یکی از مراکزی که افراد زیادی در زمان فراغت به آنجا سر میزنند، اماکن مذهبی به شمار می آیند. این اماکن شامل مساجد، امامزاده ها و آرامگاه ها می شود. برخی از افراد سفری را تنها برای دیدار و زیارت شروع می کنند که به این نوع سفر، سفر زیارتی گفته می شود. در کشور ایران، به خاطر وجود امام زاده ها و آرامگاه های بیشمار این نوع سفر بسیار رواج دارد. این نوع سفر مربوط به دوران های جدید نمی شود و از سال های دور این نوع سفر در بین مردم بسیاری رایج بود. رواج اسلام در ایران و گسترش مذهب شیعه در قرون اولیه اسلامی، شهرها و روستاهای ایران را تبدیل به مراکزی برای زندگیو پس از مرگ امامزاده ها، مقبره هایشان به محلی برای زیارت مشتاقان تبدیل شده است که یکی از جنبه های مهم گذران اواقت فراغت در زندگی مردم به حساب می آمد. جاذبه های مذهبی ایران که گره خوردگی تعالیم مذهبی با ادیشه و هنر زندگی ایرانی را به نمایش می گذارد، هنوز جزء اولین اولویت های گردشگران خارجی برای سفر به ایران است. یکی از این جاذبه های مذهبی که در شهرستان تاکستان قرار دارد، امامزاده عبدالله تاکستان نامیده می شود.
معرفی امامزاده عبدالله تاکستان
در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های مذهبی شهرستان تاکستان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. شهرستان تاکستان یکی از شهرستان های استان قزوین به شمار می رود که در مرکز استان قرار دارد. این شهرستان پر جمعیت ترین، منطقه تات نشین در جهان محسوب می شود و از شمال به کوهین و جاده ترانزیت از شرق به قزوین از جنوب به دانسفهان بویین زهرا و ساوه از غرب به شهرستان ابهر از استان زنجان محدود میگردد. این شهرستان در زبان تاتی به سیادن شهرت دارد که در گذشته نیز با همین اسم شناخته می شد. مرکز این شهرستان، شهر تاکستان است که با قدمتی حدود 7 هزار سال آن را یکی از قدیمی ترین شهر ایران و جهان می دانند. امامزاده عبدالله تاکستان از جمله مراکز مذهبی این منطقه محسوب می شود، که در کنار روستای فارسجین از توابع بخش ضیاءآباد واقع شده است. این امامزاده علاوه بر اینکه یکی از جاذبه های مذهبی به شمار می آید، به واسطه ساختمان قدیمی آن که از قرن ششم هجری و دوران غزنویان باقی مانده است، از جمله آثار تاریخی این منطقه نیز محسوب می شود. این مقبره متعلق به یکی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است که در بین اهالی بومی و محلی ضیاءآباد به امامزاده فارسجین هم شناخته می شود.
معماری امامزاده عبدالله
این بنا دارای دو بخش است که یک بخش آن در سال های اخیر ساخته شده است و بخش دیگر آن مربوط به دوران غزنوی می شود. بخش قدیمی تر بنا، بخش اصلی آن به شمار می آید که شامل یک بنای هشت ضلعی می شود و گنبد مخروطی این بنا بر روی بخش گردنی آن قرار گرفته است. در ساخت آن از آجر و گل استفاده کرده اند و بر روی دیواره های می توانید برش های جناغی را مشاهده کنید که از تزئینات آن به شمار می آیند و بر زیبایی بنا افزوده اند، علاوه بر این با آجر چینی های خفته و راسته این بنا را مزین کرده اند. قسمت گردنی بنا ارتفاعی برابر با 3 متر دارد و گنبدی مخروطی را با ارتفاع 7.5 متر می توانید ببینید، قاعده این بنا به صورت دایره ای شکل است و محیطی برابر با 18.45 متر دارد. در داخل ساختمان ضریحی مستطیل شکل و به رنگ نقره ای وجود دارد که مقبره امامزاده در آن قابل مشاهده است. بخش جدید تر، دارای پلانی مستطیل شکل است که دیواره های با سنگ مرمر نماکاری شده و به ساختمان قدیمی متصل است. در اطراف این امامزاده قبرستانی وجود دارد که به همراه بنای امامزاده و دیگر بخش های آن مساحتی حدود دو هکتار را به خود اختصاص داده اند.
اگر قصد سفر به تاکستان را دارید می توانید با خرید بلیط اتوبوس اقدام کنید و بلیط خود را به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن خریداری کنید.
راه های دسترسی به امامزاده
برای اینکه به زیارت این امامزاده بروید باید خود را به روستای فارسنجین برسانید. امامزاده در داخل روستا قرار دارد به همین خاطر دسترسی به آن به راحتی صورت می پذیرد. برای رفتن به روستا می توانید از خودرو شخصی و یا در صورت تمایل از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. پس در ابتدا به شهر تاکستان و سپس با خودرو های موجود در شهر به سمت این روستا روانه شوید.
بازدید از امامزاده عبدالله تاکستان
زیارت از این امامزاده رایگان است و می توانید زمانی به این مکان بروید که نماز خود را نیز در آنجا بخوانید. زمانی بین یک تا دو ساعت برای زیارت کافی است و بعد از آن به داخل روستا بروید و از مناظر و آب و هوای سالم و پاک آن نهایت لذت را ببرید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید