قلعه های تاریخی بسیاری در سراسر ایران گسترده شده اند که دارای تاریخ و سرنوشت های اعجاب انگیزی هستند. این قلعه ها که هر یک کاربرد متفاوتی داشته اند دارای معماری خاصی نیز هستند. همه این قلعه ها برای محافظت ساخته می شدند، برخی از آنها برای محافظت از راه ها و برخی دیگر برای محافظت از شهرها ایجاد می شدند.
بناهایی نیز وجود دارند که شهرها و روستاها در خود جای داده اند و از حمله دشمنان احتمالی نگهداری می کنند. سازه هایی که برای حفاظت از راه ها ساخته می شدند اصولا بر بلندای کوه ها و در ارتفاعات ساخته می شدند که هم دید بهتری نسبت به محیط داشته و هم از حمله دشمنان در امان باشند.
این ساختمان ها را اصولا به گونه ای می ساختند که برای زندگی طولانی مدت مهیا باشند زیرا سربازان و ارتشیان ممکن بود چندین ماه و شاید یکسال در این ساختمان ها زندگی کنند. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از این بناها می رویم که در شهرستان داورزن قرار دارد.
معرفی قلعه آقا باشتین
قلعه آقا باشتین در روستای باشتین شهرستان داورزن قرار دارد و با نام قلعه سربداران نیز مشهور است و به دوران ایلخانی باز می گردد. از این قلعه تا دوران صفوی و قاجار نیز استفاده می کردند. این مکان زمانی محل زندگی خانواده سادات بوده به همین خاطر به قلعه آقا معروف شده است.
این قلعه در روزگاری سرپناه سربداران بود به همین دلیل با این نام نیز شناخته می شود. این اثر تاریخی در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۶۱۹۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. عکسی از این اثر تاریخی را می توانید در کتاب دوم راهنمائی ببینید.
درباره سربداران
سربداران به جنبشی در ایران اشاره دارد که در منطقه باشتین سبزوار ایجاد شد. پس از یکصد و بیست سال چیرگی قوم تاتار و مغول بر ایران و بسیاری از مناطق آسیا، جنبشی مردمی در باشتین و سبزوار خراسان علیه ستم و تعدی فرمانروایان مغول و عاملان آنان شروع شد که شعار این قیام «سر به دار میدهیم تن به ذلت نمیدهیم» بود. همین شعار دلیل نام این قیام بود. این قیام منجر به ایجاد حکومتی در این بخش شد که مدت زیادی دوام نیاورد ولی سرآغاز جنبش های دیگری بود و از این لحاظ از اهمیت زیادی برخوردار است.
معماری قلعه آقا باشتین
این بنا دارای پلانی مستطیل شکل است و در چهار طرف بنا برج های مدوری دیده می شود که زمانی برای دیده بانی از آنها استفاده می شده است. در ساخت این بنا به طور کامل از خشت و گل استفاده کرده اند، این مصالح در این منطقه رایج بوده اند.
برای سفر به داورزن می توانید از اتوبوس ها استفاده کنید و بلیط اتوبوس را از مستر بلیط ه صورت آنلاین تهیه کنید، و به راحتی و با کمترین هزینه و زمان بلیط خود را خریداری کنید. در ضمن می توانید از مزایایی که برای کاربران مستر بلیط وجود دارد نیز استفاده کنید.
راه های دسترسی به قلعه آقا باشتین
این قلعه که در روستای باشتین از توابع داورزن استان خراسان رضوی قرار دارد. بنابراین برای اینکه بتوانید از این بنا دیدن کنید باید به این منطقه و روستا سفری داشته باشید.
شرایط بازدید
برای بازدید از این بنا نیازی ندارید که هزینه پرداخت کنید ولی از آنجایی که در بیرون از شهر قرار دارد بهتر است لوازم مورد نیازتان را به همراه داشته باشید. در حین بازدید از این مکان می توانید سری به روستای باشتین نیز بزنید و از دیگر آثار تاریخی آن دیدن کنید زیرا این موضوع خالی از لطف نیست.
دیدگاهتان را بنویسید