جنگل الیمستان

جنگل الیمستان

شهر آمل یکی از شهرهای شمالی کشورمان است که طبیعتی بکر و زیبا را در دل خود جای داده و در استان مازندران واقع شده است. که البته بخاطر منطقه جغرافیایی که در آن قرار گرفته است و نزدیکی با بخش هایی مثل رود هراز و هم چنین دامنه های کوه البرز در اغلب روز های سال آب و هوای بسیار دلپذیر و منظره جذابی را دارد. این شهر با تاریخچه بی نظیری که دارد، از جاذبه های گردشگری گرفته تا اماکن تاریخی و طبیعت سرسبزی که دارد، بازدید از آن، روحی  دوباره  را به جسم آدمی برمی گرداند. یکی از این جاذبه های ناب شهر آمل جنگل الیمستان است. اگر به شهرستان آمل سفر کرده باشید، احتمالا نام  این جنگل را شنیده اید و یا حتی این منطقه از آمل را به چشم خود دیده اید. اما اگر این شهر یکی از گزینه های انتخابی شما برای تفریح و مسافرت است، بدون شک دیدن جنگل الیمستان و منظره های طبیعی آن را نباید از دست بدهید. در ادامه، همراه مجله مستر بلیط  باشید تا با یکی از جنگل های دیدنی شمال ایران، یعنی جنگل الیمستان بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه جنگل الیمستان

تاریخچه جنگل الیمستان

جنگل الیمستان در شهرستان آمل واقع شده است، اما اگر بخواهیم بطور دقیق محل این جنگل را معرفی کنیم باید گفت که این جنگل در یکی از روستاهای این شهر، به نام الیمستان تشکیل شده است. این روستا که جدا از این جنگل زیبا، خود نیز منظره دیدنی دارد در مسیر 20 کیلومتری از جاده هراز شهرستان آمل قرار گرفته است. که سالانه گردشگران و مسافران زیادی برای دیدن این منطقه از استان مازندران سفر می کنند. اما چرا این جنگل به این نام، نامگذاری شده است؟ شاید حدس بزنید بخاطر قرار گرفتن در روستای الیمستان این نام را به خود گرفته است، اما اغلب دلیل آن را اینطور می دانند که بخاطر پوشش گیاهی این منطقه و رشد فراوان گیاهی به نام الیما که در اواسط فصل بهار شروع به رشد می کند، نام این جنگل سرسبز را نیز الیمستان که برگرفته از نام این گیاه است، نامگذاری کرده اند. در مسیر این جنگل، می توانید قله ای با ارتفاعی حدود 2510 متر را مشاهده کنید که این قله هم یکی از مکان های گردشگری برای علاقمندان به کوهنوردی محسوب می شود. اما بخش تاریخی و رویایی این جنگل را می توان به عقیده بومیان این منطقه نسبت داد، به این خاطر که اگر شما بعد از دیدن جنگل الیمستان، مسیر کوهنوردی به قله انتخاب کردید در نزدیکی قله می توانید چاله هایی را مشاهده کنید که عمق آن ها معمولا به 10 تا 11 متر نیز می رسد. بومیان منطقه الیمستان علت این چاله ها را برگرفته از افسانه ای زیبا از شاهنامه می دانند که این چاله ها نشان از زانو های رستم است که در این منطقه زانو زده و آب آن را نوشیده است. که بعد ها این منطقه افسانه ای را نقش پای رستم نامیده اند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف آن

نقشه و معرفی بخش های مختلف آن

اما برای دیدن جنگل الیمستان باید از روستای لهاش که در منطقه ای کوهستانی واقع شده است عبور کنید، سپس در انتهای این روستا و در هنگام رسیدن به بخش محلی الیمستان می توانید جنگل زیبای الیمستان را ببینید. در هنگام ورود به این جنگل درختان تنومند و سر به فلک کشیده را که در غبار مه آلود منظره رویایی و جذابی را به خود گرفته است خواهید دید. بعد از طی کردن مسیر ابتدایی جنگل به مراتع سرسبز آن خواهید رسید که مکانی منحصر به فرد برای عکاسی و یا استراحت و گردش است. در سراسر این جنگل، پوشش گیاهی انبوه وبی نظیری از درختان سر به فلک کشیده تا دشت های سرسبز و پراز گل های رنگارنگ را در برگرفته است، که زیبایی این منطقه از الیمستان را چند برابر کرده است. از پوشش گیاهی آن که بگذریم، آب و هوای دلپذیر و بسیار مطلوب این منطقه را نمی شود نادیده گرفت، که بدون شک سفر به این منطقه برای کسانی که مدت زمان زیادی را در شهر های پرجمعیت و با هوای نسبتا آلوده سپری کرده اند، فرصت بی نظیری برای تنفس هوای پاک و جان دوباره بخشیدن به روح و جسم است.

از جمله بخش های مختلف این جنگل، می توان به روستای کوهستانی الیمستان و قله ای که در مسیر این جنگل واقع شده است، اشاره کرد که انتخاب مناسبی برای کوهنوردان و بازدید تور های گردشگری است. همانطور که در بخش قبل گفته شده در این منطقه نقش پای رستم قرار گرفته است که توجه توریست های زیادی را به خود جلب می کند. دراین تکه از بهشت زیبای ایران، امکان تفریح و گردش و دیدنی های مختلفی فراهم شده است از جمله برای گردشگرانی که علاقه به دیدن طبیعت دارند می توانند با قدم زدن در مسیر جنگل الیمستان و استفاده از آب و هوای خنک و فضای دیدنی این جنگل نهایت استفاده را ببرند. بازدید و دیدن از این مسیرفرصتی است که خستگی مشغله های روزمره زندگی را بطور کامل از تن بیرون کند. گردشگران می توانند از روستاهای لهاش و الیمستان که هر کدام مناطق سرسبز و بی نظیری هستند و دست کمی از زیبایی جنگل الیمستان را ندارند دیدن کنند و از محصولاتی که توسط مردمان روستا مثل لبنیات و غلات خریداری و تهیه نمایند. این منطقه از شهر آمل می تواند مکان بسیار خوبی برای پیک نیک و گذراندن زمان صبحانه و یا ناهار بجای استفاده از رستوران های بین راهی باشد که قطعا خاطره به یاد ماندنی تری را خواهد داشت. عکاسی از این منطقه و کوهنوردی و بازدید از امام زاده قاسم که در ابتدای این مسیر قرار گرفته است و هم چنین دوچرخه سواری در دل طبیعت جنگل الیمستان و سایر تفریحات دیگر مثل دیدن اسب هایی که در مراتع و دشت هایی که در این منطقه هستند قطعا خالی از لطف نیست و تجربه بی نظیری از سفر به شمال ایران را در پی خواهد داشت.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

علاقمندان برای سفر و بازدید از این جنگل بکر و زیبا می توانند در همه ایام سال به این مکان سفر کنند. جنگل الیمستان بخاطر قرار گرفتن در منطقه ای کوهستانی معمولا در فصل های سرد سال بخصوص در زمستان آب و هوای بسیار خنک و پوشیده از برفی را خواهد داشت . که در فصل پاییز با ریزش برگ های درختان منظره جذاب و رنگارنگی را خواهد داشت که قطعا زمان مناسبی برای افرادی است که علاقمند به عکاسی از طبعیت هستند. در فصل بهار و تابستان نیز که پوشش گیاهی جنگل رو به سرسبزی و شادابی و رشد دوباره می رود، آب و هوای بسیار مطلبوبی را برای مسافرت و گردش به همراه خواهد داشت. اما به پیشنهاد مستر بلیط، بهترین زمان برای سفر به این نقطه از بخش شمالی ایران، در فصل بهار بخصوص در اواسط اردیبهشت و هم چنین فصل پاییز است که در هر دو این فصل ها می توانید زیبایی خاصی از این جنگل رویایی را مشاهده نمایید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

جنگل الیمستان در استان مازندران و در 52 کیلومتری از شهرستان آمل قرار گرفته است.  روستای لهاش یکی از توابع و روستاهای این شهر است. همانطور که  گفته شد این جنگل در مسیر انتهایی روستای لهاش قرار گرفته است که برای رسیدن به این روستا، اگر مبدا شما شهر تهران است می توانید مسیر کیلومتر 140 جاده هراز و اگر مبدا شما خود شهر آمل است از کیلومتر 30 این جاده را برای سفر خود انتخاب کنید. هر کدام از این مسیر ها به جاده ای فرعی با تابلوهای امام زاده لهاش و یا امام زاده قاسم منتهی می شود، که سپس راهی مسیری می شوید که پس از طی کردن مقدار اندکی از آن به دو راهی خواهید رسید که باید مسیر سمت چپ را برای ادامه سفر انتخاب کنید. این مسیر جاده ای، باریک و آسفالت شده را باید دنبال کنید تا حدود 7 کیلومتر بعد از آن به روستای لهاش می رسید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

اگر در این مسیر با خوردو شخصی هستید باید بسیار دقت و احتیاط کنید به این خاطر که این جاده پر از پیچ و خم های بسیاری است، که در اثر بی توجهی و بی دقتی می تواند سبب بروز مشکلات و یا آسیب جدی به شما شود. حالا بعد از عبور از این روستا و با طی کردن مسافتی حدود 5 کیلومتر که مسیر خاکی و بدون آسفالت است به بخش محلی و روستای الیمستان خواهید رسید که می توانید از این جا به بعد خود را برای دیدن طبیعت این جنگل بکر آماده کنید.  برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در ادامه مسیر جنگل، بهتر است جعبه کمک های اولیه، کفش و لباس مناسب و آب و غذای کافی را به همراه داشته باشید. در صورت تمایل به کوهنوردی در مسیر کوهستانی جنگل بهتر است همراه با تورهای کوهنوردی و یا همراه یکی از راهنمایان محلی به این منطقه سفر کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود. اما اگر تمایل دارید که با اتوبوس به این بخش از استان مازندران سفر کنید می توانید با تهیه بلیط اتوبوس آمل از سایت های معتبر فروش آنلاین بلیط، خود را به این شهر برسانید و سپس با گشت و گذار در این شهر و هم چنین بازدید از جنگل رویایی الیمستان خاطره به یاد ماندنی از این سفر را به جای بگذارید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید