عمارت هشت بهشت

کاخ هشت بهشت؛ تاریخچه+نقشه

اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که مشتاق دیدن جاذبه های تاریخی اند بهتر است به فکر گشت و گذار در اصفهان باشید. شهر اصفهان یکی از منطقه های حکومتی زمان پادشاهی صفویان بوده به همین علت آثار تاریخی زیادی در داخل این شهر می توان مشاهده نمود. یکی از این اثرها که در باغ بلبل قرار دارد کاخ هشت بهشت می باشد، عمارتی بسیار بی نظیر که گردشگران بیشماری را از تمامی نقاط جهان به سمت اصفهان روانه می کند تا بتواند قدرت و عظمت شاهان صفوی را به نمایش بگذارد.

این عمارت که از بناهای زمان صفویان است آن را به عنوان زیبا ترین و بی نظیر ترین کاخ جهان می شناسند. معماری جالب و حیرت برانگیز این کاخ مورد توجه گردشگران زیادی قرار گرفته و همچنین با دارا بودن محیطی خوش آب و هوا و قرار گرفتن در وسط باغ بلبل به عنوان یکی از بهترین جاذبه های تاریخی شهر اصفهان معرفی می شود.

 

تاریخچه کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت اصفهان که در زمان خود به عنوان زیباترین کاخ در جهان بر سر زبان ها بود در سال 1080 هجری و در زمان شاه سلیمان صفوی احداث شد. باغی که کاخ هشت بهشت در آن بنا نهاده شده است قسمتی از باغ نقش جهان اصفهان بوده که آن را شاه اسماعیل اول احداث نموده بود و در زمان حکومت جانشینان وی به قطعه های مختلفی تقسیم شد. می توان گفت باغ هشت بهشت در زمان حکومت شاه صفی بوده است و در دوره های بعدی حکومت یعنی جانشینی شاه عباس دوم و شاه سلیمان درختان این باغ را زیاد تر کردند.

کوشکی که در این باغ موجود می باشد در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی ساخته شده که در آن زمان باغ را تکمیل و مرمت نمودند، هم زمان با سومین سال پادشاهی شاه سلیمان صفوی کار احداث این بنا به پایان رسید، برخی از پژوهشگران و تاریخدانان معتقدند که این باغ محل زندگی 8 سوگلی شاه سلطان سلیمان صفوی بوده که به نوعی حرمسرا محسوب می شود، 4 نفر از سوگلی هایش در طبقه همکف و 4 نفر دیگر در طبقه اول زندگی کرده اند.

اگر قصد داشته باشیم که نگاهی دقیق تر به این کاخ داشته باشیم و قسمت های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم باید به سفرنامه جهانگردان نگاهی بیندازیم. یکی از توریست هایی که در زمان حکومت شاه سلیمان و شاه عباس دوم به این شهر سفر کرده بود جاذبه های دیدنی شهر اصفهان را مورد بازدید قرار داد و کاخ هشت بهشت را بگونه ای توصیف کرد که با خواندن آن می توانید به منحصر به فرد بودن تالار پی ببرید. این سفرنامه به این گونه می باشد:

در این سفر نامه من قول داده ام که از باغ های اطراف خیابان های اصفهان توصیف مناسبی را شرح دهم، یکی از این باغ ها که به اسم باغ بلبل مشهور می باشد، تالاری در دل خود جای داده که به کاخ هشت بهشت معروف می باشد صد البته که منظور همان بهشت طبقه دهم آسمان می باشد به همین علت می توان آن را باغ فردوس نام گذاری کرد. طول تالار هشت بهشت به نحوی است که با دارا بودن 8 ضلع حدود 25 متر می باشد و ضلع آخری آن از دیگر ضلع ها پهن تر می باشد و ضلع وسطی این کاخ را به گل گنبدی ساخته اند. ارتفاع این بنا را حدود 35 متر تخمین زده ام که گنبد تالار را بر روی طاق های قوس مانند و جرز ها که اندازه آن ها مساوی با 8 ضلعی نمای تالار است ساخته اند.

تمامی کف های این تالار را با تالارهای گران قیمت پوشش داده اند و دیوارهای آن شامل دو طبقه می باشد همچنین دالان ها و غلام گردشی هایی در اطراف آن به چشم می خورد، در میان دالان های موجود بیش از صد مکان مختلف وجود دارد که بی نظیر ترین منطقه این تالار محسوب می شوند. تمامی دیوارها و اتاق های این تالار را متفاوت از هم دیگر مزین کرده اند به نحوی که با وارد شدن به هر قسمتی می توانید چیز های گوناگونی را مشاهده کنید.

در بعضی از اتاق ها فواره هایی قرار داده اند که از لوله آن آب به بیرون هدایت می شود، این فواره ها را به نحوی طراحی کرده اند انگار که از داخل دیوار این آب ها بیرون می آیند. تالار هشت بهشت سازه ای تو در تو می باشد چرا که در طبقه اول آن به راحتی می توانید راه خود را گم کنید و پله ها را آن چنان مخفی ساخته اند که به راحتی نمی توان آن ها را پیدا نمود. قسمت پایینی این تالار را از سنگ های یشم و نرده های چوبی زر بافت ساخته اند.

تالار هشت بهشت

اتاق های کوچکی را در این تالار مشاهده کردم که هر کدام فقط جای یک تخت خواب را دارند. در سمت شرقی این عمارت رختخواب وجود ندارد و روی زمین به استراحت می پردازند. یک رختخواب بی نظیر را در یک از اتاق های کاخ هشت بهشت مشاهده کردم که لحاف آن بسیار گران قیمت بود و برای پوشش دهی گرما و سبکی از پوست سمور آن را درست کرده بودند. در این سفر به من گفته شد که شاه تشک های بی نظیر از جنس سمور دارد. اگر بخواهم به توصیف تزئینات و معماری این تالار بپردازم می توانم به اندازه یک کتاب از آن را شرح دهم.

از تغییر و تحولات و رویداد هایی که در زمان شاه سلیمان در کاخ هشت بهشت می افتد اطلاعات زیادی وجود ندارد. برای اینکه بتوانیم دنبال اتفاقی مهم در تاریخ این عمارت بگردیم باید کتاب هایی از تاریخ را تا زمان حکومت قاجاریان و پادشاهی ناصرالدین شاه مطالعه کنیم. در این زمان فردی به اسم ظل سلطان والی اصفهان بوده است. یکی از نویسندگان کتاب الاصفهان در کتاب خود سرنوشت عمارت هشت بهشت را اینگونه بیان کرده:

در سال 1300 حاکم اصفهان مدرسه ای بسیار مجلل و درباری را در کاخ هشت بهشت احداث نمود که ریاست آن با فردی به اسم علی خان ناظم العلوم بود ولی این مدرسه دو سال بیشتر نتوانست دوام بیاورد اما می توان گفت تاثیرات شایانی از خود برجای گذاشت.

نقشه و معرفی بخش های مختلف کاخ هشت بهشت

بنای معروف و دیدنی کاخ هشت بهشت اصفهان در دو طبقه با طاق های بسیار دل انگیز و تزئیناتی بی نظیر ساخته شده است که معماری حیرت انگیز دوره حکومت صفویان را به رخ می کشد. این عمارت همان اوایل ساخت به کاخ هشت بهشت، هشت در بهشت و هشت به هشت معروف بود. عمارت هشت بهشت را در ارتفاع 2 متری از زمین و روی سنگ های مرمر که ارتفاع آن ها 30 سانتی متر می باشد بنا نهاده اند تا منظره ای حیرت انگیز را برای گردشگران به نمایش بگذارد.

در دو طرف کاخ هشت بهشت 2 پلکان را تعبیه کرده اند که از طریق آن ها می توان به ایوان های این کاخ وارد شد، ایوان های عمارت با ستون های بلند چوبی و گچ بری های بی نظیر مزین شده است. ایوان های قسمت شمالی این کاخ دارای حوضی با سنگ های مرمر و عمقی بسیار کم می باشد که آن را با نام حوض مروارید می شناسند، نحوه طراحی این حوض به گونه ای است که آب از سوراخ های آن به طرزی شگفت انگیز بیرون می آید که انگار مروارید از آن به بیرون می ریزد. از طریق ایوان های موجود می توانید به قسمت مرکزی کاخ دست پیدا کنید.

پارک بی نظیری را در محوطه اطراف این باغ احداث نموده اند که امروزه به عنوان یکی از تفریحگاه های مشهور اصفهان از آن استقبال می شود. قسمت مرکزی کاخ به شکل چهار تا صفحه احداث شده که سقف آن با قرنیس های گچی و تزئیناتی تکمیل شده است، در این جا می توانید رو به روی خود یک استخر را ببینید که محوطه اطراف آن را با گل کاری های چشم نواز تزئین کرده اند. با وجود درختان کاجی که در این قسمت قرار گرفته انگار که در جنگلی سرسبز در حال قدم زدن هستید.

این کاخ اتاق های زیادی را دارد که هر کدام کاربرد مخصوص به خود و ویژگی های منحصر به فردی دارند به عنوان مثال از بعضی اتاق ها برای پذیرایی از مهمانان و زنان استفاده کرده اند. اگر سقف این قسمت را مشاهده کنید متوجه کاشی کاری ها و آیینه کاری های بی نظیری می شوید. در کاخ هشت بهشت می توانید دو تابلوی نقاشی بی نظیر را مشاهده نمایید که تصویر فتحعلی شاه به همراه فرزندانش را به نمایش گذاشته است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف کاخ هشت بهشت

نمای داخلی عمارت را به نحوی طراحی کرده اند که به طور جداگانه برای هر محیطی نورگیر مد نظر قرار گرفته داده اند. معماری کاخ هشت بهشت را مانند باغ های چهلستون و عالی قاپو ساخته اند که در نوع خود بی نظیر می باشند. اگر با دقت زیاد نمای بیرون کاخ را نظاره کنید خواهید دید که نمای آن را مانند یک 8 ضلعی ساخته اند به همین علت دارای 4 نما است. تمامی مزین کاری نماها هماهنگ و یکپارچه می باشد اما بسیار متفاوت از هم ساخته شده اند.

با توجه به این که این کاخ را هشت بهشت نامیده اند در طراحی معماری آن از 8 ضلعی هم استفاده نموده اند که نمونه آن حوض مرمری وسط باغ می باشد که به صورت یک 8 ضلعی احداث شده، از دیگر نشانه های 8 ضلعی بودن سقف کوشک است که به صورت گنبدی ساخته شده و دارای 8 پنجره می باشد. در طبقه اول می‌ توان اتاق هایی را مشاهده نمود که در چهار طرف کاخ پخش شده اند و با گچ بری و نقاشی های بی نظیر آن ها را مزین کرده اند.

در طبقه دوم شاهد مجموعه ای بی نظیر از اتاق ها، پنجره ها و رواق ها هستیم که زیبایی عمارت را دو چندان کرده است. طبقه اول را راهروها و اتاق های مختلفی تشکیل داده که هر کدام تزئینات مخصوص به خود را دارند. در بعضی از اتاق ها و سالن ها حوضچه های آب و در قسمت های دیگر بخاری های دیواری را به عنوان دکوراسیون قرار داده اند.

دیوارهای این عمارت با آیینه های بسیاری پوشانده شده و کل سقف های اتاق ها را با موزائیک های بی نظیری پوشش داده اند. اطراف این اتاق ها را دالان ها و غلام گردش ها (غلام گردشی به راهرو یا پاگردی می گویند که در اطراف ساختمان و یا حیات می سازند) پوشش داده اند. چیزی که در این عمارت بسیار مورد اهمیت قرار می گیرد ارتباط بی نظیری است که ما بین فضاها و قسمت های دیگر کاخ به وجود آمده، ارتباط بین فضا ها دلیلی شده که این کاخ با وجود تنوع و فروانی اتاق ها از تزئینات یک پارچه و هماهنگی برخوردار باشد.

تزئین های موجود در کاخ هشت بهشت به قدری زیبا و مورد توجه است که تعداد زیادی از گردشگران و توریست ها سخن از آن را از زبان ها بر نمی دارند. باید بگوییم که از نرده های چوبی و قاب های زرنگار و شیشه های رنگارنگ و ظروف بلوری امروزه اثری مشاهده نمی شود زیرا در دوره های بعد از حکومت صفویان مخصوصا در زمان پادشاه های قاجار تغییرات زیادی را در این عمارت به وجود آورده اند.

این تغییرات نوعی بازسازی به شمار می رود و به حدی آشکار است که بعضی از مورخان این بنا را متعلق به زمان حکومت پادشاهان قاجاریه می دانند. در مجله مستر بلیط خواهید خواند که یکی از جهانگردان مشهور فرانسوی که در زمان حکومت محمد شاه قاجاریه به اصفهان سفر و از عمارت هشت بهشت دیدن کرده بود فکر می کرد که این اثر تاریخی ساخته شده در دوره قاجار می باشد. این فرد در توصیف کاخ بهشت این چنین می گوید:

کاخی که نام آن هشت در بهشت یا هشت بهشت می باشد، توسط فتحعلی شاه قاجار در کنار کاخ های زمان حکومت صفویان ساخته شده است و به عنوان یک قصر تابستانی برای استراحتگاه در نظر گرفته شده که 8 نفر از زنان محبوب شاه در آن جا می زیسته اند و اقامتگاه هر کدام از آن ها به طور جداگانه طراحی شده بود. به این نحو که 4 نفر از آن ها را در یک طبقه و 4 نفر دیگر را در طبقه ای دیگر جای داده است.

این کاخ زیبا دارای 26 متر عرض و حدود 30 متر طول می باشد که از سطح باغ دو متر بلند تر آن را ساخته اند و به وسیله 20 پله ای که بصورت پلکانی در هر دو طرف عمارت یعنی نماهای قسمت شرقی و غربی می توان وارد این کاخ پر عظمت شد. بعد از گذر از پلکان های نهانی با ایوانی رو به رو خواهید شد که دو ستون بلند و چوبی را در دل خود جای داده و با رابط هایی به تالار مرکزی متصل می شود. طاق تالار مرکزی را مانند یک نورگیر گنبدی شکل ساخته اند که از 8 پنجره تشکیل شده و نوردهی مناسبی را برای این سرسرا تامین کرده اند.

جهانگردان مشهور فرانسوی

در قسمت میانی این تالار حوضی را بنا نهاده اند که قطر آن حدود 30/3 سانتی متر است و دارای فواره های بسیار حیرت انگیزی می باشد. درهایی که برای این تالار در نظر گرفته شده است به اتاق هایی که برای پذیرایی از زنان در نظر گرفته اند راه پیدا می کند که این اتاق ها را هم به صورت یک 8 ضلعی ساخته اند. ایوان اصلی این عمارت در قسمت شمالی تالار قرار گرفته و آن را مانند 8 ضلعی که از دو ستون چوبی ساخته شده است طراحی نموده اند و وسط این ایوان می توانید حوضی را مشاهده نمایید که عرض آن 30/2 و طول آن 80/2 سانتی متر می باشد و این حوض هم از چند فواره بهره مند می باشد.

سقف ایوان اصلی تزئینات بی نظیری را دارا است و دیوارهای داخلی آن را با طلاکاری و نقاشی هایی به شکل گل های رنگارنگ و متنوع و پرندگان زینتی، آیینه کاری های منحصر به فرد و شیشه کاری مزین نموده اند. تمامی عمارت را بر روی یک زیر بنای بی نظیر ساخته اند که به عنوان پایه از آن استفاده شده و از سنگ های مرمریت تبریزی آن را ساخته اند.

به جرئت می توانم بگویم که اثری که نمای ظاهری و درونی این تالار بر روی انسان می گذارد بسیار زیبا و فرح بخش می باشد. محوطه اطراف کاخ هشت بهشت را در قسمت های خارجی آن از سنگ هایی سخت پوشش داده اند و در وسط آن سنگفرش هایی را قرار داده که مانند رودی آب های اضافی داخل حوضچه ها و همچنین آب های خراج از عمارت از آن عبور می کنند. از این رود کوچک که آب حوض ها از آن گذر می کند، به آب نماهای بزرگی خواهیم رسید که عرض آن ها 8 متر و طولشان حدود 50 متر می باشد و آب هایی که از جریان حوض ها خارج می شود به این آب نما ها می رسد، آب نماهای بی نظیر کاخ هشت بهشت را می توانید در مقابل دو ایوان آن مشاهده کنید.

محوطه اطراف کاخ توسط درخت های بلند قامت چنار محاصره شده است و باغچه های گل زینت حیرت انگیزی را به این محیط می بخشند. از گل های یاسمن و رز بیشترین استفاده را در این باغچه برده اند. خیابانی که درقسمت غربی کاخ قرار گرفته با یک سر در بزرگ به خیابان چهارباغ منتهی می شود و خیابان قسمت شمالی به کاخ چهلستون متصل خواهد شد، دیگر خیابان های که اطراف کاخ هشت بهشت قرار دارند به باغ های میوه اصفهان مربوط می شوند.

البته ناگفته نماند که مواردی که گفته شد تنها بخشی از سفرنامه های موجود از جهانگردانی می باشد که به شهر اصفهان سفر کرده اند و کاخ هشت بهشت را به زیبایی توصیف کرده اند. با تمام توصیف هایی که از کاخ هشت بهشت شده این عمارت به شکل امروزی در آمده است.

در پایان دوره حکومت قاجاریان کاخ هشت بهشت را اشخاص مختلفی مالک شدند و از اشیاهای زینتی و گران بهای عهد صفویان در آن چیزی به جای نمانده به نحوی که اکنون از آن همه زیبایی و شکوه و عظمت و آب نماهای زیبا هیچ گونه اثری پیدا نیست اما باز هم با وجود این ها زیبایی بی نظیر معماری صفوی بر روی این بنای باقی مانده به نحوی که ایران شناس معروف آندره گدار می گوید: عمارت هشت بهشت با دارا بودن یک تالار که از هر طرف باز می باشد و وجود چهار تالار کلاه فرنگی در چهار گوشه از باغ هنوز هم ترکیبی از معماری دوران صفویه را دارا است.

این عبارت بیان گر این هست که تزئینات منحصر به فرد کاخ هشت بهشت و قرار گرفتن آن در وسط باغ بعدها مورد تقلید و الهام بسیاری قرار گرفته که مورد توجه تمامی مسافران می باشد. تمامی گردشگران و توریست های خارجی به شهر اصفهان رفته اند و از کاخ هشت بهشت دیدن کرده اند و آن را به عنوان بهترین بنا در سراسر دنیا معرفی نموده اند. یکی از جهانگردان در مورد کاخ هشت بهشت می گوید که عمارت هشت بهشت از کاخ های مالک های اروپایی بسیار مجلل تر و بی نظیر تر است.

درون کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت در زمان حکومت قاجاریان و پادشاهی ناصر الدین شاه تحت تملک بانو عظمی مفتخر الدوله درآمد اما با شرط اینکه نمای ظاهری و درونی آن را تغییر ندهد تا زمانی که این شخص در قید حیات بود هیچ گونه تغییری در عمارت به وجود نیاورد، همچنین بنا و محیط اطراف آن را در خیابان چهار باغ نگهداری کرد. بعد از فوت بانو عظمی کاخ هشت بهشت تحت تملک وارثان آن درآمد تا زمانی که این باغ در دست آن ها بود تغییرات ظاهری و کلی را بر این باغ ایجاد نمودند و شکل آن را تغییر دادند، سرانجام در سال 1343 این عمارت به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد.

امروزه این باغ به پارکی تبدیل شده است که آن را در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسانده اند. بعضی از حوض های این باغ و کوشک ها و درختان، باغ تاریخی هشت بهشت را به یاد می آورند که متاسفانه در طی دوره های متمادی دستخوش تغییرات زیادی شده است، با وجود این تغییرات قسمت کوشک را که بنایی تاریخی می باشد برای بازدید گردشگران قرار داده اند. برای بازدید از این کاخ تاریخی با مراجعه به سایت های اینترنتی و یا مراجعه حضوری به دفاتر هواپیمایی می توانید با خرید بلیط هواپیما اصفهان به این شهر هنری سفر کنید و از جاذبه های تاریخی آن نهایت لذت را ببرید.

یکی از گردشگران خارجی در سفرنامه خود درباره شهر اصفهان و جاذبه های تاریخی آن این چنین می نویسد که: برای توصیف نمودن باغ های اطراف خیابان های اصفهان یکی از بی نظیر ترین آن ها را مد نظر قرار داده ام که به نوعی می توان گفت توصیف تالار آن می باشد، این تالار به تالار بهشت معروف می باشد. طول تالار هشت بهشت به اندازه 60 پا می باشد و معماری شگفت انگیز و گران بهایی دارد که آن را به شکل 8 ضلعی بنا نهاده اند همچنین ارتفاع آن حدود 30 یا 35 متر می باشد.

سقف های این عمارت را با موزائیک های خارق العاده ای به شکلی حیرت انگیز تزئین کرده اند، نکته ای که در این تالار مورد توجه من قرار گرفت این بود که تمامی این سقف ها را به شکلی هماهنگ تزئین کرده اند اما هیچ کدام از آن ها مانند دیگری نمی باشند، نه شکل ظاهری و نه تزئینات آن ها مانند هم نیستند به نحوی که هر طرف را نگاه کنی آراستگی متفاوت و تازه ای را مشاهده خواهی کرد. کاخ هشت بهشت اصفهان را می توان به جایی که بسیار تو در تو می باشد تشبیه کرد که به راحتی نمی توان راه خارج شدن خود را از آن پیدا کرد و پله های موجود در این تالار طراحی مخفی را دارا هستند.

سبک معماری بنای کاخ هشت بهشت از شیوه اصفهانی بهره برده است، شیوه اصفهانی آخرین نوع از سبک سنتی معماری ایرانی می باشد و دو دوره را شامل می شود که دوره اول آن به زمان حکومت قراقویونلوها بر می گردد. به بر تخت نشستن پادشاهان صفوی حکومتی در ایران به وجود آورد که بعد از حکومت ساسانیان این عظمت را به خود ندیده بود.

وجود مذهب شیعه و تشکیلاتی که برگرفته از آن بود دلیلی بر این شد که پادشاهان صفوی بر تمامی مردم کشور ایران مسلط شوند. حیات عقلی مذهب شیعه در این زمان به اوج خود رسید که این اوج گرفتن با تجمع نمودن دانشمندان شیعه در مرکز های آن زمان مخصوصا اصفهان باعث به وجود آمدن دوره جدید از فلسفه شیعیان و حکمت شد، همین امر باعث شد که 31 جلوه از این تمدن را در کشور ایران پایه گذاری کنند.

سبک معماری بنای کاخ هشت بهشت

حکومت صفوی با توجه به سنت های پیشینیان، سازماندهی، راه اندازی به وجود آوردن تاسیسات و تجهیزات را بر عهده داشت، به طور کلی این سیاست را از حکومت ساسانیان الگو برداری کردند. این گونه که قابل مشاهده است سلسله صفویان از تاریخ چند هزار ساله ایران جمع بندی را به وجود آورده که با اسم مکتب اصفهانی می توان از آن یاد کرد، در این جمع بندی ها زیرکانه، هنر، معماری و شهر سازی روزگاران قدیم را به نمایش گذاشتند و آن را با توجه به معماری مدرن آن زمان معرفی کرد.

از آثاری که هنوز هم در کل کشور ایران بارز است این می باشد که راه های عمود برهمی را ساخته اند که از کوهستان ها به داخل کویرها و نمکزار ها کشیده شده بود در طی این شبکه ها وسایل آسایش و رفاه مردم را فراهم کرده بودند، از دیگر آثار می توان به کاروانسراهای بزرگ و کاخ ها، باغ های خوش منظره و ساختن رباط ها اشاره کرد.

عمارت هشت بهشت در نزدیکی بازار هنر اصفهان و میدان نقش جهان قرار گرفته که شما هنگام بازدید از این جاذبه تاریخی می توانید با پیاده روی کوتاه از این منطقه ها هم دیدن نمایید. این تالار را با الهام از قصرهای قزوین و تبریز ساخته اند.

با توجه به اینکه کاخ هشت بهشت در خیابانی به اسم چهار باغ قرار دارد نحوه رسیدن به آن بسیار راحت می باشد چرا که از یک طرف به بازارچه هنری اصفهان و از طرفی دیگر به خیابان متاخری محدود می شود، در نتیجه بعد از چند دقیقه پیاده روی و لذت بردن از پل سی و سه پل می توانید کاخ هشت بهشت را ببینید. در نزدیکی های کاخ هشت بهشت می توان میدان نقش جهان، کاخ عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله و کاخ چهلستون را هم مشاهده نمود.

جاذبه های تاریخی بی نظیر دیگری را می توانید با رفتن به این منطقه مشاهده کنید که عبارت اند از:

کاخ چهلستون در فاصله ای 800 متری

یکی از بناهایی که از حکومت صفویان بر جای مانده کاخ چهلستون می باشد، در واقع می توان گفت این کاخ قسمتی از باغ بزرگ جهان نما می باشد که شاه عباس اول با ساختن یک کوشکی در وسط این باغ اولین کاخ چهل ستون را احداث کرد. باغ چهلستون دارای سه ورودی قدیمی است که با وارد شدن به این باغ می توانید استخری را رو به روی خود مشاهده کنید، محوطه باغ را به کاشتن درختانی در دو طرف باغ مزین کرده اند که راه ورود به سمت کاخ را به شما نشان خواهد داد.

باغ چهلستون را می توانید با شیب کمی مشاهده کنید که آب های آن را به سمت جوی ها هدایت خواهد کرد. آب این باغ در گذشته از ماده ای به اسم مدفن به دست می آمد اما در حال حاضر از یک چاه عمیق بهره می برد و درخت هایی مثل نارون، کاج، افرا، چنار و عرعر را می توانید در این باغ زیبا مشاهده کنید.

هتل عباسی در فاصله ای 300 متری

یکی از بزرگترین هتل های ایران و قدیمی ترین هتل های جهان که قدمتی حدود 300 ساله دارد به نام هتل شاه عباسی در شهر اصفهان قرار گرفته است. این هتل را در سال 1106 هجری قمری با دستور مستقیم شاه سلطان حسین صفوی احداث کرده اند و در سال 1351 بنای این هتل را به شیوه ای مدرن با امکانات رفاهی بی نظیر بازسازی کردند. قرار گرفتن این هتل در بافت تاریخی و مرکز شهر اصفهان دلیلی شده است که گردشگران به راحتی بتوانند از جاذبه های تاریخی این شهر دیدن نمایند.

در تمامی اتاق های این هتل می توانید شاهد تلویزیون، حمام با تمامی امکانات و … باشید. امکانات رفاهی بی نظیری را در هتل شاه عباسی قرار داده اند که از جمله آن ها اینترنت رایگان در سالن لابی و 2 استخر بزرگ برای مسافران می باشد. یک رستوران را هم در محوطه تاریخی هتل می توانید مشاهده کنید که به مراجعه کنندگان خود به خوبی خدماتی را ارائه می دهد.

جاذبه های تاریخی

میدان نقش جهان در فاصله ای 1 کیلومتری

 یکی از میدان هایی که در سال 1313 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید میدان نقش جهان می باشد که به شکل مستطیل آن را ساخته اند و از اولین اثرهایی بود که به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. میدان نقش جهان که بعد از انقلاب اسلامی به میدان امام تغییر نام پیدا کرد چهار اثر تاریخی را به هم ربط می دهد، از یک طرف به مسجد حاج شیخ لطف الله و از طرفی دیگر مسجد امام اصفهان، از یک سمت به کاخ عالی قاپو و از سمتی دیگر به بازار قیصریه اصفهان منتهی می شود.

این میدان را در زمان حکومت صفویان ساخته اند که طول آن 525 و عرض آن حدود 159 متر می باشد. گسترده بودن میدان نقش جهان از میدان سرخ یونسکو که یکی از بزرگترین و مشهور ترین میدان جهان بوده بسیار بیشتر می باشد و میدان نقش جهان جایی مناسب برای آیین ها و مراسم های مختلف بوده است که گاهی اوقات این مراسمات دولتی و گاهی به دست مردم اجرا شده. میدان نقش جهان را به جای میدانی که از زمان حکومت تیموریان بر جای مانده بود بنا نهاده اند.

در مورد وضعیت کنونی کاخ هشت بهشت باید بگوییم که تنها بنایی که از این باغ ایرانی باقی مانده کوشکی آن می باشد و سیستم های آب رسانی، دیوار های خیره کننده و باغچه های کم نظیر آن از بین رفته اند به طور کلی می توان گفت تمامی المان های اطراف کوشکی هشت بهشت از بین رفته اند و جای آن ها را پارکی را گرفته است ک به عنوان یکی از زیباترین بوستان های اصفهان از آن یاد می شود، اما باید بگوییم نوع پوشش گیاهی این پارک در کنار کوشکی هشت بهشت و تردد افراد زیاد در این منطقه باعث شده که این بنا نسبت به دیگر بناهای اطراف خود آسیب های جدی ببیند.

بازدید از کاخ هشت بهشت به دلیل ظرافت هایی که در این بنا مشاهده می شود و قرار گرفتن آن در وسط پارک هشت بهشت و تردد در آن جا باید برای مردم فرهنگ سازی شود. برخورد نمودن وسایل هایی مانند توپ، روشن کردن آتش برای کباب و دیگر کارها می تواند آسیب هایی را به این کاخ وارد کند که جبران ناپذیر می باشد. با وجود حفاظت هایی که به وسیله یگان های حفاظتی از باغ می شود اما باز هم به دلیل قرار گرفتن در وسط بوستان در معرض آسیب پذیری قرار گرفته است.

 بعد از معرفی قسمت های مختلف این کاخ نظریات تعدادی از گردشگران و توریست های خارجی را در مورد کاخ هشت بهشت برای شما قرار داده ایم:

گردشگری که از سوییس روانه شهر اصفهان شده است می گوید: می توانید نهایت آرامش را در کاخ هشت در بهشت بیابید. کاخ مزبور در پشت هتل عباسی واقع شده و محوطه ای بسیار بی نظیر برای پیاده روی می باشد. این باغ به دلیل دیدن خانواده های ایران سر زنده است، همچنین این کاخ اتفاقات گذشته خود را به نمایش گذاشته و می توانید از محیطی بسیار امن و آرامش بخش نهایت استفاده را ببرید.

توریستی دیگر از کشور بلژیک که در سال 1397 به ایران سفر کرده بود راهی شهر اصفهان می شود و نظر خود را در مورد کاخ هشت بهشت این گونه بیان می کند: نوع معماری، طراحی ساختمان و شکل هایی که برای این کاخ در نظر گرفته اند در نوع خود بسیار حیرت انگیز است. نکته ای که در این باغ نظر من را به خود جلب کرد نزدیک بودن آن به سرویس های بهداشتی می باشد که این مورد را در ایران به ندرت می توانید ببینید.

شرایط بازدید از کاخ هشت بهشت

شرایط بازدید از کاخ هشت بهشت

اگر قصد دارید به شهر تاریخی و پر از هنر اصفهان سفر نمایید می توانید بلیط هواپیما اصفهان را در سایت اینترنتی مستر بلیط تهیه نماید و راهی سفر شوید. کاخ هشت بهشت قصری بسیار زیبا و تاریخی در شهر اصفهان است که ما بین خیابان های چهار باغ و خیابان گلدسته ساخته شده، معماری این کاخ به نحوی می باشد که چشم هر بیننده ای را به روی هنر اصفهانی در زمان صفویان باز می کند.

اصفهان جاهای بسیار زیادی برای گشت و گذار دارد، عمارت های تاریخی، پل های متعدد، مسجد های تاریخی، سراهای تاریخی و … که هر توریستی با رفتن به این مناطق می تواند روحیه خستگی ناپذیری پیدا کند؛ اما با برنامه ریزی درست می توان لذت سفر را برای خود دو چندان کنید. ساعت بازدید از این کاخ که در پارکی به اسم هشت بهشت قرار دارد ولی امروزه نام آن را به شهید رجایی تغییر داده اند از 9 صبح تا 6 عصر می باشد ولی در ماه های مختلف این زمان تغییر پیدا می کند.

برای رزرو هتل می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اصفهان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

آدرس و نحوه دسترسی با مترو

کاخ تاریخی هشت بهشت که یکی از قصرهای آخرین پادشاه حکومت صوفیه می باشد در شهر اصفهان و سمت غربی خیابان چهار باغ قرار دارد. این تالار از سمت جنوب به بازارچه و از قسمت شرق به خیابان متاخری منتهی می گردد؛ یعنی شما تنها با 5 دقیقه پیاده روی از پل سی و سه پل می توانید خود را به هتل شاه عباسی برسانید که کاخ هشت بهشت در آن جا قرار گرفته است.

نحوه قرار گیری این کاخ به صورتی است که شما می توانید با انواع وسیله نقلیه به آن جا بروید. اگر می خواهید با استفاده از مترو به بازدید از کاخ هشت بهشت بروید باید به میدان امام حسین که بالاتر از پارک شهید رجایی قرار داد رفته در آن جا می توانید ایستگاه مترو را مشاهده کنید با استفاده از این ایستگاه به کاخ هشت در بهشت خواهید رسید.

آدرس: اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، عمارت هشت بهشت
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *