آیا تاکنون از تپه های باستانی گناوه بازدید کرده اید؟ تپه های باستانی به محل هایی اطلاق می شود که زمانی محل زندگی افرادی بودند که در این پهنه می زیستند و با گذشت زمان این مکان ها تخریب و به تلی خاک تبدیل شده اند و تپه هائی را به وجود آورده اند که در این دوره به آنها تپه های باستانی گفته می شود.
شهرهای مختلفی در ایران وجود دارد که به واسطه گذشته ای دور و دراز در آنها می توانید تعداد زیادی از این تپه های باستانی را مشاهده کنید. یکی از این شهرها گناوه است که تاریخ سکونت در این منطقه به هزاره های پیش از اسلام بر می گردد. در این بخش از مجله مستر بلیط به این موضوع می پردازیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی تپه های باستانی گناوه
این شهر مملو از تپه های باستانی است که در هزاره های پیش از اسلام شهرهایی فعال و پر جنب و جوش بوده اند. محققان با کاوش در این تپه ها به نشانه هایی از نوع زندگی در آنها پی برده اند و برگی از تایخ این منطقه را گشودند.
کشف آثاری همچون ظروف سفالی و ظروف سنگی و بسیاری دیگر از اثار تاریخی در این منطقه اسرار زندگی ساکنان قبلی را بر ما مشخص کرده است. این تپه ها هر کدام متعلق به دوره ای خاص هستند که مشخص می کند مردم در هر دوره ای در مکانی متفاوت سکونت داشتند.
تپه های باستانی مختلف
گناوه از تپه های مختلفی تشکیل شده است که در زیر به توضیحاتی درباره آنها می پردازیم.
تپه تل تل
این تپه در نزدیکی روستای شول، از توابع شهرستان سعدآباد، قرار دارد که فاصله آن از بندر گناوه 33 کیلومتر است. این روستا دارای سابقه تاریخی غنی است و مسجد جامع آن از جمله مراکز قدیمی در این مکان به شمار می رود. قدمت این تپه را به دوران های اولیه پس از اسلام تخمین زده اند. آثار یافت شده در این تپه مربوط به این دوران است و در سال 1381 به ثبت آثار ملی ایران در آمد.
تپه گوری
پیشینگی این تپه که به دوران ساسانیان و پس از اسلام بر می گردد و در سال 1381 به همراه دیگر تپه های باستانی شهرستان گناوه به ثبت آثار ملی رسیده است. تخمین زده می شود که این قسمتی از تاریخ این تپه مربوط به دوران پیش از اسلام و قسمتی دیگر مربوط به دوران پس از اسلام باشد.
تل چیتو
این تپه نیز از جمله تپه های باستانی شهرستان گناوه است که به دوران تاریخی پس از اسلام در ایران بر می گردد و مربوط به سال های اولیه ورود اسلام به کشور می شود. این تپه نیز در نزدیکی تپه تل تل و در روستای شول قرار دارد که همانطور که گفته شد در فاصله 33 کیلومتری از بندر گناوه قرار گرفته است. این اثر نیز مانند دیگر تپه های باستانی گناه در سال 1381 به ثبت ملی رسیده است.
تپه تل برافتو
قدمت این تپه نیز به دوران های پس از اسلام بر می گردد که در روستای چاه بردی قرار دارد و در فاصله 5 کیلومتری از بندر گناوه جای گرفته است. این روستا را می توان از مناطق تاریخی گناوه نیز به حساب آورد. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۵۰۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
تپه تل مهد حیدر
این تپه جزو قدیمی ترین مناطق مسکونی در این بخش است که به دوران ساسانیان و سال های اولیه ورود اسلام به ایران باز می گردد. این تپه نیز در نزدیکی روستای تل تل قرار گرفته است. روستای تل تل در فاصله 15 کیلومتری از بندر گناوه قرار دارد. این اثر در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۵۴۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
راه های دسترسی به تپه های باستانی گناوه
برای رفتن به تپه های باستانی باید به روستاهای اطراف شهرستان گناوه سفری داشته باشید. که در فاصله های مختلفی از این شهرستان قرار دارند. بهتر اتومبیل شخصی را برای این کار انتخاب کنید تا برای جا به جائی راحت تر باشید.
شرایط بازدید از تپه های باستانی گناوه
برای بازدید از این مکان ها شرایط خاصی وجود ندارد ولی توجه داشته باشید موقع بازدید آسیبی به محیط اطرافتان نزنید در ضمن لباس و کفش مناسب را نیز از یاد نبرید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید