عوارض خروج از کشور

جزئیات و مبلغ عوارض خروج از کشور 1403+ نحوه پرداخت

اگر قصد سفر کاری و تجاری یا تفریحی به خارج از کشور را دارید؛ قطعا نام عوارض خروج از کشور را شنیده‌اید؛ آیا می‌دانید عوارض خروج چه قدر است؟ آیا از مهلت پرداخت عوارض خروج از ایران اطلاعاتی دارید؟ یا از زمان اعتبار عوارض آگاهی دارید؟ اگر به دنبال پاسخ چنین سوالاتی هستید تا انتهای این مطلب با ما در مِستربلیط همراه باشید.

عوارض خروج از کشور چیست؟

همانطور که اشاره شد عوارض خروج از کشور یک مبلغ مشخصی است که مسافر برای خروج از ایران باید به دولت پرداخت کند. پرداخت مبلغ عوارض خروج از ایران برای هر نوع سفر خارجی از قبیل زمینی، هوایی و دریایی برای هر مسافری الزامی است. به این صورت که دولت برای کودکان زیر دو سال هم عوارض خروج دریافت می‌کند.

مبلغ عوارض خروج از کشور هر ساله تغییر می‌کند و مبلغ مشخصی ندارد. به همین علت قبل از خرید بلیط هواپیما حتما از قوانین و مبلغ عوارض آگاهی کامل پیدا کنید تا سفری سرشار از آرامش را تجربه کنید. در ادامه به اتفاق یکدیگر از مبلغ عوارض خروج از ایران در سال 1403 آگاهی کسب می‌کنیم.

مبلغ عوارض خروج از کشور

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1403

مبلغ عوارض خروج از سرزمین در سال 1403 طبق مصوبه دولت تعیین شده است. مبلغ عوارض هر سال تغییر می‌کند. در حال حاضر عوارض خروج در مقایسه با سال گذشته برای سفر اول حدود 30 درصد افزایش داشته است. به علاوه برای سفر دوم 50 درصد و برای سفر سوم و چهارم و بیشتر حدود 100 درصد بیشتر شده است.

در جدول زیر محاسبه نرخ عوارض خروج از ایران را در قالب یک جدول مشاهده می‌کنیم:

نوع مسافر سفر اول سفر دوم سفر سوم نوع مرز
عادی 5.200.000 ریال 7.800.000 ریال 10.400.000 ریال هوایی، زمینی و دریایی
حج 1.720.000 ریال 1.720.000 ریال 1.720.000 ریال هوایی، زمینی و دریایی
زائرین عتبات 450.000ریال
150.000ریال
450.000ریال
150.000ریال
450.000ریال
150.000ریال
مرز هوایی
مرز زمینی و دریایی
مرزنشینان 750.000ریال
250.000ریال
6.000.000ریال
6.000.000ریال
8.000.000ریال
8.000.000ریال
مرز هوایی
مرز زمینی و دریایی
ورزشکاران 2.640.000 ریال 2.640.000 ریال 2.640.000 ریال هوایی، زمینی و دریایی

در نهایت ناگفته نماند که مبلغ عوارض خروج از ایران در خرداد ماه سال 1403 نسبت به سال گذشته تغییر کرده؛ اما در حال حاضر تغییرات مبلغ در سامانه‌های پرداخت الکترونیکی کشور لحاظ نشده است.

مراحل و نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور

نحوه پرداخت عوارض خروج از ایران از طریق چندین روش امکان پذیر است که می‌توانید از بین آن‌ها یکی را انتخاب کنید. معمولا پرداخت عوارض از طریقسامانه اینترنتی سداد جزو آسان‌ترین روش‌های پرداخت عوارض محسوب می‌شود. حال در ادامه بیایید تا با مراحل دیگر پرداخت عوارض خروج از ایران آشنا شویم.

1- پرداخت عوارض توسط سامانه سازمان امور مالیاتی

قبل از سفر تنها کافیست وارد سایت اینترنتی سامانه سازمان امور مالیاتی شوید. سپس اطلاعات مورد نیاز را وارد سامانه کرده و پرداخت عوارض خروج از ایران را به راحتی و در کمترین زمان انجام دهید.

2- پرداخت عوارض خروج توسط شعب بانک ملی ایران

اگر تمایل به پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور را ندارید؛ تنها کافیست به شعب مرزی بانک ملی ایران مراجعه کنید. پرداخت از طریق شعب بانک ملی ایران جزو آسان‌ترین روش‌های پرداخت عوارض خروج از ایران محسوب می‌شود.

3- پرداخت عوارض خروج توسط دستگاه ATM در فرودگاه‌ها

با مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز غیرنقدی در فرودگاه‌ها به راحتی می‌توانید پرداخت عوارض خروج از ایران را انجام دهید؛ اما حتما چندین ساعت قبل از شروع سفر به فرودگاه مراجعه کرده تا مراحل پرداخت عوارض را بدون دغدغه و در آرامش خاطر انجام دهید.

4- پرداخت عوارض خروج توسط اپلیکیشن‌های مختلف

در حال حاضر از طریق اپلیکیشن‌های مختلف مثل ایوا، پیام رسان بله و قبضینو به راحتی می‌توانید پرداخت عوارض خروج از ایران را انجام دهید. این اپلیکیشن‌ها را می‌توانید از طریق برنامه بازار به راحتی پیدا کرده و از طریق آن‌ها پرداخت عوارض خروج از کشور را انجام دهید.

مدارک عوارض خروج از کشور

مدارک لازم برای عوارض خروج از کشور

قبل از پرداخت عوارض خروج از ایران حتما مدارک لازم را تهیه کنید تا در کمترین زمان مراحل پرداخت عوارض را انجام دهید. مدارک لازم برای عوارض خروج شامل کارت بانکی عضو سامانه شتاب و مشخصات فرد متقاضی می‌شود. در نهایت هنگام خروج از ایران حتما رسید پرداخت عوارض خروج را به همراه داشته باشید.

مهلت پرداخت عوارض خروج از کشور

معمولا مهلت پرداخت عوارض خروج از ایران حدود 30 دقیقه قبل از سفر است؛ اما پیشنهاد می‌شود پرداخت عوارض را به روزهای پایانی یا روز سفر موکول نکنید. چرا که ممکن است مشکلاتی برای‌تان پیش بیاید. به همین علت حتما یک هفته مانده به سفرتان پرداخت عوارض را انجام دهید تا با خیالی آسوده سفر کنید.

به علاوه اگر به دنبال استعلام پرداخت عوارض خروج از ایران هستید؛ حتما به سامانه اینترنتی سداد مراجعه کرده و با وارد کردن مشخصات خود وضعیت پرداخت را پیگیری کنید.

زمان اعتبار عوارض خروج

خوب است بدانید که بعد از پرداخت عوارض خروج از ایران تنها تا پایان همان سال مهلت استفاده از رسید پرداخت عوارض خروج را دارید. به همین علت اگر موفق به سفر خارجی در تاریخ مد نظرتان نشدید، جای نگرانی وجود ندارد. شما می‌توانید تا یک سال بعد از پرداخت عوارض خروج به سایت مِستربلیط مراجعه کنید و با خرید بلیط و رزرو هتل در مقصد مورد نظرتان سفر خوشی را برای خود رقم بزنید.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج معاف هستند؟

طبق مصوبه دولت پرداخت عوارض خروج از کشور برای همه افراد الزامی است؛ اما در این بین برخی از افراد هستند که از پرداخت عوارض خروج معاف هستند. اکنون بیایید تا نگاهی به افراد معاف از پرداخت عوارض خروج از ایران بیندازیم:

  • افراد خدمه سفر
  • دانشجویان
  • بیماران و جانبازان
  • زائرین کربلا

در نهایت ناگفته نماند افراد دارای گذرنامه سیاسی و ویزای کار لازم نیست عوارض خروج از ایران را پرداخت کنند و جزو افراد معاف از پرداخت محسوب می‌شوند.

تخفیف عوارض خروج از کشور

تخفیف‌های عوارض خروج از کشور در سال 1403

با نرخ عوارض خروج از کشور در ابتدای همین مطلب آشنا شدیم؛ اما در این بین برخی از افراد همچون ورزشکاران، مرزنشینان و مسافران زیارتی شامل تخفیف‌های عوارض خروج از ایران می‌شوند.

افراد ساکن روستاهای مرزی کشور در طول سال برای خروج از کشور کافیست تنها یک بار اقدام به پرداخت عوارض کنند. به عنوان مثال اگر دوبار قصد خروج از کشور را دارند، تنها برای یک سفر اقدام به پرداخت عوارض خروج از کشور می‌کنند. به علاوه افرادی که قصد سفر زیارتی و عتبات را دارند شامل تخفیف برای پرداخت عوارض خروج می‌شوند.

همانطور که در ابتدای متن هم اشاره شد ورزشکاران تیم ملی شامل تخفیف پرداخت عوارض خروج از ایران شده و تنها مبلغ 264 هزار تومان پرداخت می‌کنند.

در این مطلب با مراحل پرداخت عوارض خروج از کشور و نرخ پرداخت آشنا شدیم. حال اگر شما تجربه سفر خارجی و پرداخت عوارض خروج از ایران را داشته‌اید؛ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و همراهان سایت مِستربلیط در میان بگذارید.

بیشتر بخوانید:  جا ماندن از پرواز و کارهایی که باید بعد آن انجام دهید!

سوالات متداول

بهترین زمان پرداخت عوارض خروج از کشور چه زمانی است؟

معمولا زمان پرداخت عوارض خروج از ایران 30 دقیقه قبل از شروع سفر است؛ اما با این حال توصیه می‌شود زمان پرداخت را به روز سفر و دقایق پایانی سفر موکول نکنید.

آیا استرداد مبلغ عوارض خروج امکان پذیر است؟

استرداد مبلغ عوارض خروج از کشور در هر زمانی امکان پذیر است. برای این کار تنها کافیست به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید.

عوارض خروج از ایران برای کودکان چه شرایطی دارد؟

نرخ عوارض خروج از ایران برای کودکان و بزرگسالان هیچ‌گونه تفاوتی ندارد و برای کودکان هم باید پرداخت عوارض خروج صورت گیرد.

بهترین و سریع‌ترین روش پرداخت عوارض خروج از ایران کدام است؟

بهترین و سریع‌ترین روش پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سامانه اینترنتی سداد و دستگاه‌های خودپرداز غیرنقدی در فرودگاه‌ها است.

آیا برای همه مقاصد خارجی باید عوارض خروج پرداخت کرد؟

برای همه مقاصد خارجی پرداخت عوارض خروج از کشور الزامی است؛ اما در این میان برخی از افراد همچون ورزشکاران و زائرین کربلا شامل تخفیف پرداخت عوارض خروج از ایران می‌شوند.

 

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *