امامزادگان یکی از جاذبه های گردشگری مذهبی در ایران به حساب می آیند که هر ساله افراد زیادی تنها به قصد زیارت این اماکن متبرکه راهی سفر می شوند. این واژه که در لغت به معنای فرزند بلافصل امام است، در اصطلاح و عرف ایرانیان، بر هر سید صحیح النسبی، کسی که نسبش به امام معصوم می رسد، که از شأنیت ویژه برخوردار باشد، اطلاق می شود. کاربرد این واژه در این معنا، مربوط به پیش از قرن ششم هجری قمری است. معماری مقابر امامزادگان از متنوع ترین و ماندگارترین گونه های معماری در ایران پس از مساجد است، که در زمره اماکن مقدس قرار دارد. ساخت این نوع بناها در ایران به خاطر گرایش های شیعی، نسبت به دیگر کشورهای اسلامی بیشتر مشهود است. برخی از این بناها همچنان باقی مانده اند به طوری که در لیست آثار ملی قرا گرفته اند. ولی برخی دیگر در گذر زمان دچار تخریب شده اند به همین دلیل در دوران معاصر بنایی جدید برای آنها ساخته شده است. البته چیزی که مهم است این است که این اماکن در بین مردم بسیار با ارزش و اعتبار هستند و هر ساله افراد زیادی جهت زیارت رهسپار این نواحی می شوند. یکی از این مراکز مقدس، آرامگاه امامزاده میرحسن اشکذر به شمار می رود که در شهرستان اشکذر در استان یزد واقع شده است.
درباره آرامگاه امامزاده میرحسن اشکذر
شهرستان اشکذر یکی از شهرستانهای استان یزد به شمار می رود و مرکز آن، شهر اشکذر است. این شهر از قدمتی بسیار بالا برخوردار است هر چند که در کتب و منابع متنی درباره آن نیست ولی وجود آثار تاریخی و باستانی بیان گر این موضوع است. قلعه تاریخی، آسیاب آبی، مسجد حاجی رجبعلی، مسجد ریگ مجومرد (رضوانشهر)، سلطان بندرآباد، باغ وزیر، خانه ندافزاده، حمام توده، حسینیه سفید و … برخی از آثار تاریخی به جای مانده در این شهر به شمار می روند. آرامگاه امامزاده میرحسن اشکذر یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان به شمار می رود که در روستای حاجی آباد آن واقع شده است. اگر می خواهید درباره این امامزاده بیشتر بدانید این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها مطالعه کنید. نسب ایشان را به امام موسی کاظم می رسانند و گفته می شود که بدین صورت است: «سید حسن بن سعد بن محمد بن اسماعیل بن محسن بن علی بن محمد بن ابی طالب بن عربشاه بن عیسی بن زید بن حسن بن احمد بن محمد ابی جعفر بن علی ابی الحسن بن عبیدالله بن احمد الشعرانی بن علی العریضی بن امام جعفرصادق (ع)». ایشان در سال 876 هجری قمری وفات پیدا کرده اند.
ساختار و معماری بنای آرامگاه
این آرامگاه بنایی وسیع با امکانات رفاهی کامل دارد که به سبک بناب بقعه امامزاده عقدا ساخته شده، بدین معنی که سه طرف ساختمان به وسیله دالانی محدود شده است. این بنا دارای گنبدی فیروزه ای است که برای ورود به بقعه باید چندین پله را بپیمایید تا به درب ورودی آن برسید. ضریح که در وسط بقعه قرار دارد به صورت مطلا است. در محوطه داخل امامزاده امکانات رفاهی کاملی وجود دارد که شامل سرویس بهداشتی، فروشگاه، وسایل بازی کودکان و … می شود. اگر دوست دارید زمانی به زیارت ایشان بروید می توانید بلیط سفر خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید و به این منطقه سفر کنید.
راه های دسترسی به آرامگاه امامزاده میرحسن
برای دیدار از این مکان باید اقدام به خرید بلیط اتوبوس کنید و راهی این ناحیه شوید. پس از اینکه به شهر اشکذر رسیدید می توانید با وسایل نقلیه عمومی به روستای حاجی آباد، که در 19 کیلومتری اشکذر قرار دارد، بروید. اگر با خودرو شخصی سفر می کنید باید در جاده اشکذر – حاجی آباد قرار بگیرید و به این روستا بروید.
بازدید از آرامگاه امامزاده میرحسن اشکذر
زیارت از این بقعه نورانی در همه روزهای هفته امکان پذیر است و می توانید در هر زمانی تمایل داشتید این کار را انجام دهید. اگر دوست دارید که با این امامزاده خلوت کنید بهتر است در روزهایی که مراسم خاصی وجود دارد به اینجا نروید زیرا در ایام بسیار شلوغ می شود. در ضمن پس از زیارت می توانید از روستا نیز دیدن کنید و زمانی را در آرامش و سکوت آن به سر ببرید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید