دشواری های زندگی شهرنشینی، آلودگی هوا و آلودگی های صوتی، خستگی ناشی از کار در مشاغل شهری، تکراری و یکنواخت بودن شرایط زندگی در شهر و دیگر موارد مشابه، انسان شهرنشین را وادار می کند تا برای رفع خستگی و استراحت به طبیعت پناه ببرد. طبیعت گردی پدیده ای نوین است که انگیزهی اصلی آن گردشگری، مشاهده و لذت از طبیعت و پدیده ها و چشم اندازهای طبیعی و فرهنگی است و از آن می توان به مثابهی یکی از منابع جدید درآمد در راستای توسعهی پایدار نام برد. مفهوم طبیعت گردی به عنوان بدیلی برای گردشگری انبوه مطرح شده و در حال گسترش است. طبیعت گردی یکی از انواع گردشگری طبیعت مبناست که بر تعامل با محیط طبیعی تقریباً بکر، حفاظت و آموزش تأکید دارد. در این روش سفر افراد برای گذران اوقات فراغت به دل طبیعت می روند و زمان خود در فضای باز می گذرانند و به فعالیت های مختلفی مثل ماهیگیری، دوچرخه سواری، قایق رانی، کمپینگ، رفتینگ، صخره نوردی و … می پردازند. ایران از جمله کشورهایی است که به واسطه اقلیم چهار فصلش از جاذبه های گردشگری متعددی برخوردار است که یکی از آنها آبشارها هستند که در بسیاری از نقاط ایران وجود دارند. یکی از این آبشارها که در استان خوزستان شهرستان لالی قرار دارد آبشارهای آرپناه نام دارند.
معرفی آبشارهای آرپناه
در این بخش از مجله مستر بلیط به توضیحاتی کامل و جامع در مورد آبشارهای آرپناه می پردازیم. آبشارها از جمله نواحی هستند که مقصدی برای طبیعت گردان به شمار می روند و افراد زیادی سالانه برای دیدار از آنها راهی سفر می شوند. طبیعت اطراف آنها به قدری زیباست که رد برخی مواقع افراد چند وقتی را در کنار آنها کمپ می زنند و در آنجا می مانند. یکی از این آبشارها، آبشارهای آرپناه در استان خوزستان و شهرستان لالی هستند که طبیعت گردان را از سراسر ایران به سمت خود می کشانند. آبشارهای آرپناه در ۴۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان لالی قرار دارد و با نام آبشار های کسد نیز شهرت دارند. طبیعت اطراف این آبشارها از باغهای و درختهای سرسبر زیادی پوشیده است که جلوه ای خاص به این محیط بخشیده اند. همانطور که می دانید وجود آبشارها وابسته به وجود کوه ها و صخره هایی است که از آن سرازیر شوند، این آبشار نیز از این موضوع مستثنی نیست و از صخره ای بزرگ به پایین می ریزد و صحنه ای خارق العاده را به وجود می آورد. چشمه بزرگی که از دل کوه سرازیر میشود در مسیر خود به شکل آبشار درآمده است که با طی مسیری طولانی و پیوستن به آب چشمه تلوک (بی بی ترخان) و چشمه آب شور (سور) در پایین دست به رود کارون میریزد.
ساختار و محیط اطراف آبشارها
همانطور که در بخش قبل گفتیم، این آبشار از صخره ای بزرگ به زمین می ریزد که در زیر آن حوضچه ای به وجود آمده است. این آبشار که از چشمه ای در کوه سرچشمه می گیرد زمانی که می خواهد به سمت پایین سرازیر شود به چندین بخش تقسیم می شود که همین موضوع باعث شده است تعدادی آبشار را تشکیل بدهد که بر زیبایی آن افزوده است. وجود حوضچه زیر این آبشار، باعث شده است که بتوان در این ناحیه تنی به آب زد و از خنکای آن استفاده کرد. افراد علاقمند به شنا نیز می توانند در این منطقه به شنا بپردازند و از آن لذت وافری ببرند. در سال های اخیر میراث فرهنگی، با توجه به میزان گردشگری که به این منطقه می روند، شروع به احداث امکانات رفاهی مختلفی مانند پل عابر پیاده برای ارتباط طرفین رودخانه آبشار، نمازخانه، آلاچیق و سکوهای بتنی برای مسافران ، پارکینگ و سرویس بهداشتی کرده است. در طول مسیر این آبشار آسیاب های آبی مختلفی ساخته شده است که آسیابهای پلنگ و نهنگ از جمله آنها هستند.
راه های دسترسی به آبشارها
برای رفتن به این آبشار باید به 45 کیلومتری شرق شهرستان لالی بروید. برای رفتن به این منطقه بهتر است از خودرو شخصی استفاده کنید و سریع تر خود را به این مکان برسانید. اگر از کست شهر لالی به این محوطه می خواهید بروید فقط کافی است که در جاده لالی پیده قرار بگیرید. کل مسیر را در همین جاده باید حرکت کنید که پس از 45 کیلومتر به این آبشار می رسید. برای سفر به شهر لالی می توانید اتوبوس را انتخاب کنید و خرید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید.
بازدید از آبشارهای آرپناه
همانطور که در بخش های قبلی توضیح دیدیم در این محوطه می توانید امکانات رفاهی گوناگونی را دریافت کنید که برای برخی از آنها باید هزینه بپردازید ولی برخی دیگر به صورت رایگان هستند. طبیعت اطراف این آبشار به گونه ای است که مطمئنا از آن سیر نمی شوید پس می توانید تعطیلات دو یا سه روزه خود را در این مکان بگذرانید. این نکته را به هیچ وجه از یاد نبرید که زباله های خود را در طبیعت به جای نگذارید و از آسیب رساندن به محیط زیست بپرهیزید. در ضمن بهترین زمان برای رفتن به این ناحیه فصل بهار است که منطقه آب و هوایی مناسب دارد.
دیدگاهتان را بنویسید