آب انبار سید جعفری

آب انبار سید جعفری؛ تاریخچه + راه های دسترسی

آب انبار سید جعفری کجاست؟ یکی از قدمت دارترین آب انبارهای لارستان متعلق به آب انبار سید جعفر می باشد این آب انبار در ضلع غربی شهر لار در یکی از محلات قدیمی به اسم کورچون واقع شده است.

در سال های دور، آب انبارها را به فرمان حکمران مناطق می ساختند و بعدها مورد استفاده قرار می دادند. به این صورت که در فصل باران، آب انبارها پر گشته و سپس درب آنها را می بستند و تنها با دستور والی از آنها استفاده می کردند.

در شهرهای جنوبی مانند لارستان به این دلیل که با کمبود آب مواجه بوده اند در هر جایی که آب انبار ساخته می شد، مردم نیز ساکن آنجا می شدند. پس از مدتی این اجتماع وسیع تر گشته و محلات را به وجود می آوردند. از این رو آب انبارها مرزها را به وجود می آوردند و هر آب انبار را بر اساس محله آن شناسایی می کردند.

جالب است بدانید که در گذشته برای آب انبارها جنسیت مذکر قائل می شدند مثل مرد، به این دلیل که وجود آب انبار باعث شکل گیری خانواده و به جود آمدن خانه ها می شد و در پی آن محلات و شهرها روی کار می آمدند. به این دلیل که افزایش نسل ها به وسیله آب انبار اتفاق می افتاد به آنها نَر گفته می شد و نرگی هر کدام از آنها روی گنبد آب انبار معلوم است.

برای جلوگیری از ورود نورخورشید به داخل آب انبار، سقف آن را گنبدی شكل می ساختند زیرا نور آفتاب باعث رشد جلبک شده و در نهایت در آب تک يافته ایجاد می شود. همچنین برای اینکه مانع تبخیر آب شوند و در عین حال آب خنک بماند سقف را گنبدی می ساختند. چنانچه تصمیم دارید از آب انبار سید جعفر بازدید کنید، بهتر است با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات کامل تری در خصوص آن بدست آورید.

تاريخچه آب انبار سید جعفری

دیرینگی دو آب انبار سید جعفری که اتفاقا با کمترین حد فاصله از هم تاسیس شده اند، به عصر صفویه باز می گردد. این مکان که درحال حاضر جز آثار باستانی لارستان بشمار می رود و میزبان گردشگران می باشد، در مورخ  6/10/1355 با شماره 1326 در لیست آثار ملی ثبت شد.

نقشه و معرفي بخش هاي مختلف

آب انبار سید جعفری دارای دو آب انبار است و گودی خزانه آب انبار به 20 متر می رسد و در سالیان گذشته آب آن به وسیله شبکه آب رسانی فراهم می شده است.

آب انبار اولی شکلی دایره مانند داشته و در آن یک آبگیر گود وجود دارد و بر سقف آن قبه نهاده شده و با سایر آب انبارها شهر لار مغایرت دارد.

آب انبار دوم در جوار آب انبار نخستین قرار گرفته و گسترده تر از آب انبار کهن لار است. این آب انبار نیز از شکلی دایره مانند برخوردار بوده که پهنای آن 14 متر و بلندای آن به 10 متر می رسد. سقف گنبد آن بر اثر گذشت زمان دچار فرسایش و خرابی شده بوده که خوشبختانه مورد بازسازی قرار گرفت و شبیه همان گنبد سابق است.

در جوار هر آب انباری یک رودخانه ایجاد می کردند تا از آن به عنوان فاضلاب شهری و همینطور بخشی از آن برای گذر آب مَمَر استفاده شود. در واقع آب مَمَر از همان کف رودخانه ها به وجود می آمد و آبی که در آن جریان داشت به آب انبار وارد می شد و این کار فرایند جمع شدن آب در گودال را انجام می داد.

 از آب موجود در آب انبارها سریع استفاده نمی کردند بلکه به آن فرصت ته نشینی می دادند تا خاک رس و هر خاک دیگری که در آن وجود داشت در قسمت ته برود و بعد از اینکه آب صاف و زلال گشت برای خوردن از آن بهره می جستند.

شرايط بازديد

شرايط بازديد

برای رفتن به لارستان همه نوع امکانات حمل و نقلی در دسترس وجود دارد و تنها باید با مراجعه به یکی از سایت های معتبر مانند مستر بلیط، بلیط مقصد خود را پیش از آغاز سفر رزرو و خریداری نمایید. برای بازدید از آب انبار سید جعفر در لارستان همه روزه می توان اقدام کرد و دیدن آن نیازمند شرایط خاصی نیست.

انتخاب نوع وسیله نقلیه در سفر به خود شما بستگی دارد، اگر برای رسیدن به مقصد خیلی عجله ندارید می توانید با اتوبوس سفر خود را پیش ببرید اما چنانچه می خواهید در کوتاه ترین زمان به مقصدتان برسید بلیط اتوبوس لارستان را به شما پیشنهاد می دهیم.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل لارستان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسي به آب انبار سید جعفری

برای اینکه به دیدن آب انبار سید جعفر بروید می توانید از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و تاکسی نیز استفاده کنید.

آدرس: استان فارس – شهرستان لارستان.
اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید