موزه ها همواره از خاص ترین مکان هایی هستند که می توان برای گذراندن وقت و ماجراجویی انتخاب شان کرد، به خصوص اگر از دسته افرادی باشید که عاشق تاریخ و آثار قدیمی اند. بهتر است بدانید که موزه ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هرکدام بخشی از تاریخ را به ما نشان می دهد، در این میان از جذاب ترین آن ها، موزه های دیرینه شناسی هستند که حسابی توجه تان را جلب خواهند کرد. موزه های دیرینه شناسی به فسیل ها و سنگواره ها اختصاص دارند و حاصل رسوب برداری هستند که به مطالعه آثار باقی مانده از موجودات زنده می پردازند و آن ها را در معرض نمایش می گذارند. موزه دیرینه شناسی کامبرین یکی از با ارزش ترین موزه های ایران است که در استان یزد واقع شده است و دیدنش خالی از لطف نیست. جالب است بدانید که این موزه تنها موزه دیرینه شناسی در کشور ماست که افتتاح شده و همین امر کافی است تا اهمیت و ارزش موزه کامبرین و آثارش را به خوبی درک کنید. اگر شما هم در مورد این موزه کنجکاو شده اید و می خواهید مقصد سفر بعدی تان را با ماجراجویی در موزه ها همراه کنید، با مجله مستر بلیط همراه باشید تا موزه کامبرین را به شما معرفی کنیم.
درباره موزه کامبرین
نام موزه کامبرین در واقع از نام دوره ای خاص در زمین شناسی گرفته شده است. این دوره که به زمان دیرینه زیستی باز می گردد حدود 542 میلیون سال قبل شروع شده و چیزی در حدود 3/488 میلیون سال هم تداوم داشته است. موزه کامبرین یزد در واقع خانه ای قدیمی است که در آن مجموعه با ارزشی مشتمل بر 400 نمونه فسیل جمع آوری شده است. فسیل های بی مهرگان در این موزه متعلق به گونه های مختلفی از قبیل خار پوستان، تریلوبیت، شکم پایان، بازو پایان آمونیت ها، دو کفه ای ها و … است که از نظر مطالعاتی از ارزش بالایی برخوردارند. منشاء 70 درصد از این فسیل ها به شهر یزد و قدمت تاریخی اش باز می گردد و باقی آن ها از سایر نقاط ایران جمع آوری شده است. این موزه و گنجینه با ارزشش می تواند فراهم کننده فرصتی برای تبادل اطلاعات و همچنین تحقیق در زمینه ماکروفسیل ها در عرصه جهانی و همکاری با دانشگاه های خارجی و معتبر باشد. یکی از اصلی ترین اهداف تشکیل این موزه در جهت بالا بردن سطح علمی مردم و همچنین دانشجویان و دانش آموزان است که با فراهم کردن این گنجینه با ارزش نه تنها در تحقق این هدف موثر بوده، بلکه جلوگیری از برداشت های بی رویه در زمینه فسیل ها و نمونه های تاریخی و علمی را هم در دستور کارش قرار داده است. علاوه بر این همانطور که گفتیم این موزه اولین و تنها موزه دیرینه شناسی در ایران به شمار می رود، که یکی از بزرگ ترین اهدافش ایجاد بانک فسلی ارزشمندی است که بتوان از آن در جهت تحقیق و آموزش بهره برد. جالب است بدانید که این موزه کارگاه های مختلفی را برگزار می کند تا علاقه مندان به این موضوع بتوانند در مورد مباحث گوناگون دیرینه شناسی مانند برداشت رسوب و تاریخچه آن اطلاعات لازم را کسب کنند.
تاریخچه موزه کامبرین
این موزه با ارزش که در شهر یزد افتتاح شده، در واقع محلی است که قصد دارد تا تاریخ و علم دیرینه شناسی را در کنار نمونه های با ارزش آن، برای آیندگان حفظ کند. ارزش نمونه ها و فسیل های موجود در این موزه نه تنها در ایران بلکه در عرصه جهانی قابل تامل است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
پس از تهیه بلیط و ورود به این موزه با راهروهایی رو به رو می شوید که پس از عبور از آن ها به گنجینه اصلی فسیل های این موزه می رسید. موزه کامبرین در واقع متشکل از فسیل های دوره کامبرین است، که از آن به عنوان اولین دوره زمین شناسی یاد می شود. فسیل های موجود در این موزه با دقت تمام نگهداری می شوند و اطلاعات هر کدام روی لیبل های کوچکی در زیر هر فسیل قرار گرفته است که بازدیدکنندگان در صورت علاقه به اطلاعات بیشتر می توانند از آن ها استفاده کنند. جالب است بدانید که این موزه تنها منبع علمی مشخص و معتبر در ایران است که در کارگاه های آن علم دیرینه شناسی آموزش داده می شود که با توجه به رده های سنی مختلف، آموزش های آن دسته بندی شده اند.
دوره کامبرین
چنانچه در مورد این دوره از زمین شناسی کنجکاو شده اید، باید بدانید که این دوره به 570 میلیون سال قبل باز می گردد و در واقع دورانی به شمار می آید، که تحولی در حیات و زندگی جانوری محسوب می شده است. در این دوره حیات ساده و تک سولی به تدریج با ظهور موجودات پر سلولی شکل تازه ای به خودش گرفت و جالب است بدانید که هنوز هم بعد از گدشت سال ها، اطلاعاتی در مورد اینکه چطور این تک سلولی های ساده تبدیل به موجوداتی پر سلولی با حیات پیشرفته شدند در دست نیست. مطالعات در مورد این دوره نشان داده است که در طول آن موجودات عجیبی پا به عرصه وجود گذاشته اند که با گذشت زمان در عرصه بقا شکست خورده اند و به طور کلی منقرض شده اند. نمونه هایی که در موزه کامبرین یزد وجود دارند قدمت شان به بیش از 500 میلیون سال قبل باز می گردد و همین امر برای مشخص کردن ارزش و خاص بودن آن ها کافی است. چنانچه علاقه دارید تا در مورد علم دیرینه شناسی و تاریخچه آن بیشتر بدانید، می توانید در کارگاه های آموزشی که در این موزه برگذار می شود شرکت کنید و به روز ترین اطلاعات را از مراجع علمی به دست بیاورید.
شرایط بازدید از موزه کامبرین
این موزه فرهنگی همه روزه در دسترس بازدید کنندگان قرار دارد. ساعات بازدید از آن طبق آخرین قوانین از 8:30 صبح الی 14:30 بعد از ظهر و هم چنین 17 تا 21 می باشد. شما برای ورود به این موزه به تهیه بلیط احتیاج خواهید داشت که برای گردشگران ایرانی هزینه ای معادل 5 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 10 هزار تومان خواهد بود.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
چنانچه شما هم علاقه مند هستید تا از این موزه با ارزش و خاص دیدن کنید، مستر بلیط تهیه بلیط هواپیمای یزد را به شما پیشنهاد می کند. با این کار شما نه تنها سفری امن و آرام خواهید داشت، بلکه هزینه های سفرتان هم را هم به شدت کاهش می دهید. امیدواریم که از این مطلب استفاده کافی را برده باشید.
آدرس: یزد، میدان شهید بهشتی، خیابان دهم فروردین، جنب آب انبار شش بادگیری، کوچه سوم شهید زینی، موزه کامبرین یزد.
دیدگاهتان را بنویسید