامزاده به 800 سال قبل بر می گردد، هر چند که نمی توان این تاریخ را به طور قطع تائید کرد.

تاریخچه امامزاده محمدصالح

امامزاده محمد صالح با نام کامل سیدابومحمد صالح بن جعفر الملک الملتانی بن محمدبن عبدالله بن محمّد بن عمر الاطرف بن امام علی، در جریان قیام های علویون در زمان امام هادی علیه السلام تحت تعقیب دشمنان اهل بیت قرار گرفت و به استان کرمان و شهر بافت و سپس به منطقه انار تشریف آوردند، که توسط دشمنان اهل بیت که تفکر خوارجی داشتند تحت تعقیب قرار  گرفتند و طی نبردی در همین مکان به فیض شهادت نائل می شوند. بر سنگ مرقد تاريخ 757 ه.ق درج گرديده كه احتمالا تاريخ باز سازی اين بقعه است،كه اين  تاريخ به دوران تسلط آل مظفر بر منطقه كرمان و يزد مربوط می شود.

ساختمان و ساختار امامزاده

بنای اولیه این امامزاده، مربوط به 800 سال پیش است ولی در سال های اخیر بنای جدیدی بر روی بنای قبلی ساختند. ساختمان جدید دو صحن دارد که یکی با نام صحن امیرالمونین و دیگری به صحن انقلاب اسلامی مشهور هستند. یکی از آنها در قسمت جنوبی و دیگری در قسمت شرقی محوطه قرار دارد. بقعه امامزاده در قسمت غربی واقع شده است که ساختمان آن گنبدی زیبا دارد و در دو طبقه احداث شده است. دو گلدسته در دو طرف گنبد دیده می شود که به کلمه الله مزین شده اند که علاوه بر آن کاشی کاری های فوق العاده در آن وجود دارد. گرداگرد صحن های محوطه ایوان هایی با طاق های جناغی دیده می شود که جلوه ای خاص به این مکان بخشیده اند. نقش های اسلیمی که با کاشی در سرتاسر این بنا دیده می شود از ویژگی های بارز این مکان به شمار می آید. از دیگر بخش های این بنا می توان به گنبدخانه، ایوان و شبستان اشاره کرد. قدیمی‌ترین قسمت این محوطه گنبدخانه و ایوان آن به شمار می آید که ایوان از شاهکار های معماری قرن هشتم و گنبدخانه متعلق به دوره ایلخانان است.

ساختمان و ساختار امامزاده

راه های دسترسی به امامزاده انار

این بنا در شمال شهر انار قرار دارد و اگر قصد دارید به زیارت این مکان بروید در ابتدا خود را به انار برسانید و پس از آن به سمت شمال این شهر حرکت کنید. اگر می خواهید با وسایل حمل و نقل عمومی این سفر را انجام دهید می توانید با خرید بلیط اتوبوس  به صورت اینترنتی و آنلاین اقدام کنید. پس از رسیدن، با وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی و اتوبوس های شهری به مرقد مطهر بروید. در صورتی که می خواهید از خودرو شخصی برای این زیارت استفاده کنید، بهتر بدانید که در کنار امامزاده محمدصالح پارکینگی وجود دارد که می توانید جهت پارک ماشینتان از آن استفاده کنید.

شرایط بازدید از امامزاده محمدصالح

بهترین زمان برای سفر به شهر انار که این امامزاده در آن قرار دارد، فصل بهار است که آب و هوای مناسب و ملایمی دارد. از آنجایی که کلیه وسایل و امکانات رفاهی در این محوطه وجود دارد پس از هیچ لحاظی دچار مشکل نمی شوید. در کنار امامزاده یک  محوطه فضای سبز و هچنین کاروانسرای شاه عباسی وجود دارد که می توانید به طور همزمان از این کاروانسرا نیز دیدن کنید. می توانید لحظات بسیار خوب و همراه با آرامشی را در این مکان تجربه کنید و همچنین برای دوستان و اعضای خانودتان سفری حاکی از خاطرات زیبایی را رقم بزنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *