مساجد یکی از مهمترین جاذبه های تاریخی مذهبی هستند که امروزه هم به عنوان مسجد و هم به عنوان جاذبه گردشگری کاربری دارند. مساجد در اسلام محل تجمع افراد دین مدار و صاحب نفوذ، اعتماد و اعتبار در جامعه هستند و صالح یا فاسد بودن هر یک از ا ین افراد می تواند تأثیر چشم گیري در سایر افراد جامعه داشته باشد. مسجد به طور قطع بنای مذهبی اصلی اسلام است كه از بين كاركردهای متعدد آن، والاتر از همه، كاركرد عبادت جمعی آن به شمار می رود. مسجد به عنوان مكانی كه انسان مسلمان در آن عبادت می نماید و به وسيله آن به يگانگی خداوند را اظهار می دارد نامبرده شده و كانون تجلى هويت معنوى مسلمانان و مرجع، پناه و تكيه گاه آنان، از صدر اسلام تاكنون مهم ترين عنصر شهرى و معمارى و مركز تبلور عالی ترين اشكال خلاقيت، ذوق و سليقه‌ی معماران مسلمان بوده است. از مه مترين عناصر شهرهای اسلامی، بنای مسجد محسوب می شود كه هويت شهر اسلامی را تشكيل می دهد. به همین خاطر در تمامی شهرهای ایران می توانید مساجدی را بیابید که از گذشته به جای مانده اند. یکی از این مساجد مسجد جامع هندوالان نام دارد که در شهرستان درمیان واقع شده است.

معرفی مسجد جامع هندوالان

معرفی مسجد جامع هندوالان

درمیان یکی از شهرستان های قدیمی استان خراسان جنوبی محسوب می شود که سالانه افراد زیادی به دیدار از جاذبه های گردشگری آن می روند. این شهرستان در شرق شهرستان بیرجند، جنوب شهرستان قائن و شمال شهرستان سربیشه واقع شده است و مرکز آن شهر اسدیه نام دارد. کلمه درمیان از عنوان روستائی به همین نام برگرفته شده است، که به دلیل قرار گرفتن در حصار کوه ‌های بلند این نام را بر آن نهاده‌اند. این روستا تا اوایل دهه گذشته مرکز بخش درمیان بود و در 11 کیلومتری مرکز فعلی و جنوب شهرستان واقع است. در این شهرستان می توانید آثاری را پیدا کنید که از گذشته به جای مانده اند که یکی از آنها مسجد جامع هندوالان نام دارد. این مسجد در روستایی هندوالان قرار دارد و از زمان تیموریان به جای مانده است. روستای هندوالان را در گذشته هرندووا می نامیدند که به خاطر عظمت و شکوهی که داشت به هند کوچک شهرت پیدا کرد. اهالی این روستا معتقدند که این مسجد به دست فردی به نام سیف الله ساخته شده است. همچنین این مسجد را با شکوه ترین بنای به جای مانده از گذشته در این شهرستان می دانند که در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۹۳ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری بنای مسجد جامع

معماری بنای مسجد جامع

این مسجد از بخش های گوناگونی تشکیل شده است که شامل سر در ورودی، شبستانی دارای ستون، صحن گنبدخانه و محراب می شود. پلان مسجد به صورت چهار گوش است که گنبدی زیبا بر فراز آن خود نمایی می کند. گنبد خانه مرکزی با استفاده از فیل‌پوش ها و با مهارت بر روی فضای چهار ضلعی ایجاد شده است. شبستان ستون ‌دار در دو طرف گنبدخانه واقع شده و به وسیله طاق و تویزه به شیوه چهار ترک اجرا شده است. در این بنا تزئینات گوناگونی به شچم می خورد که از میان آنها می توان به فیل‌پوش ها، گوشواره‌ ها، قاب های گچی، رسمی بندی محراب ها و نحوه آجرچینی گنبدها اشاره کرد. عمده مسالح به کار رفته در این بنا آجر و ملاط محسوب می شود. اگر دوست دارید در مورد نحوه دیدار و رسیدن به این مسجد اطلاعاتی کسب کنید ادامه این بخش از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

راه های دسترسی به مسجد جامع

راه های دسترسی به مسجد جامع

برای اینکه به این مسجد دسترسی داشته باشید باید راهی شهرستان درمیان شوید که این سفر با خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط میسر می شود. پس از رسیدن به شهر درمیان می توانید به سمت روستای هندوالان، که در 15 کیلومتری این شهر قرار دارد، بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید وارد جاده شوید و پس از طی مسیری به این روستا برسید.

بازدید از مسجد جامع هندوالان

برای دیدار از این مسجد نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید به آسانی به دیدن آن بروید. مدت زمانی که برای دیدن از این بنا نیاز دارید در حدود یک ساعت می شود و پس از آن می توانید از دیگر بخش های این روستا دیدن کنید و لحظات خوشی را در کنار همسفرانتان بگذرانید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. محمود بخشی
    محمود بخشی
    16 فروردین 1401 در 08:02

    سلام عکس اولی مربوط به مسجد جامع قاین می باشد


      Notice: Undefined offset: 0 in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912

      Notice: Trying to get property 'comment_type' of non-object in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
    • جلال ترابی
      جلال ترابی
      16 فروردین 1401 در 10:15

      سلام
      ممنونیم از دقت شما