بازار عبدالحمید

بازار عبدالحمید؛ تاریخچه+راه های دسترسی

اغلب افراد در فصل های خنک سال تفریح و گشت و گذار در اهواز را برنامه ریزی می کنند زیرا این شهر با توجه به قدمتی که دارد، مکان های زیادی برای گردش و تفریح در آن گنجانده شده است. به جرأت می توان گفت که اهواز یکی از شهرهای پرطرفدار جنوبی می باشد. بازارها در هر شهری نماد اصالت، فرهنگ و هویت آن هستند و بازارهای کهن اهواز نیز قادرند این اصالت را منتقل کنند.

از قدیمی ترین بازارهایی که بتوان در اهواز سراغ آنرا گرفت، بازار عبدالحمید واقع در خیابان نظری‌ پور است. این بازار زمانی جزء بازارهایی بود که اغلب ثروتمندان در آن جمع می شدند و به داد و ستد می پرداختند و از رونق ویژه ای برخوردار بود.

این بنا پیرو سبک و سیاق سنتی بوده و با نگاه کردن به آن معماری اصیل ایرانی برای شما متجلی خواهد شد. هر کالایی که مد نظر داشته باشید را می توانید در این بازار با نرخ مناسبی بیابید و کمتر چیزی وجود دارد که در این بازار نتوان آن را پیدا کرد. بناهای تاریخی متعددی مانند: خانه‌ دادرس از عصر قاجاریه و کاروانسرای شیخ خزعل در این بازار قرار دارند.

 قریب به یک قرن است که تجارت در این بازار بر قرار بوده و خیلی از افراد رزق خود را در اینجا کسب می کنند. برای رسیدن به این بازار باید کوچه های باریکی را پشت سر بگذارید که خود به نوعی تداعی کننده تاریخ خوزستان می باشد. اگر می خواهید به دیدن این بازار بزرگ و قدیمی در اهواز بروید، بهتر است ابتدا سری به مجله مستر بلیط بزنید و در آنجا اطلاعات لازم در خصوص گردشگری را بدست آورید.

معماری اصیل ایرانی

تاریخچه بازار عبدالحمید

دیرینگی بازار عبدالحمید به عصر قاجاریه بر می گردد و از نظر جغرافیایی وسط دو خیابان نادری و خیابان امام خمینی واقع شده است. خانه ها و کاروانسراهای مختلفی با قدمت زیاد، در این بازار به چشم می خورند که در بالا به دو مورد آنها اشاره کردیم. از آنجا که این بازار از اهمیت تاریخی فراوانی برخوردار بود در سال 1382 در لیست آثار ملی ایران ثبت شد.

نام این بازار بر گرفته از اسم یکی از شیوخ عشیره عرب اهل اهواز بود که در عصر قاجاریه زندگی می کرد. این مکان در آن سال ها از مهمترین مراکز خرید اهواز بشمار می رفت. اگر به آن سر بزنید و معماری و دیوارهای آن را ببینید متوجه پشینه کهن آن می شوید. قریب به یک قرن است که این بازار احداث گردیده ولی متاسفانه نمای آن به دلیل عدم توجه و کم کاری جلوه خوبی به نمایش نمی گذارد. برای بازاری که روزگاری قلب تپنده تجارت اهواز محسوب می شده و ثروتمندان در آن خرید و فروش داشته اند چنین اتفاقی خیلی مناسب نیست.

بازار های قدیمی زیادی در ایران وجود دارند که همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند و بازار عبدالحمید نیز نمونه ای از این بازارهاست. در گذشته مردمان زیادی از شهرستان های نزدیک به این بازار می آمدند تا آنچه را که در شهر خودشان نبود را در اینجا بیابند. یکی از مزایایی که این مکان دارد اینکه در مرکز شهر قرار گرفته و دسترسی به آن سریع و ساده است.

در ابتدا بازار عبدالحمید را با توجه رونقش بازار اصلی اهواز می خواندند و سال ها آن را بهترین و مهمترین بازار دوره قاجار در اهواز می شناختند. در حال حاضر نیز یکی از پرترددترین بازارهای اهواز بشمار می رود. یکی از نمادهای شکوه و بزرگی بازار عبدالحمید، همان خانه دوره قاجار دادرس بود که خود نیز با توجه به قدمت و اصالتش در سال 1382 به ثبت ملی رسید. خیلی ها برای دیدن این خانه تاریخی روانه بازار می شوند تا آن را از نزدیک ببینند.

تاریخچه

نقشه بازار عبدالحمید

در این بازار همه نوع بساطی را می توان دید، از فروش میوه جات و سبزیجات بگیر تا عرضه کیف و کفش، همگی در آن وجود دارند. بخش عظیمی از بازار به دستفروشان اختصاص یافته که انواع و اقسام محصولات را با قیمت پایین تری نسبت به مغازه داران عرضه می کنند. در صورتی که می خواهید خریدی مقرون به صرفه داشته باشید، سری به این بازار بزرگ بزنید.

در بخشی از بازار عبدالحمید مواد غذایی و خوراکی به فروش می رسد و شما می توانید غذاهای سنتی اهواز و خوزستان را در آن بیابید مثل: قلیه ماهی، فلافل، کباب اهوازی و … . اگر به عنوان مسافر به این شهر سفر کردید، و تصمیم گرفتید که برای دوستان و آشنایان سوغاتی ببرید، خرید از این بازار را فراموش نکنید زیرا هر آنچه بخواهید در آن به راحتی یافت می شود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

شرایط بازدید

برای مسافرت به اهواز و خوزستان سعی کنید که ماه های خنک سال را انتخاب نمایید زیرا آنجا آب و هوا بسیار گرم است. برای سفر وسایل نقلیه مختلفی در دسترس قرار دارد و چنانچه تمایل دارید سفری مقرون به صرفه و ایمن داشته باشید، اخذ بلیط قطار اهواز مناسب ترین گزینه می باشد. جهت بازدید از بازار عبدالحمید شرایط خاصی وجود ندارد و شما هر لحظه می توانید از آن دیدن کنید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اهواز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

شرایط بازدید

آدرس و راه های دسترسی

 بازار عبدالحمید در مرکز شهر قرار دارد و هیچ مشکلی برای رفتن به آن در سر راه بازدیدکنندگان وجود ندارد از این رو می توانید از وسایل نقلیه عمومی همچون اتوبوس و تاکسی استفاده کنید.

آدرس بازار عبدالحمید: اهواز، خیابان نظامی یا نظری ‌پور، بین خیابان نادری و امام خمینی (ره).
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید