پل معلق بابلسر

پل معلق بابلسر

بابلسر که از شهر های شمالی ایران است در استان مازندران قرار دارد و یکی از شهرستان های این استان به شمار می آید. بابلسر در قدیم مشهد سر نام داشت که در ابتدا به عنوان یک روستای کوچک در مصب رود بابل در کرانه جنوبی دریای خزر به عنوان بندر مشهد سر ایفای نقش می کرد. شهر بابلسر با توجه به شرایط طبیعی و اقلیمی و موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و مطابق الگوی عمومی بافت شهرهای ایران در نواحی معتدل و مرطوب شکل گرفته است. بابلسر شهری است نو بنیاد که بیشتر بافت خود را مدیون یک قرن اخیر در دوره قاجار است. گفته می شود، 900 سال پیش چند خانواده سرشناس، از آبادی پازوار، در مصب رود بابل که در آن زمان غیر از مسیر کنونی بوده است، با شغل ماهیگیری ساکن شدند و کم کم به آبادانی آن پرداختند. با مرور زمان در این ناحیه لنگر گاهی ایجاد شد که در ابتدا چندان مورد توجه نبود ولی با گذشت زمان مورد توجه قرار گرفت و گسترش پیدا کرد. با گذشت زمان نام این محل سر مشهد گذاشته شد، انتخاب نام سر مشهد برای این شهر از آن جهت بود، که سر مبارک امامزاده ابراهیم برادر امام رضا در آن جا مدفون است. این شهر با توجه به تاریخچه ای که دارد از آثار تاریخی متعددی در آن دیده می شود که یکی از آنها پل معلق بابلسر نامیده می شود.

معرفی پل معلق بابلسر

معرفی پل معلق بابلسر

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این اثر تاریخی اطلاعاتی جمع آوری شده است که در اختیار شما قرار می دهیم. یکی از جذاب ترین آثار تاریخی که از گذشتگان بر جای مانده است پل ها هستند. این سازه ها که همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند در کنار کاربری خود به عنوان محلی برای عبور و مرور، جاذبه ای گردشگری نیز به حساب می آیند. شهر بابلسر به خاطر عبور رودخانه بابل از آن دارای پل های گوناگونی است که یکی از آنها با نام پل معلق بابلسر در بین اهالی شهرت دارد. این پل امروزه به نام پل امام رضا نام گذاری شده است ولی بیشتر با همان نام پل معلق شناخته می شود. این سازه یکی از آثار تاریخی به جای مانده از دوران پهلوی اول است که در سال 1313 در این شهر احداث شد. این پل را گروهی از مهندسان آلمانی و سوئدی قبل از جنگ جهانی دوم بنا نهادند و به مدت 50 سال آن را ضمانت کردند. پل معلق بابلسر امروزه در خیابان پاسداران بابلسر قرار دارد و قسمت شرقی و غربی شهر را به هم متصل می کند. این پل اولین پل ماشین رو محسوب می شود که قسمت شرقی و غربی بابلسر را بهم وصل می‌کند و راه ارتباطی بابلسر، فریدونکنار و در مسیر شاهراه شرقی_غربی استان به شمار می رود که بسیار پرتردد نیز است.

ساختار پل معلق

ساختار پل معلق

پل معلق به پل هایی گفته می شود که عرشهٔ آن از کابل‌های معلق آویزان شده باشد. این نوع پل‌ ها کابل‌ های معلق بین برجها، همراه با کابل‌ های معلق عمودی دارند که می توانند وزن عرشه را تحمل‌کنند. از ویژگی های پل ‌های معلق  اسن است که کابل‌ ها وزن عرشه پل را تحمل می‌کنند اما پل بر اثر نیروی باد و حرکات ناگهانی وسایط نقلیه مانند مارپیچ رفتن و ترمز های ناگهانی حساسیت نشان می‌دهد و شروع به حرکت می‌کند. پل معلق بابلسر طولی برابر با 80 متر دارد و عرض آن حدوداً 18 متر می شود و ارتفاعش از سطح آن 16 متر  و در جهت شرقی به غربی احداث شده است. مصالحی که در ساخت این پل استفاده کرده اند تماماً از آهن است.

برای رفتن به بابلسر می توانید از وسایل نقلیه مختلفی مثل اتوبوس استفاده کنید، و خرید بلیط اتوبوس بابلسر را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید تا از مزایای آن بهره مند شوید.

راه های دسترسی به پل

راه های دسترسی به پل

همانطور که در بخش های قبل توضیح داده شد این سازه در شهر بابلسر و خیابان پاسداران قرار دارد. اگر با وسیله غیر از خودرو شخصی به ان شهر سفر کردید برای دیدن این اثر تاریخی می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی داخل شهر استفاده کنید و خود را به این محل برسانید. در صورتی که از خودرو شخصی استفاده کردید، باید آن را در نزدیکی پل پارک کنید و بقیه مسیر تا پل را پیاده طی کنید. بهتر است بر روی پل به هیچ عنوان توقف نکنید.

بازدید از پل معلق بابلسر

دیدن این پل رایگان است و بدون پرداخت هزینه می توانید از آن دیدن کنید. در اطراف پل فضای سبز وجود دارد که می توانید زمانی را نیز در این مکان به تفریح بگذرانید. انواع مختلفی از کافه ها هم در اطراف پل وجود دارند که در صورت خسته شدن می توانید در این کافه ها به استراحت بپردازید و چیزی بخورید. امکان قایق سواری در این رودخانه و در اطراف پل نیز هست، پس بهتر است این سرگرمی را از دست ندهید و بدون تجربه آن بابلسر را ترک نکنید. اگر در شب به دیدن پل بروید، می توانید نمایی زیبا از پل را به همراه چراغانی آن مشاهده کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید