شهرستان کنگاور که در استان کرمانشاه قرار دارد به عنوان یکی از شهرهای تاریخی این استان شناخته می شود و سالانه افراد زیادی برای بازدید از آثار گردشگری این شهرستان راهی می شوند. این شهرستان در گذشته بسیار رونق داشت و یکی از مراکز پر رفت و آمد محسوب می شد همین موضوع باعث شده است آثار تاریخی متعددی در آن وجود داشته باشد. معبد آناهیتا یکی از معروف ترین آثار تاریخی این شهر به شمار می رود، که باعث معروفیت هر چه بیشتر آن شده است. از دیگر آثار تاریخی موجود در آن می توان گودینتپه، حمام قدیمی توکل، حمام بزرگ، خانه ساریاصلانی، مسجد امام زاده، مسجد جامع کنگاور، بقعه شاه زاده محمد ابراهیم، امام زاده سید جمال الدین، امام زاده باقر، پل کوچه، تپه جودا (جهودا)، تپه برج، تپه گوری، معدن اله دانه، معدن شل مران (چل مران)، معدن باغ ملی، گورستان ماقبل تاریخ رستم آباد، کاروانسرای شاه عباسی، حمام حاج اصغر خان، حمام حسن خان، گورستان قبرآقا، قلعه دختر گبر و … را نام برد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از آثار تاریخی این شهرستان یعنی تپه برج توضیحاتی را برای شما ارائه می کنیم، تا در صورت سفر به این شهر و بازدید از آن بتوانید دیداری با کیفیت تر را تجربه کنید.
معرفی تپه برج
تپه های تاریخی که امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی بسیار مورد توجه هستند در گذشته محل زندگی افرادی بوده اند که اکثر آنها بر اثر بلایای طبیعی یا انسانی تخریب شده اند و بر اثر گذشت زمان به تلی از خاک بدل شده اند. امروزه با جستجو در آنها با آثار متعددی دست پیدا می کنند که برای بسیاری از افراد جذاب است. تپه برج که در شهرستان کنگاور استان کرمانشاه قرار دارد جزء این آثار محسوب می شود و کاوش های بسیاری در آن انجام شده است. تپه قلعهی برج که رد گوشهی جنوب غربی آن آثار و بقایای خرابهی یک برج خشتی دیده می شد، تپه ایست گسترده که به مرور زمان روی آن به منظور خرمن جا صاف و مسطح شده و در حال حاضر نیز برای جای خرمن از آن استفاده می کنند. شیب تند آن به سمت شما و به جانب دره برج متمایل است. در روی این تپه با وجود تسطیح و استفاده طولانی اهالی کشاورز، آثار خردهه و شکسته سفال دیده می شود. در زاویه شمالی این منطقه، تپه مخروطی شکل دیگریست به همین نام با بلندی نزدیک هشت متر که بر خلاف دیگر تپه ها از لایهی سنگ های رسوبی و شیستی تشکیل شده است، خاکی مخلوط و ممزوج با شن ریزه دارد و نسبتا دست نخورده تر از دیگر تپه ها است. این تپه با تپه برج و بقایای خرابه و ویران شدهی قلعه ای در زاویه غربی، سه جهت یک قلعهی بزرگ آجری و خشتی را تشکیل می دادند، که بیشتر مصالح ساختمانی آن هم اکنون در بناهای کنگاور به کار رفته است.
ساختار تپه برج
تپه برج، تپه ای با ارتفاع حدود 8 تا 10 متر است. این پشتهی مخروطی شکل پوشیده از خاک یکدست و نرمی است که با دیگر تپه ها متفاوت است. این تپه را خاک و سنگ ریزه یا خاک شن پوشانده و این پوشش در قسمت های بسیار نازک و در برخی بخش های آن 80 تا 100 سانتی متر است. بر روی این تپه پشته های وجود دارد که بر روی پوششی از تکه سفال های ریز و درشت قرار گرفته اند. انوع سفال هایشب لعابدار سبز رنگ یک رویه یا دور رویه اشکانی و سفال لعابدار آبی رنگ ساسانی با نقش دال بر یا ساده در بین تکه سفال ها دیده می شود. شباهت بعضی از این انواع خرده سفال ها با آنچه که در قبور جبههی شرقی معبد آناهیتای کنگاور بدست آمده است، بسیار شباهت دارد.
راه های دسترسی به تپه
اگر می خواهید به دیدن این تپه بروید باید به شهرستان کنگاور سفر کنید و با استفاده از اتوبوس خود را به این شهر برسانید، خرید بلیط اتوبوس را نیز می توانید با استفاده از مستر بلیط انجام دهید.
بازدید از تپه برج
از آنجایی که این تپه اکنون توسط اهالی صاف شده است تنها نشانه های کوچکی از آن وجود دارد. ب همین خاطر اگر قصد دیدار از آن را دارید باید این نکته را برای شما یادآوری کنیم.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید