گنبد غفاریه

گنبد غفاریه؛ معرفی + راه های دسترسی

گنبد غفاریه کجاست؟ مراغه از شهرهای تاریخی ایران است که در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و به باغ شهر و مرکز نجوم شناسی ایران مشهور است.

این شهر از دوران قبل از اسلام آباد بوده و اما دوران رشد و شکوفائی آن به قرن های 12 تا 14 میلادی بر می گردد و پایتخت سلسله های متعددی همچون احمدیلیان و اتابکان آذربایجان بوده است.  این شهر مملو از آثار تاریخی است که هر کدام دارای جذابیت هائی برای دیداری به خصوصی هستند.

معروف ترین حاکمی که شهر مراغه را پایتخت خود قرار داد هلاکوخان بوده است. اوج آبادانی و شهرت مراغه به این دوران باز می گردد و اکثر آثار تاریخی به جای مانده در این شهر مربوط به همین زمان است. سالانه گردشگران زیادی برای دیدار از این آثار راهی این شهر می شوند. یکی از آثار تاریخی که از جذابیت های سفر به این شهر است گنبد غفاریه است که در ادامه مجله مستر بلیط به تشریح آن می پردازیم.

درباره گنبد غفاریه

معرفی گنبد غفاریه

 گنبد غفاریه در زمان ایلخانیان در قسمت شمال غربی شهر مراغه در کنار رودخانه صوفی چای توسط سلطان ابوسعید بهادرخان ساخته شده است. براساس روایتی گفته می شود که عارفی به نام نظام‌الدین احمد بن حسین‌الغفاری زمان بازگشت از سفر حج  و در زمان فرمانروایی «سلطان یعقوب بن حسن‌بیگ آق‌قویونلو» به این مکان که رسیده است و عمارتی در نزدیکی این بنا احداث و املاک و باغی جهت مصارف آن وقف نمود. به ‌همین جهت این عمارت و بناهای وابسته به آن و همچنین برج مزبور به‌نام وی به «غفاریه» معروف شده است.

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مراغه و برترین مقاصد گردشگری آن، مجموعه مقالات “مراغه” را مطالعه نمایید.

معماری بنای گنبد غفاریه

معماری بنای گنبد غفاریه

گنبد غفاریه متعلق به دورة ایلخانان و دارای تزیینات بسیار زیبا، به‌ویژه انواع هنر کاشی‌کاری مرسوم در این دوره است. برخی از عناصر معماری در گنبد غفاریه، ایرانی نیست و همین‌طور در ضلع جنوبی، شرقی و غربی بنا از نشانی به نام چوگان‌دار استفاده شده که در بنای دیگری در ایران مشاهده نشده است که این نشان به ‌نوعی هویت بنای غفاریه را مشخص می‌کند.

گنبد غفاریه که با الهام از گنبد سرخ مراغه ساخته شده است مانند دیگر بناهای گنبدی مراغه ساختمانی چهارگوش که بر روی صفه ای سنگی و دخمه‌ای ایجاد شده است.

در چهار قسمت بنا ستون‌های آجری با نقش لوزی به دیده می شود. ورودی گنبد در سمت شمال قرار دارد و در هر یک از ضلع های آن دو طاق ‌‎نما و یک حاشیه کتیبه ساخته شده‌است و تزیینات بنا شامل کاشی‌های رنگین سیاه و سفید و آبی آسمانی است.

سنگ ‌نبشته سردر آن نشان از این دارد که گنبد غفاریه در زمان سلطان ایلخانی ابوسعید بهادرخان (۷۱۶-۷۳۶ هجری قمری) بنا شده است. این بنا دارای یک گنبد دو پوش بوده که در طول زمان از بین رفته است.

برای سفر به شهر مراغه و بازدید از آثار تاریخی بی شمار آن می توانید بلیط قطار مراغه را به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه کنید و تجربه ای سریع، ارزان و امن را برای خود و همراهانتان به یادگار بگذارید.

دسترسی به گنبد غفاریه

راه های دسترسی به گنبد غفاریه

اگر تصمیم به دیدن این بنا دارید باید به خیابان شهید قدوسی مراجعه کنید. که هم می توانید از طریق وسایل حمل و نقل عمومی و هم خودرو شخصی به این مکان بروید. اگر تصمیم به استفاده از اتوبوس دارید باید در ایستگاه میدان پاسداران از اتوبوس پیاده شوید باقی مسیر را یا با تاکسی و یا پای پیاده بپیمائید. با تاکسی حدود 6 دقیقه در راه هستید و اگر پیاده به سمت گنبد حرکت کنید 20 دقیقه زمان می برد.

شرایط بازدید از گنبد غفاریه

برای بازدید از این بنا می توانید از صبح تا بعداز ظهر مراجعه کنید. لازم به ذکر است که موقع بازدید اجازه ورود به بنا را ندارید و تنها می توانید قسمت های بیرونی بنا را مشاهده کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل مراغه شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. ب ت چ فضول
    ب ت چ فضول
    8 آذر 1403 در 04:54

    واقعا دست نویسنده درد نکنه خیلی ممنون


      Notice: Undefined offset: 0 in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912

      Notice: Trying to get property 'comment_type' of non-object in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
    • فاطمه امیری
      فاطمه امیری
      12 آذر 1403 در 03:34

      سپاس از همراهی شما.

    • ب ت چ فضول
      ب ت چ فضول
      8 آذر 1403 در 04:55

      ❤❤❤❤