فرودگاه بوشهر کجاست؟ بوشهر شهری بندری در جنوب غربی ایران است. این شهر بندری شبه جزیره ای در بخش مرکزی استان بوشهر میباشد که از سمت شمال، غرب و جنوب توسط خلیج فارس احاطه شده است.
آب و هوای آن نیمه بیابانی و گرم و ارتفاعش از سطح دریا 18 متر است. بندر بوشهر به خاطر عواملی مانند صیادی، وجود نیروگاه اتمی، کشتیسازی و صادرات از این بندر رونق اقتصادی گرفته است.
این شهر دارای قدمت کهن و آثار تاریخی فراوان مانند آب انبار قوام، عمارت دهدشتی، مدرسه گلستان، خانه قاضی، عمارت کلاهفرنگی بوشهر، عمارت گلشن، آرامگاه اصفهانی، معبد خدا دریا است. از صنایع دستی این استان می توان گبه بافی، عبا بافی، گلیم بافی، صنعت لنج سازی و بسیاری دیگر را نام برد.
بهترین زمان برای سفر به این شهر بهمن و اسفند ماه می باشد. با وجود فرودگاه بین المللی بوشهر سفر به این شهر از طریق هوائی نیز میسر گشته است. برای خرید بلیط هواپیما می توانید از سایت مستر بلیط کمک بگیرید. در ادامه شرح کاملی از فرودگاه بوشهر برای آشنائی بیشتر آورده شده است.
تاریخچه فرودگاه بوشهر
سال تاسیس فرودگاه بوشهر 1298 یعنی 100 سال قبل است. در سال 1919 اولین پرواز از اروپا به سمت هندوستان در حرکت بود، در آن زمان به علت کوچک بودن هواپیما و مخزن سوخت آن نیاز به سوختگیری های مکرر وجود داشت یکی از فرودگاههائی که در آن زمان از آن سوختگیری انجام شد فرودگاه بوشهر بود.
این پرواز را می توان اولین پروازی دانست که از آسمان ایران پرواز داشت. در آن زمان دولت، نظارت و کنترل خاصی روی این گونه پروازها نداشت. بعد از این سال در تاریخ 1304 بود که بر اساس مصوبه دولت اجازه ساخت فرودگاههائی در شهرهائی از ایران از جمله بوشهر، بندر انزلی، کرمان و بندر عباس به یک شرکت خارجی داده شد.
ولی بعد از مدتی این جوازها باطل شد. پس از دو سال این طرح ها دوباره از سر گرفته شد. دولت ایران به شرط حمل و ارسال محمولات پستی ایران به خارج از کشور به شرکتهای خارجی اجازه پرواز در آسمان ایران را داد.
اولین پرواز صورت گرفته توسط یک هواپیمای انگلیسی در سال 1308 بود. شش ماه پس از آن هواپیمائی دیگر متعلق به شرکت هواپیمائی KLM هلند، برای سوختگیری در این فرودگاه به زمین نشست و بعد از آن به سمت جاکارتا پرواز کرد.
با رونق گرفتن بندر بوشهر فرودگاه کوچک خاکی به تدریج توسعه یافته و امروز به صورت یکی از بزرگترین فرودگاههای مشترک نظامی – بازرگانی درآمده است و در طول این حدودا 100 سال همواره فعال و بهترین مسیر و کریدور هوائی غرب به جنوب شرقی آسیا بوده و در راستای پذیرش پروازها و تامین سلامت و بی خطری آنها و با بهره گیری از سیستم ها و امکانات پیشرفته ناوبری هوایی از توان بسیار بالائی برخوردار می باشد.
درباره فرودگاه بوشهر
فرودگاه بوشهر در گذشته یکی از دو فرودگاه اصلی ایران محسوب میشده است. این فرودگاه در قسمت شمالی شهر و در ارتفاع 21 متری از سطح دریا قرار دارد. این فرودگاه دارای دو باند پروازی به طول های 4،470 و 4469 متر، که جزو بلند ترین باند های پروازی فرودگاه های کشور محسوب میشوند، است.
در سال 2016 از این فرودگاه 3،055 پرواز انجام گرفته است که منجر به جا به جائی ۴۴۷٬۸۷۰ مسافر و ۴٬۵۶۷٬۱۳۲ کیلوگرم بار شده است. این فرودگاه در همین سال دارای رتبه 20 در لیست پرتردد ترین فرودگاه های کشور قرار داشت.
کد یاتای این فرودگاه BUZ کد ایکائو آن OIBB است. این فرودگاه طرح های توسعهای مختلفی را در دست اقدام دارد که شامل پروژه ساختمان سپاه و ساختمان جانبی فرودگاه بوشهر و پروژه زهکشی و شبکه جمع آوری آب های سطحی بوشهر میشود.
خدمات ناوبری فرودگاه بوشهر
فرودگاه بوشهر خدمات ناوبری خود را در سه بخش ادارهكل مراقبت پرواز، اداره کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی و اداره كل ارتباطات و ناوبري ارائه می دهد. در ادامه به تعدادی از این خدمات اشاره می شود:
تهيه و تدوين دستور العملها و مقررات پروازي، هماهنگی بين واحدهای مراقبت پرواز، دستور العملهای اضطراری، هماهنگی نظامی و كشوری، دستورالعمل های محلي (Latcl) جهت تصويب سازمان هواپيمايي كشوري، همكاري با كميته بررسي سوانح هوايی، ارائه آمار و اطلاعات واحد به دفتر بازاريابی و سرمايهگذاری.
كنترل تلگرافات داخلی و بينالمللی از نظر ارسال صحيح و به موقع آن و حفظ سوابق برای مراجعات بعدی، ارائه خدمات مخابرات هوانوردی و ارتباطات دیتایی به فرودگاههاي غير تحت پوشش شركت و متقاضيان خارجي در قالب ضوابط سازمان هواپيمايي كشوری.
برنامهریزی، کنترل پروژه و مدیریت بودجه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هوانوردی، ارائه خدمات ارتباطات و ناوبري و مخابراتي به فرودگاههاي غير تحت پوشش شركت و متقاضيان خارجی در قالب ضوابط سازمان هواپيمايي كشوري و تهيه و تاييد مشخصات فنی پروژههای تجهيزاتی و يا قرارداد های خدماتی.
ترمینالهای فرودگاه
فرودگاه بوشهر دارای دو ترمینال می باشد که ترمینال های جداگانه ای برای پروازهای داخلی و خارجی تعبیه شده است. هر کدام از این ترمینال ها دارای امکانات نسبی و مناسبی هستند.
از امکاناتی که در ترمینال داخلی وجود دارد می توان به دفاتر فروش بلیط، سرویس بهداشتی، بسته بندی بار، خدمات باربری، خدمات بانکیATM، کافی شاپ، پارکینگ، خدمات تلفن همراه، نمازخانه، چرخ دستی حمل بار مسافر، غرفه چای و قهوه و نسکافه، دفاتر ترافیک شرکت های هواپیمایی و خدمات تاکسی اشاره کرد.
امکانات موجود در ترمینال خارجی شامل سرویس بهداشتی، پارکینگ، چرخ دستی حمل بار مسافر و غرفه چای و قهوه و نسکافه است.
مسیرهای پروازی
در این فرودگاه هم پروازهای داخلی و هم پروازهای خارجی انجام می گیرد. مسیر پرواز داخلی این فرودگاه برای فرودگاه هائی همچون فرودگاه مهرآباد تهران، فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه خارک، فرودگاه اهواز، فرودگاه خلیج فارس عسلویه و فرودگاه جزیره سیری میباشد. از پروازهای خارجی که در این فرودگاه انجام میگیرد میتوان به جده ، مدینه ، دبی ، روسیه اشاره کرد.
شرکتهای هواپیمائی فعال در فرودگاه
شرکت های هواپیمائی فعال در این فرودگاه شامل شرکت های هواپیمائی داخلی میشود. اینها، شرکت هواپیمائی ایران ایر، شرکت هواپیمایی ایران ایرتور، شرکت هواپیمایی آسمان، شرکت هواپیمایی تابان، شرکت هواپیمایی وارش، شرکت هواپیمایی زاگرس، شرکت هواپیمائی قشم ایر، شرکت هواپیمایی آتا، شرکت هواپیمایی ماهان هستند.
امکانات رفاهی فرودگاه
امکانات رفاهی در این فرودگاه براساس نیاز مسافران ایجاد شده است. از این امکانات می توان غرفههای تجاری، شعبات بانک ها در فرودگاه و اتاق مادر و کودک را برشمرد. این امکانات باعث میشوند زمانی را که، شما در انتظار برای سوار شدن به هواپیما میگذرانید، راحت تر سپری کنید.
غرفه های تجاری این فرودگاه شامل بوفه و رستوران می باشد که هم در سالن عمومی و هم در سالن ترانزیت ترمینال داخلی موجود می باشد. در صورت احتیاج می توانید از آنها خرید انجام دهید. شعبات بانکی بر اساس نیاز مسافران هم در ترمینال داخلی و هم در ترمینال خارجی وجود دارد.
باجه ارزی بانک ملت و باجه بانک ملی جهت اخذ عوارض خروج از کشور در سالن ترانزیت ترمینال خارجی قرار دارند. دستگاههای خود پرداز بانک ملت و کشاورزی در سالن انتظار ترمینال داخلی جهت استفاده مسافرین قرار داده شده است.
اتاق مادر و کودک برای رفاه حال مادر به همراه فرزند کوچکش در ترمینال داخلی مستقر و کلید آن را مسافران میتوانند از دفتر مدیریت ترمینال فرودگاه دریافت نمایند.
فرودگاه های استان بوشهر
استان بوشهر بجز فرودگاه بوشهر چندین فرودگاه دیگر نیز دارد. این فرودگاهها شامل فرودگاه خلیج فارس عسلویه، فرودگاه خارگ و فرودگاه بهرگان میشود.
فرودگاه عسلویه
فرودگاه بین المللی خلیج فارس عسلویه یکی از فرودگاه ها تابعه استان بوشهر می باشد. فرودگاه در سال 1382 بنابر نیاز منطقه پارس جنوبی طراحی و احداث شد. این فرودگاه در 16 کیلومتری شهر عسلویه و در ارتفاع 8 متری از سطح دریا قرار گرفته است.
مالک و گرداننده آن وزرات نفت ایران است که خدمات خود را به منطقه پارس جنوبی ارائه میکند. باند پرواز این فرودگاه طولی برابر با 3،115 متر و عرض 45 متر دارد. در سال 2016 فرودگاه عسلویه 6،043 پرواز و ۸۰۸٬۲۳۰ جا به جائی مسافر داشته است که آن را در رده 12 لیست پر ترددترین فرودگاه های کشور قرار داده است.
فرودگاه عسلویه علی رقم کوچک بودن دارای امکانات و تجهیزات پیشرفته و پذیرای پروازهای داخلی و خارجی است. از تجهیزات این فرودگاه میتوان به DME،DVOR ،AMD ،ILS- GP – Localizer ،GP Glide Path Transmitter ،DIRECT LINE ، MICROWAVE OVEN LINE اشاره کرد. این فرودگاه بر اساس استاندارد های روز جهانی احداث شده است، به همین دلیل ترمینال این فرودگاه دارای امکاناتی بالا و مناسب برای استفاده مسافران دارد.
از این فرودگاه پرواز های مختلفی به فرودگاه مهرآباد تهران، به فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه شهید دستغیب شیراز، فرودگاه بین المللی تبریز، فرودگاه ساری، فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه اراک، فرودگاه کرمانشاه و فرودگاه رشت انجام میشود. پرواز عسلویه به دبی و بلعکس نیز هفته ای یک مرتبه انجام میشود.
شرکت های هواپیمائی مانند شرکت هواپیمائی ماهان، شرکت هواپیمائی آسمان، شرکت هواپیمائی کیش ایر، شرکت هواپیمائی سپهران، شرکت هواپیمائی کاسپین، شرکت هواپیمائی ایران ایر تور و شرکت هواپیمائی معراج در این فرودگاه پروازهای منظمی انجام میدهند.
از امکانات درون ترمینال غرفه خرید سوغاتی، دستگاه های خود پرداز، رستوران ها و شعبات بانک ها میباشند. برای دسترسی به فرودگاه می توانید از تاکسیهای فرودگاهی استفاده کنید.
پارکینگ فرودگاه به صورت شبانه روزی آماده ارائه خدمات می باشد. خدماتی که این فرودگاه ارائه می دهد شامل تأمین امنیت ترمینال، تسهیلات و خدمات تأمین دسترسی زمینی، بخش کنترل و تحویل بار، اطلاعات پرواز و جابجایی بار میشود.
فرودگاه خارک
از دیگر فرودگاه های تابعه استان بوشهر فرودگاه خارگ می باشد که در جزیره خارگ واقع شده است. این جزیره در 34 کیلومتر بندر گناوه قرار دارد و از توابع استان بوشهر به حساب می آید.
در جزیرهی خارگ شرکت های نفتی بزرگی همچون پتروشیمی خارگ، فلات قاره، شرکت پایانه های نفتی فعالیت دارند. فرودگاه خارگ بیشتر برای ارائه خدمات به کارکنان این شرکت های نفتی تاسیس شده است. فرودگاه دارای باند پروازی به طول 2400 متر و عرض 45 متر می باشد.
این فرودگاه عمومی، پروازهائی به فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه مهرآباد تهران، فرودگاه شهید دستغیب شیراز و فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز به صورت روزانه دارد. شرکت های هواپیمائی فعال در آن شرکت هواپیمائی کارون و شرکت هواپیمائی ماهان می باشند. کد سه حرفی یاتا و کد چهار حرفی ایکائو این فرودگاه KHK و OIBQ می باشد.
فرودگاه بهرگان
فرودگاه بهرگان از دیگر فرودگاه های استان بوشهر است. بهرگان یکی از میدان های نفتی چهارگانه ایران می باشد. این فرودگاه در بندر امام حسن واقع شده است که خدمات خود را به مردم این منطقه و پرسنل شرکت نفت ارائه می دهد.
پروازهای انجام شده از این فرودگاه برای فرودگاه مهرآباد تهران، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان و فرودگاه شهید دستغیب شیراز است. پروازهای این شرکت به فرودگاه مهرآباد تهران به صورت روزانه انجام می شود.
راههای دسترسی به فرودگاه بوشهر
برای دسترسی به فرودگاه و یا شهر بوشهر می توانید از تاکسی های شهری که در محوطه ترمینال داخلی قرار دارند استفاده کنید.
راههای ارتباطی با فرودگاه بوشهر
مركز تلفن | 33333291- 077 |
نمابر | 33555381- 077 |
روابط عمومي | 31778014 -077 |
دفتر مدير كل | 31778000 -077 |
اطلاعات پرواز (از بوشهر) | 199 |
اطلاعات پرواز (ازشهرستان) | 31773316 -077 |
اگر تجربه سفر از فرودگاه بوشهر را دارید یا اینکه اطلاعات بیشتری درباره آن دارید در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید. بهعلاوه به یاد داشته باشید که اگر به دنبال ارزانترین سایت بلیط هواپیما هستید، سری به مستربلیط زده و از فیلتر کمترین قیمت استفاده کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید