همان طور که می دانید، در شهر تاریخی یزد جاذبه های جذاب و با ارزش بسیار زیادی وجود دارد. یکی از این آثار قدیمی با ارزش، مسجد بیاق خان است و ما قصد داریم در این قسمت از مجله مستر بلیط به طور کامل آن را به شما معرفی کنیم. این مسجد زیبا، جزء یکی از بناهایی محسوب می شود که در زمان سلطنت فتحعلی شاه و حکمرانی شاهزاده محمّد ولی میرزا بر یزد، در خارج حصار شهر، پشت کاروانسرای خان بر پا شده است.
تاریخچه
مسجد بیاق خان یزد در اواخر دوره قاجار به فرمان محمد ولی میرزا احداث شد و در تاریخ ۵ آذر ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۸۹۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
مسجد زیبای بیاق خان دارای دو درب ورودی از بازار خان است که یکی از آن ها سیزده پله دارد و به داخل مسجد می رسد اما دیگری از سمت بازار زرگرها با هشت پله به داخل صحن ختم می شود. این مسجد با استفاده از قسمت تابستان خانه و گرم خانه خود توانسته است توجه خیلی از افراد را به سمت خود جلب کند. پوشش گرم خانه نسبت به تابستان خانه وسعت کمتری دارد و به صورت طاق، تویزه و آجری است. تابستان خانه نیز تا ارتفاع 1.5 متری از كف، آجری است و دیگر قسمت های آن را سفید كاری کرده اند. شما می توانید در هر ساعتی از شبانه روز، اقدام به رزرو بلیط های مورد نظرتان از سایت مستر بلیط کنید و به دیدن مسجد بیاق خان بروید. قابل ذکر است که این مسجد پنج درب آهنی دارد و هر کدام از آن ها به حیاط مسجد راه پیدا می کنند. این مسجد در سال های مختلف چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت اما آخرین بار تمام دیوارهای آن را آجری کردند. مسئولین در سال های اخیر، درب های فلزی بزرگ که مربوط به ورودی های تابستان خانه هستند را نصب کردند. کتیبه های این مسجد نیز بر روی زیلو نوشته شده اند و با توجه به تاریخ آن ها می توان گفت که مربوط به سال ۱۲۴۲ هجری قمری هستند. مصالح به کار رفته در مسجد بیاق خان شامل آجر، خشت و گل می شود و همین موجب شده است تا کنون سالم باقی مانده باشد! صحن مسجد در ضلع شرقی تابستان خانه و در سطحی پایین تر از آن ساخته شده است که بسیار تماشایی است. اکثر کسانی که بلیط هواپیما یزد را تهیه می کنند و برای گردش به این شهر می روند، از مسجد بیاق نیز بازدید می کنند. شما نیز اگر به شهر خوش آب و هوای یزد سفر کردید؛ حتما سری به این مسجد زیبا بزنید. حیاط مسجد محیطی بسیار با صفا و دلنشین دارد زیرا نمای داخلی آن از کاهگل پوشیده شده است و شبستان جنوبی را که با استفاده از گچ سفید کاری کرده اند در آن دیده می شود. همچنین در آن اطراف یک اتاق وجود دارد که از آن به عنوان وضو خانه استفاده می کنند و پشت آن سرویس بهداشتی واقع شده است.
شرایط بازدید
افراد گردشگر می توانند در هنگام نماز صبح، ظهر و شب به این مسجد بروند و به صورت کاملا رایگان از تمام قسمت های مختلف آن بازدید کنند.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
مسجد بیاق خان در ضلع شمالی خیابان قیام، محله دروازه مهریز و در قوس انتهای بازار خان واقع شده است. افرادی که می خواهند یک سفر زمینی به این شهر داشته باشند، بهتر است بلیط قطار یزد را خریداری کنند. البته افراد می توانند با استفاده از خودروی شخصی و اتوبوس نیز به این شهر زیبا سفر کنند و سپس برای بازدید از مسجد بیاق خان به راه بیافتند.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید