افراد بنا به دلایلی مختلفی به سفر می روند، یکی از آن دلایل زیارت محسوب می شود. زیارت، نه تنها سفری خارجی، بلکه مسافرتی درونی و معنوی به شمار می رود، در نتیجه، معنویت در زیارت، همواره اهمیت داشته است. زیرا جست و جو برای معنا و تمایل به رشد شخصی به جای تعلقات مادی، بسیار پر اهمیت است. هر قدر جامعه ای از لحاظ مادی ثروتمندتر باشد، افراد در آن، بیشتر می توانند به موضوع های غیرمادی و معنوی توجه کنند.در کل، به سفری که به قصد زیارت از اماکن مذهبی انجام می شود، گردشگری مذهبی می گویند که یکی از قدیمی ترین شکل های سفر به شمار می آید. گردشگری مذهبی به لحاظ معنوی، هدفمند است و به دلایلی چون انجام زیارت به عنوان یک عمل عبادی، ابراز قدردانی، اقرار به گناه و ادای نذر، دستیابی به رستگاری معنوی و اجتماعی، برقراری جشن و بزرگ داشت رویدادهای مذهبی خاص و ارتباط با هم کیشان صورت می گیرد. در ایران با توجه به اهمیت دین، مراکز مذهبی زیادی وجود دارد که یکی از آنها امامزادگان محسوب می شوند. بقعه امامزاده اسحاق خرامه نیز از همین نوع زیارتگاه ها به شمار می رود که سالانه افراد زیادی برای زیارت به آنجا می روند.
معرفی بقعه امامزاده اسحاق خرامه
در این بخش از مجله مستر بلیط به دنبال یکی از جاذبه های مذهبی شهرستان خرامه رفته ایم، تا شما را با آن بیشتر آشنا کنیم. شهرستان خرامه یکی از شهرستان های استان فارس به شمار می رود که با توجه به قدمتی که دارد سالانه افراد زیادی برای سفر آنجا را انتخاب می کنند. این شهرستان از شمال با ارسنجان، از شرق با بختگان، از شمال غربی با مرودشت و زرقان، از غرب با شیراز، از جنوب با سروستان و از جنوب شرقی با استهبان و فسا همسایه است. این شهر با توجه به قدمتی که دارد جاذبه های متنوعی را در خود جای داده است که یکی از آنها بقعه امامزاده اسحاق خرامه به حساب می آید. گفته می شود که امامزاده اسحاق ابن جعفر ابن محمد ابیالجور ابن حسین الطواف ابن محمد دیباج بن جعفر الصادق(ع)، یکی از امامزادگان واجب التعظیم به شمار می رود، که در زمان ولایتعهدی امام رضا(ع) به ایران آمد و جدش، حسین الطواف نیز در شهر قم مدفون است. بر اساس روایاتی که از گذشتگان رسیده، در مسیر رسیدن به خراسان بوده است که شهر خرامه می رسد و در زیر درخت،ی که امروزه شهرت دارد و در محلهی «بنک» واقع شده و آب روانی نیز در زیر آن جاری است، از خستگی راه مشغول به استراحت می گردد و فردی به نام ربیع ابن حنف مشاهده می کند و متوجه می شود که سیدی در حالی که ملبس به عمامه و عبا در حال استراحت بوده از دنیا رفته است پس به مردم اطلاع می دهد و مردم جنازه آن حضرت را در تپه ای، که مجاور محلهی بنک قرار داشت، دفن می کند.
معماری بقعه امامزاده اسحاق
در محوطه بقعه این امامزاده، بنایی با پلان مستطیل دیده می شود که گنبدی فیروزه ای بر روی آن خود نمایی می کند. در گذشته در این محل بنایی وجود داشت که به مرور زمان خراب شد و امروزه بنایی جدید به جای آن ساخته اند. این بنا از بخش های مختلفی مثل ایوان، رواق، حرم، گنبد و صحن تشکیل شده است. اصل حرم در مرکز بنا قرار گرفته است و شامل اتاقی به ابعاد 10×10 متر می شود، که از چند جهت دری به داخل آن راه دارد. مقبره در داخل ضریحی طلایی قرار دارد که در زیر گنبد واقع شده است. در داخل بنا می توان شاهد آیینه کاری های زیبایی بود که روحانیت خاصی به محیط داده است. کتیبه ای دور ضریح وجود دارد که شامل هشت بیت شعر می شود و در بین هر بیت اسم یکی از امامان حک شده، قصیده بلندی در مدح امامزاده اسحاق از سوی حاج ولی قاسم زاده به خط خوش خطاطی و بر دیوار غربی قسمت خواهران نصب شده است. اطراف امامزاده، قبرستان شهر وجود دارد و درختان متعددی در آن کاشته شده است.
راه های دسترسی به بقعه امامزاده اسحاق
برای اینکه به زیارت امامزاده بروید باید به شهرستان خرامه سفر کنید. برای این سفر می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و با خرید بلیط اتوبوس خود را به آنجا برسانید. پس از رسیدن به شهر باید به مرکز شهر خرامه بروید. با هر وسیله نقلیه ای می توانید به این محوطه بروید.
بازدید از بقعه امامزاده اسحاق خرامه
برای زیارت می توانید در هر روز و زمانی به این محل مراجعه کنید و شرایط خاصی برای اینکار وجود ندارد. اگر دوست دارید که در زمان خلوتی به اینجا بروید، بهتر است در وسط هفته و در روزهایی به این محل بروید که مناسبت خاصی نباشد.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید