غار چهل خانه

غار چهل خانه؛ تاریخچه + راه های دسترسی

غار چهل خانه کجاست؟ استان بوشهر یکی از استان های جنوبی کشور است که دارای قدمتی دیرینه می باشد. مرکز این استان بندر بوشهر و به دلیل نیروگاه هسته ای که در آن وجود دارد به پایتخت انرژی ایران شهرت یافته است.

از این رو دارای جایگاه و اهمیت اقتصادی بسیار ویژه ای است. بندر بوشهر یکی از مهم ترین مناطق گردشگری ایران به ویژه در فصول سرد سال است که در این منطقه جاذبه های گردشگری و طبیعی بسیاری وجود دارد.

از جمله این جاذبه ها می توان به غار چهل خانه اشاره نمود که جز مهم ترین جاذبه های دیدنی بوشهر محسوب می شود. اگر می خواهید با غار چهل خانه بیشتر آشنا شوید تا پایان با مجله مستر بلیط همراه باشید.

تاریخچه غار چهل خانه

غار چهل خانه از جمله غارهای استان بوشهر است که در شهرستان دشتستان و در 7 کیلومتری شهر سعد آباد واقع شده است. این غار به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد مورد توجه گردشگران بسیاری قرار گرفته است.

غار چهل خانه در ارتفاعات و بلندی کوهی که بر روی رودخانه شاپور اشراف دارد قرار گرفته و به دلیل اتاق های حجاری شده ای که دارد بسیار زیبا است. مجموعه اتاق هایی که در داخل غار چهل خانه وجود دارد ابعاد مختلفی دارند و دارای اندازه های یکسانی نیستند.

تاریخچه

غار چهل خانه به دلیل داشتن اتاق های حجاری شده دارای شباهت بسیاری به غارهای صخره ای است. بررسی هایی که محققان و باستان شناسان بر روی این غارها انجام داده اند، نشان می دهد که قدمت آن ها به دوره ساسانی ها و مادها باز می گردد. عده ای از مورخان معتقد هستند که دلیل نام گذاری این غارها به چهل خانه این است که در گذشته محل زندگی مرتاضان و زاهدان بوده است.

اما برخی از مورخان بر این باوراند که چون این محل در قدیم چهل خانه یا دخمه وجود داشته به چهل خانه شهرت یافته است. اتاق های متعددی که در این غار وجود دارد همگی دارای طاقچه و آبراهه اند که شکل های مختلفی دارند.

بخش ورودی دخمه ها نیز ذوزنقه ای شکل است اما با توجه به اینکه جنس سنگ کوه دارای مقاومت چندانی نیست به مرور زمان و در اثر فرسایش و سایر عوامل طبیعی تعدادی از آن ها از بین رفته اند.

در حال حاضر فقط 23 اتاق و دخمه سالم از 40 اتاق موجود و در غار باقی مانده است، این اتاق ها به نحوی هستند از داخل به یکدیگر راه دارند و متصل اند. تحقیقاتی که بر روی این غار صورت گرفته نشان می دهد که در گذشته کاربردهای مختلفی داشته است.

برخی معتقدند که غار چهل خانه در گذشته برای نگهداری زندانیان سیاسی مورد استفاده قرار می گرفته و عهده ای بر این باوراند  که غار مدتی آسایشگاه بوده است. البته روایات دیگری نیز در مورد کاربرد غار چهل خانه وجود دارد که می گویند غارمرکز ادیان بوداگری بوده، هر چند که احتمال آن کم است.

همچنین باستان شناسان معروفی مانند احسان یغمایی  می گویند که زرتشتیان چون عناصر چهارگانه آب و خاک، آتش و باد را مقدس می دانستند اجساد خود را در خاک دفن نمی کردند و از این غار برای دفن مردگان خود استفاده می کردند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

ساختار و ویژگی های خاص این غار و 40 اتاقی که در آن وجود داشته موجب شده که این غار جزء برترین جاذبه های طبیعی و تاریخی شهرستان دشتستان قرار گیرد و سالانه گردشگران بسیاری به بازدید از این مجموعه بیایند.

اگر به بازدید از این غار بروید در قسمت بالای سر در بیرونی غارجای کتیبه سنگی چهار گوشی را مشاهده خواهید کرد و بر روی دیواره های اتاق ها نیز آثاری از تیشه حجاری می بینید که به منظور تزیین غار از آن استفاده کرده اند. راه روهایی در غار وجود دارد که می توانید از طریق آن ها به بازدید از تمامی اتاق های غار بروید.

علاوه بر این اگر بخواهید به آب رودخانه دسترسی داشته باشید می توانید از پلکان های سنگی که ایجاد شده استفاده نمایید. به شما پیشنهاد می کنیم که اگر بلیط اتوبوس دشتستان را تهیه کردید و قصد سفر به این منطقه را داشتید حتما از غار بازدید نمایید.

شرایط بازدید

برای بازدید از این غار به زمانی حدود یک الی دو ساعت نیاز خواهید داشت و می توانید در تمای روزهای سال  بدون محدودیت زمانی به بازدید از این غار زیبا بروید. لازم به ذکر است که جهت بازدید از غار نیازی نیست که هیچ گونه هزینه ای بپردازید.

راه های دسترسی به غار چهل خانه

این غار در استان بوشهر، شهرستان دشتستان ، 27 کیلومتری برازجان، 7 کیلومتری شهر سعد آباد، روستای زیراه واقع شده است و برای دسترسی به آن می توان از خودرو شخصی و یا تاکسی های برون شهری استفاده نمایید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل بوشهر شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید