یکی از شاخه های رو به رشد گردشگری، اکوتوریسم یا بومگردی است. اکوتوریسم براي اولین بار در سال 1983 توسط هکتور لاسکورن استفاده شد. این واژه، در شرح سفر به مناطق بکر طبیعی با هدف طبیعت گردی و با تأکید بر جنبه های آموزشی این گردش به کار رفت. بومگردی مفهوم جدیدی در گردشگری است که نخستین جرقهی آن به وسیلهی ایدهی همسازی دوباره با طبیعت واقعی شکل گرفت. از نظر جامعهی بوم گردی، گردشگری طبیعی، سفر مسئولانه نواحی طبیعت است که حفاظت محیط طبیعی و تقویت رفاه جامعهی محلی را به همراه دارد. برآورد شده است که بوم گردی تقریباً 27 درصد سفرهای بین المللی را در بر می گیرد و چنانچه به صورت مناسب مدیریت شود، می تواند به اشتغال محلی، فرصت های توسعهی بومی و حفظ محیط طبیعی منجر گردد. در این میان روستا ها که منبعی از جاذبه های طبیعی هستند را می توان یکی از مقاصد اصلی گردشگری طبیعی به شمار آورد. گردشگری روستایی بخشی از صنعت گردشگری است که هدف آن استفاده از منابع طبیعی، فرهنگی تاریخی و سایر منابع و خصوصیات سکونتگاه های روستایی برای توسعه محصول پیچیده گردشگری است. این گونه گردشگری، فرصتی برای ارزش قائل شدن برای چارچوب طبیعت، اسکان راحت و تجربه گردشگری شخصی است. ایران دارای روستاهای زیادی است که محل مناسبی برای گردش و تفریح به شمار می روند و یکی از آنها روستای گرکان در شهرستان آشتیان استان مرکزی محسوب می شود.
درباره روستای گرکان
شهرستان آشتیان در استان مرکزی قرار دارد و یکی از قدیمی ترین شهرستان های این استان به شمار می رود که در ناحیه کوهستانی واقع شده است. همین امر سبب وجود جاذبه های طبیعی متعدد در آن شده است. شهرستان آشتیان به سبب ارتفاع زیاد، دارای زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل است. این شهر از لحاظ توپوگرافی در دامنه ارتفاعات کوههای مرکزی واقع شده و از جنوب به دشت فراهان و کویر میقان منتهی میشود. یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان، که در این بخش از مجله مستر بلیط به آن می پردازیم، روستای گرکان نام دارد. این روستا در 5 کیلومتری شهر آشتیان واقع شده است و در جنوب شرقی شهر تفرش و شمال غربی شهر آشتیان قرار دارد. این روستا یکی از قدیمی ترین روستاهای این منطقه به شمار می رود که گفته می شود سابقه زندگی در آن به دوران ساسانی بر می گردد. در مورد وجه تسمیه این روستا گفته می شود که گر به معنی کوه و کان نیز به معنی معدن است و در کل معنای کوه معدن می دهد، که شاید دلیل آن وجود معدن نوعی سنگ مرمر سبز رنگ به همراه معدن زغال سنگ باشد. نکته ای که در مورد این روستا وجود دارد این است که این محل، زادگاه افراد مشهور بسیاری بوده است که استاد عبدالعظیم قریب، بنیانگذار ادبیات نوین فارسی، دکتر عبدالکریم قریب، پدر علم زمینشناسی ایران، دکتر محمد قریب، پدر طب کودکان ایران، بدرالزمان قریب و … برخی از آنها هستند. احتمال داده می شود که این روستا در زمان پیش از اسلام شهر بوده و وسعت بسیاری داشته است.
ساختار و جاذبه های گردشگری روستا
کوه نسبتاً بلندی به نام «کلاهه» به ارتفاع ۲۹۴۰ متر در شمال شرقی گرکان و در نزدیکی آن کوهی بنام میراب قرار دارد. آب روستا از چشمه سارهایی در نزدیکی آن تأمین می شود که تورک، گله گشگا و کیلان نام برخی از این چشمه ها است. این روستا از طبیعتی بی نظیر بر خودار است که آن را می توانی کی از مهم ترین جاذبه های این روستا دانست. علاوه بر طبیعت بکر روستا، جاذبه های تاریخی زیادی نیز در آن وجود دارد که مسافران زیادی را به این روستا می کشانند. برخی از این جاذبه ها مسجد جامع گرکان، آب انبار مستشار الملک، تکیه قدیمی (محل تعزیه و شبیه خوانی)، برج و منزل عبدالعظیم قریب، آتشکدههای گرکان، درهٔ پی امامان و … به شمار می روند. اگر تمایل دارید زمانی به این روستا سفر کنید و از جاذبه های آن دیدن کنید می توانید بلیط سفرتان را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید و خود را به این منطقه برسانید.
راه های دسترسی به روستا
برای رفتن به روستا باید در ابتدا به شهر آشتیان بروید و سپس از آنجا راهی روستا شوید. خرید بلیط اتوبوس آشتیان یکی از روش های سفر به این ناحیه به شمار می رود. فاصله این روستا تا شهر آشتیان رد حدود 5 کیلومتر می شود که مسیر کوتاه محسوب می شود و می توانید با وسایل نقلیه عمومی به این روستا بروید.
بازدید از روستای گرکان
برای دیدار از این وستا نیازی به پرداخت هزینه نیست و اگر تصمیم دارید شب را در این روستا بگذرانید می توانید از اقامتگاه های موجود در روستا استفاده کنید. بهترین زمان برای رفتن به این روستا فصل بهار و تابستان محسوب می شود. مدت زمانی را که نیاز است در روستا بمانید بنا به تمایل خودتان می توانید انتخاب کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید