روستای گرمه یکی از مکان های فوق العاده دیدنی خور و بیابانک است که در شرق استان اصفهان قرار داشته و به دلیل واقع بودن در کویر مرکزی ایران دارای آب و هوایی گرم و خشک است. این روستای باصفا از جاذبه های بی شماری برخوردار است و همین امر موجب شده تا هر ساله گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سوی خود جذب کند. جالب است بدانید که حتی ناصر خسرو نیز در سفرنامه معروف خود، از گرمه نام برده است. در صورتی که به کویر گردی علاقه دارید و مایل هستید از روستای زیبای گرمه نیز بازدید به عمل آورید، در ادامه این مقاله با مجله مستر بلیط همراه باشید تا به اطلاعات بیشتری در خصوص آن دست پیدا کنید.

تاریخچه روستای گرمه

روستای گردشگری گرمه دارای قدمت چندین هزار ساله است. یک چشمه زلال و گوارای آب معدنی در آن وجود دارد که به مدت هزاران سال است از قلب سخت کوه می جوشد و حیات را برای این سرزمین خشک به ارمغان آورده است. شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که مردم محلی این روستا به زبان پهلوی صحبت می کنند که در حقیقت اصیل ترین گویش ایرانیان است. البته این زبان در میان اهالی گرمه با نام «هسب» شناخته می شود. این روستای کهن ادیبان بسیاری را پرورده است که از میان آنها می توان به یغما جندقی، شاعر مشهور و همچنین سراینده شعر روباه و زاغ یعنی حبیب یغمایی اشاره نمود.

تاریخچه روستای گرمه

نقشه و معرفی بخش های مختلف

در اطراف روستای گرمه شهرستان خور و بیابانک، مزارع و بیابان های بسیاری وجود دارند که در هر بخشی از آن می توان کاروان های شتر را در حال مسیر پیمایی تماشا کرد. با هر وزش باد، شن های روان در هوا به رقص در می آیند و منظره ای رویایی را به تصویر می کشند. خانه های روستایی نیز که بر روی تپه های خاره ساخته شده اند و همگی به نخلستان مشرف هستند، از دیگر جاذبه های ساده اما دیدنی گرمه به شمار می رود. چشمه آب معدنی هزار ساله این روستا علاوه بر داشتن ماهی های زیبا، دارای خواص درمانی بوده است و می تواند دردهای پا، کمر و آرتروز را تا حد بسیاری تسکین دهد و به همین خاطر هر ساله افراد بی شماری برای استفاده از آن به سوی گرمه می آیند. همچنین در اطراف روستا کوهی فیل مانند به چشم می خورد که در دامنه آن، خاک سرخ رنگ موجود است. وجود خاک سرخ در این منطقه نیز بسیار مورد توجه مهندسان معدن قرار گرفته است. باستان شناسان در نزدیکی گرمه قلعه ای تاریخی کشف کرده اند که دارای چهار طبقه است و قدمت آن به دوره ساسانی باز می گردد. جالب است بدانید که در اطراف این روستا، غارهای متعددی وجود دارند که در برخی از آنها گنجینه های ارزشمندی پیدا شده است.

جاذبه های دیدنی روستای گرمه

روستای گرمه پر از شگفتی و همین امر سبب شده است تا به عنوان یک مقصد گردشگری عالی در میان مسافران شناخته شود. در ادامه به برخی از این جاذبه ها اشاره می کنیم.

نخلستان های گرمه

همانطور که به احتمال زیاد آگاه هستید، برای رسیدن خرما به حرارت بالایی نیاز است و از آنجا که کویرهای مرکزی ایران در فصل زمستان بسیار سرد می شوند. امکان کشت خرما را ندارند. با این وجود، زمستان های روستای گرمه چندان سرد نیستند و به همین علت می توان نخلستان های متعددی را در آن مشاهده کرد که خرمای مرغوبی نیز دارند. نکته جالب این است که در این روستا، نخل های خرما در کنار درختان زردآلو ثمر می دهند. در نتیجه نخلستان های گرمه فوق العاده سرسبز و دیدنی هستند.

قلعه ساسانی

قلعه ساسانی

در نزدیکی روستا قلعه تاریخی باشکوهی وجود دارد که در چهار طبقه بنا شده و متعلق به دوران ساسانی است. این قلعه در کنار سایر آثار کهن روستا نظیر مسجد و قبرستان کشته ها، توجه بسیاری از گردشگران و باستان شناسان را به سوی خود جلب کرده است.

اقامتگاه آتشونی

مهمانسرای آتشونی یا خانه مازیار، یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری روستای گرمه به شمار می رود که بنای آن دارای قدمت 300 ساله است. ماجرای تاسیس آتشونی به زمانی برمی گردد که فردی به نام مازیار آل داوود، از زندگی مدرن در تهران خسته می شود و تصمیم می گیرد به همراه خانواده اش به روستا باز گشته و خانه اجدادی را به مهمانسرایی گرم و صمیمی برای گردشگران تبدیل کند. این اقامتگاه دارای 7 اتاق با چیدمان سنتی است که احساس راحتی و آرامش را به مهمانان هدیه می کند و همچنین با طبخ غذاهای ایرانی لذیذ، خستگی سفر را از تن هر مسافری خارج می کند. نام زیبای مهمانسرای آتشونی، دارای ریشه پهلوی بوده و به معنای شب نشینی دور آتش است.

شرایط بازدید از روستای گرمه

شرایط بازدید از روستای گرمه

بهترین زمان سفر به روستای گرمه هنگام بهار، پاییز و زمستان است که هوا رو به خنکی رفته و بسیار دلپذیر می شود. همچنین در فواصل زمستان و بهار برکه ها پر از اردک و مرغابی می شود و در تپه های اطراف می توانید پرندگانی مانند کبک و تیهو را مشاهده کنید. به این ترتیب می توانید یک اقامت رویایی را در دل کویر تجربه کنید و خاطرات خوشی را برای خود رقم بزنید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

برای دسترسی به این روستای گردشگری راه های مختلفی وجود دارد. اگر قصد دارید با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی خود را به گرمه برسانید، می توانید با تهیه بلیطاتوبوس خور و بیابانک از مستر بلیط به آنجا رفته است و سپس مسیر کوتاهی را تا روستا طی کنید. به طور کلی دو راه برای رسیدن به گرمه وجود دارد. مسیر اول از شهر خور به طرف مهرنجان و یزد است که پس از طی کردن حدود 27 کیلومتر، به جاده فرعی نیشابور و گرمه خواهید رسید. در نهایت پس از 8 کیلومتر دیگر رانندگی در جاده، می توانید تابلوی نخلستان گرمه را مشاهده کنید. مسیر دوم از شهر خور به طرف یزد است. در این راه پس از طی مسافت 10 کیلومتر به یک جاده خاکی می رسید و بعد از حدود 15 کیلومتر به روستای گرمه وارد خواهید شد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *