ردپای دایناسورها در زرند اشاره به دو اثر فسیل یافت شده در این منطقه دارد. یکی از آنها تخته سنگی است که در روستای «دشت خاک» که حدود ۱۹۰ میلیون سال قدمت دارد و جای پای ۱۴ تا ۱۵ دایناسور بر روی آن دیده میشود. و دیگری بخشی از رد پای یک دایناسور که حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک میزیسته و در روستای «ده علیرضا» کشف شده است. وجود چنین پدیده هایی در شهر زرند از توابع استان کرمان باعث جذب گردشگران بسیاری به این منطقه شده است. اگر به شناخت آثار تاریخی طبیعی و فسیل ها علاقه مند هستید، در ادامه با مجله مستر بلیط همراه باشید.
تختهسنگ روستای دشت خاک
این تخته سنگ به طور اتفاقی توسط فردی در دشتهای اطراف روستای «دشت خاک» در زرند پیدا شد. از این تخته سنگ تاریخی به عنوان سنگ دیواره یک حوض استفاده می شده است که پس از بررسی دهیاری روستا و اطلاع به سازمان زمین شناسی، ارزش تاریخی و علمی این تخته سنگ توسط کارشناسان تایید و سپس به سازمان زمینشناسی کرمان منتقل میشود. این تخته سنگ حدود ۱۹۰ میلیون سال قدمت دارد و جای پای ۱۴ تا ۱۵ دایناسور بر روی آن دیده میشود. ابعاد این تخته سنگ معادل ۵۰ سانتی متر در ۸۰ سانتی متر است. دلیل ارزش بالای این تخته سنگ وجود رد پای چند بچه دایناسور بر روی آن است که یکی از کمیاب ترین نمونه های کشف شده در کل دنیا است. به نظر می رسد این رد پا ها متعلق به یک دایناسور مادر، از نوع دایناسور گوشتخوار متعلق به 190 تا 200 میلیون سال پیش، و بچه هایش باشد.
ردپای دایناسور در روستای ده علیرضا
در عملیات کشف آثار دایناسورها در اواخر تابستان ۱۳۸۱، تیم مشترک ایران و برزیل در «دره نیزار»، واقع در روستای «ده علیرضا» در شمال شهر زرند در استان کرمان، موفق به شناسایی آثار اسکلت دایناسوری شامل یک دندان دایناسور گوشتخوار تروپود در روستاهای اطراف زرند شدند. در کاوش های اخیر نیز رد پای یک دایناسور گیاهخوار که به صورت مایل و بر روی یک دیواره شیبدار قرار گرفته است در این منطقه کشف شد. اما در حال حاضر، متاسفانه بخشی از رد پای این دایناسور که حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک میزیسته، به دلیل بیتوجهی از بین رفته است. از گذشته استان کرمان، با توجه به شناسایی آثار فسیلی متعلق به دورههای مختلف، به نام «بهشت فسیل شناسی کشور» شناخته میشود. در سالهای اخیر، فسیلهای بسیاری شامل فسیل حیوانات هم عصر با دایناسورها، تخم دایناسورها، تنه درخت از دوران ژوراسیک، فسیل کامل یک ماهی از دوران کامبرین، هزاران فسیل بیمهرگان و سختپوستان و گیاهان در این استان کشف شده است که اکثر آنها در موزه تاریخ طبیعی کرمان نگهداری می شوند. همچنین رد پای حیوانات مختلف بر روی رسوبات دوران های گذشته زمین شناسی به ویژه دوران مزوزوئیک در مناطق مختلف استان کرمان دیده شده است. این کشفها مشخص کردهاند که دایناسور های گیاهخوار و گوشتخوار به طور همزمان در ایران ساکن بودهاند. اگر قصد سفر به استان کرمان را دارید و به زمین شناسی نیز علاقه مند هستید، بازدید از شهر زرند را حتما در برنامه سفر خود بگنجانید.
راه های دسترسی به ردپای دایناسورها در زرند
اگر می خواهید از این دو اثر شگفت انگیز دیدن کنید باید به شهرستان زرند سفر کنید و خود را به این دو روستا سفر کنید تا بتوانید از آنها دیدن کنید. برای سفر به شهر زرند می توانید از اتوبوس استفاده کنید و خرید بلیط اتوبوس را به صورت آنلاین از مستر بلیط انجام دهید، تا از مزایای این نوع خرید بهره مند شوید.
بازدید از ردپای دایناسورها در زرند
برای دیدن این بنا بهتر است در طول روز اقدام کنید تا به طور کامل بتوانید قسمت های مختلف آن را تماشا کنید. در زمان بازدید از آنها می توانید زمانی را نیز در روستا به دور از هرگونه هیاهو استرس بگذرانید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید